צינור נחושת

52 תגובות [לתגובה האחרונה]
דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

שלום חברי הפורום

אולי מישהו מעונין להתחלק בקניית צינור נחושת 5/8 ?  צינור שמתאים לצינור החיצוני של צ'ילר זרימה נגדית

הצינור הנ"ל מגיע בחבילות של 45 מטר, אם קונים לפי מטר המחיר הור בערך פי שניים, אשמח לחסוך בהוצאה ושלעוד שני אנשים יהיה אחלה צ'ילר!

 

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דרור, לדעתי לא חיפשת מספיק טוב. לי שני הצינורות הפנימי והחיצוני יחד עלו 150 ש"ח. צריך סה"כ 7 מטר. ניסית אצל נידיץ בחולון?

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

אצל נידיץ הציעו לי או גליל שלם (45 מטר), או מוטות של 5.8 מטר

מקומות אחרים שכן מוכרים לפי מטר לוקחים בסביבות ה 45 שח למטר.... ):

מה אתה מציע?

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

המחיר לא לפי משקל? אני הברר איפה שקניתי. אם אני זוכר נכון גמרתי להם את המלאי אבל אולי חידשו.

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

תודה עמנואל

נו אנשים, יש לנו בירה לקרר לא?!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא למה?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דרור מה לגבי שאר החלקים לצ'ילר?

אתה בטח מתכנן משהו כמו של עמנואל או כזה או כזה

אם אתה מארגן את כל החבילה אני בעסק , אפילו 6-7  מטר יספיקו.

 
דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

משהו בדיוק כמו של עמנואל.

חוץ מהצינור צריך גם שני "טי", שני "מופה מעבר קוטר" ועוד שני מחברים לכניסה ויציאת מים, שאותם נקנה כמובן באותו המקום

יאלה, מפעל הצ'ילרים יוצא לדרך!!

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

צריך ארבעה אדפטרים,

2 למים - 5/8  להברגה 3/4  ( צינור גינה)

ו2 לתירוש 3/8 להברגה 1/2 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ושני T 5/8 ושני מעברים 5/8 ל-3/8

במקום מחברים 1/2 הייתי מלחים זכר פליז לחיבור מהיר. מצאנו בתלאביב מחברים מהירים זהים לאלו של מקמאסטר ויותר זולים. לפרטים נא לפנות לכוזרי. 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להלחים את המחבר המהיר ישירות ל 3/8? 

 

 

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

כן, אין שום בעיה להלחים נחושת לפליז. אני עושה את זה הרבה. סליחה, לא הלחמתי את המחבר עצמו, הלחמתי אביזר עם הברגה פנימית חצי

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני מעדיף את הפתרון עם ההברגה הפנימית.

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

השתמשתי באביזר פליז של צנרת מים חמים מסוג פקס. האביזר זול מאוד ומתאים בול לצינור 3/8 עם הברגה חצי

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בחדרה זה היה 50 ש"ח לקילו לפני מע"מ

 

הצינור הזה יתאים לקירור הצינורות בקגרטור לפי מה שדיברנו היום?

אם כן שמור לי איזה מטר

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

סליחה שאני מצנן את ההתלהבות, בקגרטור צריך נירוסטה ולא נחושת.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם אתה יכול לצנן גם בירה אז אני מתלהב : )

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שים את החבית במקרר

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכוונה לצנן את צינור הבירה במעלה הטאאור

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה נשמע סביר, צריך בערך 2-3 ק"ג

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אני קניתי לפני שבוע בחדרה ב 45 ש"ח לקילו


דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

היי אלון

45 שח לצינור 5/8 לפי קילו בודד, כלומר לא חבילה שלמה? אם כן איפה?

 לא קשור לכלום, אלון אחלה תיעוד מהבישול אצל עמנועל, המתעד הרשמי!

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אני קניתי 3/8 וגם 1/2, אבל לדעתי גם 5/8 זה אותו מחיר לקילו - 45 ש"ח ליפני מע"מ

"התותח אביזרי מיזוג" א"ת חדרה, מאחורי "אליאנס"


Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יוצא בדיוק 4 ק"ג נחושת לצ'ילר, לפי 7 מטר (ככה אני עשיתי),

גמרתי עכשיו לבשל וייצנבוק.  התחלתי בשעה 9 השעה עכשיו קצת לפני 13:00, 4 שעות עבודה כולל נקיונות. שיפור לאומת 7 שעות פלוס לפני המבשלה.

 

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איפה קנית את הבדיל והמשחת הלחמה? כמה התענוג עולה?

