בירה ורודה- היביסקוס?

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אהלן אנשים.

אני מגלגל בראש כבר תקופה את הרעיון לעשות בירה בצבע ורוד. זה לא צריך להיות העיקר.. אבל יכול להיות קטע נחמד להפתיע מישהו עם בירה ממש טעימה בצבע ורוד. טעם הפרי או הפרח, לא אמור להיות העניין העיקרי, כי אם הטעם של הבירה בשילוב עם הפרי.

 

דוגמה טובה לשילוב כזה- קרוזו מנגו עם פייל אייל. אבל אני רוצה ורוד..

 דוגמה לא מוצלחת עבורי- ליפמנ׳ס- אחלה יציאה, אבל אני רוצה טעמי לתת ובירה, פחות טעמי פירות משתלטים...

ראיתי מספר מתכונים ברשת, אבל לא הצלחתי להבין האם זה גם טעים או רק משעשע שהבירה בצבע ורוד.

תוספות אפשריות שחשבתי עליהן:

  • פרחי היביסקוס 15 דקות לפני סיום רתיחה.
  • תמצית דובדבנים לאחר התסיסה.
  • סלק - בבישול? סוג של קובה סלק בבירה??
  • תותים
  • פרחי מאכל עשירים בצבעים אחרים שאני לא מכיר ויכולים להיות מעניינים בבירה?

הרעיון הוא פרח או פירות שיתנו את הגוון, ועדיין יאפשרו לי להנות מבירה כיפית וטעימה.

סגנונות הבירה שחשבתי לרכב עליהם הם:

  • בלונד בלגי
  • פייל אייל עם הרבה דרייהופ בסגנון אמריקאי.

דעתכם? מישהו התנסה ויכול לדווח על תוצאות?

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

התנסתי בשימוש בהיביסקוס בסייזוו, יצא די מוצלח וגם די ורוד/אדמדם. הטעם החמצמץ של ההיביסקוס הלך טוב עם הספייסיות של שמרי הסייזון.

לגבי השימוש - אני הוספתי חליטה שהכנתי מהיביסקוס (ועוד כל מיני דברים טובים כמו למונגראס, ורד הבר, גרגירי כוסברה) לסקונדרי כדי לשמור על הטעמים והארומות של החליטה.

הנה תמונה של הבירה: https://www.facebook.com/BaronsBrewery/photos/pb.378370632207121.-2207520000.1460491123./824405904270256/?type=3&theater

במציאות היא הייתה יותר אדמדמה.

 

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

נראה מעולה.

נשאר לה טעם של בירה מרוב התבלינים ?

כמה חליטה הוספת ?

 

מבשלת הבאר

 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אכן נשאר, זאת הייתה בירה מאוד כיפית עם טעמים ספייסיים מהשמרים והחליטה וטעמים כשותיים מכשות שהוספתי בלייט אדישן ובדריי הופ.

הוספתי בסביבות ה-200 גרם היביסקוס ל-20 ליטר, הוספתי מים חמים עד שזה יכסה ואז הרתחתי אותם כדי לחטא, קיררתי והוספתי למיכל תסיסה.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

תודה מלך!

איך היה צבע הבירה לפני התוספות של החליטה? הבירה נראית בתמונה כאילו יש במתכון גם קריסטל 80 או משהו שנותן קצת צבע. או שזה הצילום?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

הצבע היה בהיר מאוד, בהרכב הלתת היה קרמל 20 כדי לא לתת יותר מידי צבע אבל כן לתת את המתיקות.

הנה עוד תמונה של הבירה:

ועוד אחת בעת ההעברה, ניתן לראות את הבירה לפני ההוספה של ההיביסקוס בצינור:

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

נראה מעולה. ובאמת מאוד בהיר. וואו!

סייזון.. נראה לי שזה באמת הכיוון. 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אם תרצה אשלח לך את המתכון שלי

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

ברור שאני רוצה Cool

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

תודה תותח!

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

כך או כך, בעקבות נסיון בישול עם סלק- גם הבקבוקים החומים לא מצליחים לעצור את נזקי ה-UV והצבע נעלם לאחר מספר שבועות. 
קח את זה בחשבון ואני סומך עליך שתמצא את הפתרון שנוח לך.