שלום חברי הפורום
אולי מישהו מעונין להתחלק בקניית צינור נחושת 5/8 ? צינור שמתאים לצינור החיצוני של צ'ילר זרימה נגדית
הצינור הנ"ל מגיע בחבילות של 45 מטר, אם קונים לפי מטר המחיר הור בערך פי שניים, אשמח לחסוך בהוצאה ושלעוד שני אנשים יהיה אחלה צ'ילר!
שלום חברי הפורום
אולי מישהו מעונין להתחלק בקניית צינור נחושת 5/8 ? צינור שמתאים לצינור החיצוני של צ'ילר זרימה נגדית
הצינור הנ"ל מגיע בחבילות של 45 מטר, אם קונים לפי מטר המחיר הור בערך פי שניים, אשמח לחסוך בהוצאה ושלעוד שני אנשים יהיה אחלה צ'ילר!
דרור, לדעתי לא חיפשת מספיק טוב. לי שני הצינורות הפנימי והחיצוני יחד עלו 150 ש"ח. צריך סה"כ 7 מטר. ניסית אצל נידיץ בחולון?
אצל נידיץ הציעו לי או גליל שלם (45 מטר), או מוטות של 5.8 מטר
מקומות אחרים שכן מוכרים לפי מטר לוקחים בסביבות ה 45 שח למטר.... ):
מה אתה מציע?
המחיר לא לפי משקל? אני הברר איפה שקניתי. אם אני זוכר נכון גמרתי להם את המלאי אבל אולי חידשו.
תודה עמנואל
נו אנשים, יש לנו בירה לקרר לא?!
משהו בדיוק כמו של עמנואל.
חוץ מהצינור צריך גם שני "טי", שני "מופה מעבר קוטר" ועוד שני מחברים לכניסה ויציאת מים, שאותם נקנה כמובן באותו המקום
יאלה, מפעל הצ'ילרים יוצא לדרך!!
צריך ארבעה אדפטרים,
2 למים - 5/8 להברגה 3/4 ( צינור גינה)
ו2 לתירוש 3/8 להברגה 1/2
ושני T 5/8 ושני מעברים 5/8 ל-3/8
במקום מחברים 1/2 הייתי מלחים זכר פליז לחיבור מהיר. מצאנו בתלאביב מחברים מהירים זהים לאלו של מקמאסטר ויותר זולים. לפרטים נא לפנות לכוזרי.
בחדרה זה היה 50 ש"ח לקילו לפני מע"מ
הצינור הזה יתאים לקירור הצינורות בקגרטור לפי מה שדיברנו היום?
אם כן שמור לי איזה מטר
סליחה שאני מצנן את ההתלהבות, בקגרטור צריך נירוסטה ולא נחושת.
אם אתה יכול לצנן גם בירה אז אני מתלהב : )
זה נשמע סביר, צריך בערך 2-3 ק"ג
אני קניתי לפני שבוע בחדרה ב 45 ש"ח לקילו
היי אלון
45 שח לצינור 5/8 לפי קילו בודד, כלומר לא חבילה שלמה? אם כן איפה?
לא קשור לכלום, אלון אחלה תיעוד מהבישול אצל עמנועל, המתעד הרשמי!
אני קניתי 3/8 וגם 1/2, אבל לדעתי גם 5/8 זה אותו מחיר לקילו - 45 ש"ח ליפני מע"מ
"התותח אביזרי מיזוג" א"ת חדרה, מאחורי "אליאנס"
טבלה עם יחסי משקל/אורך
http://www.neiditch.co.il/default.asp?catid={A2430B5E-5971-40D0-A0FC-B267EF798E59}
יוצא בדיוק 4 ק"ג נחושת לצ'ילר, לפי 7 מטר (ככה אני עשיתי),
גמרתי עכשיו לבשל וייצנבוק. התחלתי בשעה 9 השעה עכשיו קצת לפני 13:00, 4 שעות עבודה כולל נקיונות. שיפור לאומת 7 שעות פלוס לפני המבשלה.
איפה קנית את הבדיל והמשחת הלחמה? כמה התענוג עולה?