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

קניתי בתל אביב  חפש בדפי זהב א.א. חומרי ריתוך. 

הבדיל צריך להיות ללא עופרת. מיוצר בארץ על ידי קיבוץ בית אורן. אני בטוח שאפשר להשיג בקיבוץ.

לא זוכר מחירים אולי סביב 75 ש"ח. משחת הלחמה אני יכול לתת. צריך כמות קטנה מאוד ובקופסא שקניתי  יש הרבה שיספיק לי ל-200 שנה. 

קישור למפעל בקיבוץ בית אורן: http://supersold.co.il/

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

דרור,

   אני איתך אם נשאר מקום. דבר איתי

פרננדו

דרור ספיר's picture

Location

Denver
United States
תאריך הצטרפות לפורום: 01/28/2010

וודאי שנשאר מקום

 

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דרור, תגיד, השעה 11:30 יום שישי, אתה לא מבשל? מה אתה עושה פה?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

הבנתי שכמה חברים החליפו את הצינור החיצוני בצינור גינה. מה היתרונות והכסרונות של הדבר?

פרננדו

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יתרונות צינור חיצוני מנחושת: חסינות, מסירת חום גם לסביבה ולא רק למים

חסרונות: מחיר גבוה יותר, חייבים אמצעי להלחמה, קצת קשה יותר להשחיל צינור בצינור

יתרונות צינור גינה: מחיר

חסרונות: יוחלף איפה שהוא לאורך הדרך בנחושת, מתרכך בעבודה בטמפ' גבוה, מתייבש, נמעך, 

בארה"ב יש צינורות שחורים המיועדים למים חמים, הבשלנים שם משתמשים בהם, אלה צינורות קשיחים בהרבה מצינור גינה שאנו מכירים.

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ולגבי השימוש בצינור פלסטיק (אני השתמשתי בצינור שקוף קשיח יחסית, לא בדיוק צינור גינה).

יתרונות: פשוט יותר לבניה - השחלה נוחה וקלה, חיבורים פשוטים ומהירים, ללא הלחמות, רואים את המים זורמים וזה מגניב.

חסרונות: התוצר הסופי אינו יציב ופחות שומר על צורה וכמובן - נראה פחות מקצועי.

מבחינת הביצועים - אני מרוצה מאוד. עושה את העבודה, עמיד גפ בטמפרטורה גבוהה, לא מתייבש, לא נמעך ולא מתבלה (לפחות לא במהלך יותר משנה שהוא עובד בשירותי)

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

עשיתי כזה בדיוק כמו של דגן...

בערך 10 מטר צינור, יצא בסביבות 200 - 220 ש"ח כולל הכל, ושלוש שעות עבודה ברוטו, ללא הלחמות

 


Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ראיתי את הצ'ילר של מר קוזרי.

הוא ללא ספק נותן את הסחורה ובעיניי עדיף על הגרסה הכפולה.

מכיוון שהוא יותר זול אז ניתן להאריך אותו עוד יותר מה שיאשפר זרימות יותר חזקות של התירוש ושל המיים.

גם אהבתי את העובדה שהוא פריק ולא דורש הלחמות.

המראה שלו מספיק מקצועי ועיניי והמבנה שלו מספיק יציב (במיוחד אם לוקחים בחשבון שהוא סטטי ולא צריך להעביר אותו ממקום למקום).

לכן אני הולך עליו וצריך רק צינור 3/8 צול בלבד.

פרננדו

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

מוכן להצטרף לעסקת חבילה של חומר בניה לצ'ילר שלם.

יש לי הצעה נוספת, בקיבוץ לידי, יש מישהו שבונה צ'ילרים כאלו בהזמנה, כולל גופי קירור של "מי צורים" ושות', יש לאביר האלה צ'ילר כזה והוא מקרר 40 ליטר בפחות מרבע שעה.

אם מישהו מעוניין, אני יכול לנסות לדבר עם הבחור ולראות מה המחיר לקבוצה. אני יודע שהצ'ילר של אביר האלה לא היה ממש זול... בנוסף, אותו בחור בונה גם ברזי מזיגה עם קירור (יוצא יחידה קרבית "תמי 4" ומתכנן מערכות הקירור של טמפו ושות').

מי שבעניין - שיודיע.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני בעניין , זה בטח מעל התקציב שלי אבל בכל זאת אשמח לשמוע.

