מאמר חדש באתר בירגיקס- והפעם על החדרת חמצן לתירוש לפני התסיסה.
תמכו תמיד- מוזמנים לקרוא, להגיב ולשתף, ולהפנות אנשים בעתיד כשרלוונטי :)
http://beergeeks.co.il/articles/אוורור-תירוש-בירה-לתסיסה-איכותית/
מאמר חדש באתר בירגיקס- והפעם על החדרת חמצן לתירוש לפני התסיסה.
תמכו תמיד- מוזמנים לקרוא, להגיב ולשתף, ולהפנות אנשים בעתיד כשרלוונטי :)
http://beergeeks.co.il/articles/אוורור-תירוש-בירה-לתסיסה-איכותית/
תודה רבה!!
לא הכרתי את החימצון בעזרת ונטורי!
גאוני!
תודה רבה!
וכמאמר המוכר- נהנית? ספר לחבריך! לא נהינת? נו.. מה לעשות...
מעניין מאוד,
אני נוהג לבשל בירה בחצר,האם החדרת החמצן בשיטת המסירות,כלומר לשפוך את התירוש המקורר מימכל למיכל בחזרות של 5-6 פעמים לא מסוכנת מבחינת זיהום בסביבת הבישול שלי? חצר..אוויר פתוח...לא מסוכן?
תרומתי הקטנה לפוסט זה:
לגבי שיטת המשאבת אקווריום, מצאתי באליאקספרס משאבה עם מסנן סביבון ואבן נירוסטה - המשאבה מופעלת בUSB כך שאפשר לחבר לכל סוללה מטען נייד של סלולרי שזה מאוד נח לבישולי שדה למינהם ומאפשר ניידות.
לגבי שיטת ונטורי, אני מכיר את השיטה מתחום ההשקיה - יש מחברי פלסטיק כאלה לצינורות השקיה (שם בעצם "מזריקים" דשן נוזלי למי השקיה רגילים) חיפוש זריז באליאקספרס הביא את שלו. בטעות הזמנתי ונטורי חצי צול במקום אחד צר יותר אם מישהו צריך יש לי 2 חצי צול - אני יכול למכור במחיר שרכשתי. מה שנחמד במחברים הללו שממש אפשר לחבר אותם בהברגה למערכת מבלי להשתמש בכל מיני אילתורים/ וכמובן כדאי לשים מסנן סביבון על פתח הזרקת האויר.
מצורפות שתי התמונות של שני האביזרים שיש לי. {הונטורי מחובר למוה סתם בשביל הדוגמה זה לא באמת מחובר כרגע}
שאלה לגבי הפריט ונטורי..ראיתי אותו גם כן ב איביי..אבל מאחר והוא משמש להשקייה הוא לא FOOD GRADE ולכן נראה לי קצת בעייתי כל עיניין החיטוי ע"י הזרמת תירוש רותח לפני שלב הקירור, ששחרור חומרים לא רצויים מהפלסטיק..לא?
ראיתי סרטונים של חברה' מבשלים שהשתמשו בונטורי כזה. הוא עשוי מPOM שזה חומר שמשתמשים בו למחברים במשאבות חלב חלקים של מכונות קפה וכדומה. כך שאני לא חושש.
מה שכן לא הייתי מזרים בזה תירוש רותח אלא רק לאחר קירור של צ'ילר. גזים מתמוססים בנוזל טוב יותר כאשר הטמפרטורה נמוכה.
כאמור אני משתמש במשאבה בנתיים הונטורי הוא רק ניסיונות ראשונים בהזרקת חמצן נקי כרגע אני מבצע את זה ללא קשר לבירה.