קניתי בתל אביב חפש בדפי זהב א.א. חומרי ריתוך.
הבדיל צריך להיות ללא עופרת. מיוצר בארץ על ידי קיבוץ בית אורן. אני בטוח שאפשר להשיג בקיבוץ.
לא זוכר מחירים אולי סביב 75 ש"ח. משחת הלחמה אני יכול לתת. צריך כמות קטנה מאוד ובקופסא שקניתי יש הרבה שיספיק לי ל-200 שנה.
קישור למפעל בקיבוץ בית אורן: http://supersold.co.il/
דרור,
אני איתך אם נשאר מקום. דבר איתי
פרננדו
וודאי שנשאר מקום
דרור, תגיד, השעה 11:30 יום שישי, אתה לא מבשל? מה אתה עושה פה?
הבנתי שכמה חברים החליפו את הצינור החיצוני בצינור גינה. מה היתרונות והכסרונות של הדבר?
פרננדו
יתרונות צינור חיצוני מנחושת: חסינות, מסירת חום גם לסביבה ולא רק למים
חסרונות: מחיר גבוה יותר, חייבים אמצעי להלחמה, קצת קשה יותר להשחיל צינור בצינור
יתרונות צינור גינה: מחיר
חסרונות: יוחלף איפה שהוא לאורך הדרך בנחושת, מתרכך בעבודה בטמפ' גבוה, מתייבש, נמעך,
בארה"ב יש צינורות שחורים המיועדים למים חמים, הבשלנים שם משתמשים בהם, אלה צינורות קשיחים בהרבה מצינור גינה שאנו מכירים.
ולגבי השימוש בצינור פלסטיק (אני השתמשתי בצינור שקוף קשיח יחסית, לא בדיוק צינור גינה).
יתרונות: פשוט יותר לבניה - השחלה נוחה וקלה, חיבורים פשוטים ומהירים, ללא הלחמות, רואים את המים זורמים וזה מגניב.
חסרונות: התוצר הסופי אינו יציב ופחות שומר על צורה וכמובן - נראה פחות מקצועי.
מבחינת הביצועים - אני מרוצה מאוד. עושה את העבודה, עמיד גפ בטמפרטורה גבוהה, לא מתייבש, לא נמעך ולא מתבלה (לפחות לא במהלך יותר משנה שהוא עובד בשירותי)
עשיתי כזה בדיוק כמו של דגן...
בערך 10 מטר צינור, יצא בסביבות 200 - 220 ש"ח כולל הכל, ושלוש שעות עבודה ברוטו, ללא הלחמות
ראיתי את הצ'ילר של מר קוזרי.
הוא ללא ספק נותן את הסחורה ובעיניי עדיף על הגרסה הכפולה.
מכיוון שהוא יותר זול אז ניתן להאריך אותו עוד יותר מה שיאשפר זרימות יותר חזקות של התירוש ושל המיים.
גם אהבתי את העובדה שהוא פריק ולא דורש הלחמות.
המראה שלו מספיק מקצועי ועיניי והמבנה שלו מספיק יציב (במיוחד אם לוקחים בחשבון שהוא סטטי ולא צריך להעביר אותו ממקום למקום).
לכן אני הולך עליו וצריך רק צינור 3/8 צול בלבד.
פרננדו
מוכן להצטרף לעסקת חבילה של חומר בניה לצ'ילר שלם.
יש לי הצעה נוספת, בקיבוץ לידי, יש מישהו שבונה צ'ילרים כאלו בהזמנה, כולל גופי קירור של "מי צורים" ושות', יש לאביר האלה צ'ילר כזה והוא מקרר 40 ליטר בפחות מרבע שעה.
אם מישהו מעוניין, אני יכול לנסות לדבר עם הבחור ולראות מה המחיר לקבוצה. אני יודע שהצ'ילר של אביר האלה לא היה ממש זול... בנוסף, אותו בחור בונה גם ברזי מזיגה עם קירור (יוצא יחידה קרבית "תמי 4" ומתכנן מערכות הקירור של טמפו ושות').
מי שבעניין - שיודיע.