 
Uriel KaBeer's picture
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/07/2010

מוכן לשמוע עליות למערכת קרור כזו

 

תודה על הרצון לארגן ולטפל בנושא

אוריאל

Ka-Beer a Nano HomeBrewry

ננו מבשלה ביתית בצפון השומרון

Uriel Sondervan - urison

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

על דעתכם על שימוש במתקן מים (מי צורים/ תמי בר וכו') לקירור התירוש?

חשבתי להשתמש בו בנוסף לשמירת טמפ' תסיסה ואולי אפילו בתור אספקת מים חמים למאש.

השאלה האם יעמוד במשימות או שההספק שלהם נמוך מדי?

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

רעיון פצצה לקירור התירוש. לגבי חימום המים למאש פחות אלא אם אתה מתכוון לסחרר את התירוש בזמן המש דרך גוף החימום.

רגע, טמפ' מים בברז כמו טמפ' הסביבה. המתקן מוריד לסביבות 10 מעלות כלומר הורדת טמפ' של 10-20 מעלות. אני לא חושב שירידת טמפ' כזאת מספיקה לקירור התירוש מ-100 ל- 25 מעלות. כנראה שהסליל במיתקן המים יהיה קצר מידי.

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

הי רועי ,

יש לי נסיון עם המתקנים האלה אצלי בעבודה, המיכלים שלהם קטניים מאד (בערך ליטר וחצי) .

יש לי אחד כזה בכל קומה (קצת יותר מ 100 איש בממוצע) ובשעות הבוקר הם אינם מספקים את הסחורה .

אחד הקבלנים שעובד אתי (ושהדבקתי בחיידק הבירה) סיפר לי שבנה ממכשיר כזה צ'ילר טבול שעובד על מערכת הקירור של מתקן המים ,לא ראיתי ולא ממש יודע אם זה עובד באמת.

בקיצור נמרץ, לא ממליץ על המתקנים הללו.

ארז.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

ליטר וחצי לא מספיק לכלום, אבל ניתן להשתמש במיכל ביניים מבודד ולהגדיל את הנפח.

מישהו יודע לחשב מה כמות המים ב 10 מעלות  שנצטרך כדי לקרר 20 ליטר מ 100 ל25?

 

 

 

 
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להערכתי (ללא חישוב , רק מנסיון) 250 ליטר (רבע מ"ק).

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

התחלתי לחשוב על מתקן שישלב PRE-CHILLER שיביא את טמפורטורת המי קירור לפחות מ 5 מעלות לפני הכנסתם לצילר. התחלתי לעבור על המשוואת של מעבר חום וזרימה כי עברו כבר 18 שנה מאז קיבלתי את ה 100 במעבר חום.

הקירור נעשה על ידי גוש קרח (או חומר אחר) השוכן בתוך פריזר ב -14 מעלות. גוש הקרח שאני מתכנן הוא מספיק גדול כדי שיבטיח שהמיים לא יגיעו ל 0 מעלות (ישארו מוצקים). יתכן מאוד שהישום ההכי נוח למתקן זה יהיה IMMERSION + PRECHILLER. יתכן גם שאפשר לסגור את ה LOOP, מה שיגרום לביזבוז אנרגיה (שלילית) אבל יחסוך את ה 100~200 ליטר מים.

דרך אגב, מישהו מכיר חומר להקפאה שהקיבולת החום שלו גבוהה מזה של המים -או- שהופך למוצק בטמפרטורה גבוהה מ 0 מעלות? זה עשוי לעזור.

פרננדו

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מקובל בתעשיית הבירה לקרר באמצעות GLYCOL

http://www.youtube.com/watch?v=0xhRCqsepMc

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מים + קרח + מלח  בפרי צ'ילר

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

גליקול (חומר מונע קפיאה או מים ירוקים לרדיאטור)

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

חברים,

  לא הובנתי. אני לא רוצה למנוע קפיאה. אני רוצה להקפיא בטמפרטורה גבוהה מאפס ככל שניתן. בידיוק ההיפך.

אני רוצה את הפרה-צ'ילר קפוא כל הזמן. לא רוצה להתעסק לא עם נוזל ולא עם שינוי מצבי צבירה.

ובנוסף אני רוצה קיבולת קאלורית גבוהה מזו של המיים ככל הניתן. הפרה-צ'ילר ישב במקפיא כל השבוע. כשהוא יצא אני רוצה שיהיה לו ספיגה אנרגטית גבוהה.

פרננדו

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אהההה

 

אני פשוט חשבתי שאתה רוצה לקרר תירוש רותח בזמן סביר

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שחר, באמת! בשביל סתאם לקרר תירוש רותח צריך רק מי ברז.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010