שלום לכולם
בתחילת החודש בישלתי בפעם הראשונה (אחרי קורס בביר&ביונד) נגלה של 20 ליטר מגרעינים ורכז לפי מתכון ל- IPA.
הבירה בוקבקה לפני שבועיים וחצי, בקבוקים ראשונים נפתחו לפני שבוע.
אני מאד מרוצה מהתוצאה וכך גם מספר חברים שלגמו.
לקראת הפעמים הבאות עלינו לטובה - עלו לי כמה שאלות:
1. האם יש "דרך קיצור" למדידת מפלס המים הדרוש של 20 ליטר בתוך מיכל התסיסה של 25 ליטר? או שאני חייב פעם אחת למלא לפי מידה מדוייקת ולסמן לי בטוש (מבחוץ כמובן)?
2. מדידת הצפיפות בסיום התסיסה (למרות שזה IPA לא עשיתי Dry Hopping אלא רק תסיסה ראשית עם הכשות האחרון כדקה לפני הסיום) היתה 1.014 אבל לאחר כשתי דקות ששיחקתי עם מד הצפיפות הוא הראה 1.020. בדיוק כך היה גם במדידה שלקחתי יום קודם לכן (כך שאני יודע שהתסיסה הסתיימה). יש הבדל גדול בין שתי המדידות, בין 6.9% ל- 6.1% אלכוהול (על פי המדידה הראשונית שהיתה 1.065).
בערך הראשוני - בין הבישול לתסיסה - אני לא זוכר שערך הצפיפות השתנה תוך 2 דקות, יכול להיות שהוצאתי אותו מיד לאחר שהתייצב - אני לא זוכר..
השאלה - האם אני צריך להתייחס לצפיפות הנמדדת מייד לאחר התייצבות הגובה של מד הצפיפות במשורה (כלומר כמה שניות לאחר הכנסתו)? או שהערך הנכון הוא רק לאחר 2-3 דקות? או במילים אחרות - כמה לחכות מהכנסת הנוזל והמודד למשורה ועד לקריאת הערך?
3. האם יש גורם מקצועי שיכול לטעום ולתת פידבק לקראת הפעמים הבאות? האם זה מקובל?
זהו בינתיים...
המון תודה
עמית