אני בעניין , זה בטח מעל התקציב שלי אבל בכל זאת אשמח לשמוע.
מוכן לשמוע עליות למערכת קרור כזו
תודה על הרצון לארגן ולטפל בנושא
אוריאל
על דעתכם על שימוש במתקן מים (מי צורים/ תמי בר וכו') לקירור התירוש?
חשבתי להשתמש בו בנוסף לשמירת טמפ' תסיסה ואולי אפילו בתור אספקת מים חמים למאש.
השאלה האם יעמוד במשימות או שההספק שלהם נמוך מדי?
רעיון פצצה לקירור התירוש. לגבי חימום המים למאש פחות אלא אם אתה מתכוון לסחרר את התירוש בזמן המש דרך גוף החימום.
רגע, טמפ' מים בברז כמו טמפ' הסביבה. המתקן מוריד לסביבות 10 מעלות כלומר הורדת טמפ' של 10-20 מעלות. אני לא חושב שירידת טמפ' כזאת מספיקה לקירור התירוש מ-100 ל- 25 מעלות. כנראה שהסליל במיתקן המים יהיה קצר מידי.
הי רועי ,
יש לי נסיון עם המתקנים האלה אצלי בעבודה, המיכלים שלהם קטניים מאד (בערך ליטר וחצי) .
יש לי אחד כזה בכל קומה (קצת יותר מ 100 איש בממוצע) ובשעות הבוקר הם אינם מספקים את הסחורה .
אחד הקבלנים שעובד אתי (ושהדבקתי בחיידק הבירה) סיפר לי שבנה ממכשיר כזה צ'ילר טבול שעובד על מערכת הקירור של מתקן המים ,לא ראיתי ולא ממש יודע אם זה עובד באמת.
בקיצור נמרץ, לא ממליץ על המתקנים הללו.
ארז.
ליטר וחצי לא מספיק לכלום, אבל ניתן להשתמש במיכל ביניים מבודד ולהגדיל את הנפח.
מישהו יודע לחשב מה כמות המים ב 10 מעלות שנצטרך כדי לקרר 20 ליטר מ 100 ל25?
להערכתי (ללא חישוב , רק מנסיון) 250 ליטר (רבע מ"ק).
התחלתי לחשוב על מתקן שישלב PRE-CHILLER שיביא את טמפורטורת המי קירור לפחות מ 5 מעלות לפני הכנסתם לצילר. התחלתי לעבור על המשוואת של מעבר חום וזרימה כי עברו כבר 18 שנה מאז קיבלתי את ה 100 במעבר חום.
הקירור נעשה על ידי גוש קרח (או חומר אחר) השוכן בתוך פריזר ב -14 מעלות. גוש הקרח שאני מתכנן הוא מספיק גדול כדי שיבטיח שהמיים לא יגיעו ל 0 מעלות (ישארו מוצקים). יתכן מאוד שהישום ההכי נוח למתקן זה יהיה IMMERSION + PRECHILLER. יתכן גם שאפשר לסגור את ה LOOP, מה שיגרום לביזבוז אנרגיה (שלילית) אבל יחסוך את ה 100~200 ליטר מים.
דרך אגב, מישהו מכיר חומר להקפאה שהקיבולת החום שלו גבוהה מזה של המים -או- שהופך למוצק בטמפרטורה גבוהה מ 0 מעלות? זה עשוי לעזור.
פרננדו
מים + קרח + מלח בפרי צ'ילר
גליקול (חומר מונע קפיאה או מים ירוקים לרדיאטור)
חברים,
לא הובנתי. אני לא רוצה למנוע קפיאה. אני רוצה להקפיא בטמפרטורה גבוהה מאפס ככל שניתן. בידיוק ההיפך.
אני רוצה את הפרה-צ'ילר קפוא כל הזמן. לא רוצה להתעסק לא עם נוזל ולא עם שינוי מצבי צבירה.
ובנוסף אני רוצה קיבולת קאלורית גבוהה מזו של המיים ככל הניתן. הפרה-צ'ילר ישב במקפיא כל השבוע. כשהוא יצא אני רוצה שיהיה לו ספיגה אנרגטית גבוהה.
פרננדו