תסיסה סוערת

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2015

אולי בתור קבלת פנים לפורום נתקלתי בבעיה שעדיין לא קרתה לי :)

פעם ראשונה שאני מתסיס במקרר תסיסה מבוקר (על 18 מעלות)

20 ליטר שבושלו מרכז ושמרים US-05

היום, 4 ימים לאחר הבישול פתחתי את המקרר וראיתי את הנשם מלא בקצף ואפילו הפקק האדום עף לו.. וקצת תירוש נזל לו על מכסה הדלי

מהר ניקיתי אותו שמתי מים והחזרתי את הנשם למקומו.. בדקתי שוב אחרי שעה ויש בועות בקצב יפה..

 

למישהו יש רעיון מדוע זה קרה? מעולם זה לא קרה לי אבל זה גם פעם ראשונה שהשתמשתי במקרר

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

הדלי מלא עד הסוף ?

הכנסת אייר לוק עד הסוף ? 

המקרר באמת ב 18 מעלות ?

איך הריח של התירוש ? לא חמוץ ? 

 

מבשלת הבאר

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2015

הדלי מלא 20 ליטר מתוך ה-25

האייר לוק כמו שצריך

המקרר באמת ב-18 מעלות.. וגם אם לא.. הוא יותר קר מטמפ החדר ועד היום התססתי בטמפ החדר אז טמפ גבוהה זו לא הבעיה

הריח כמו ריח של בירה... :)

 

לא נותר אלא לחכות ולראות (יש עוד בוע וחצי עד הבקבוק)

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

Og?

אוורור כן לא?

כמה שמרים?


Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 12/21/2015

בעניין הOG - מדובר בבישול זהה לבישול קודם ששם היה 1.052..מכיוון שאני מבשל עם רכז ואז מוסיף קרח כדי לקרר וגם כדי להשלים ל-20 ליטר כשלקחתי דגימה בסוף הדגימה שלקחתי (מהברז בתחתית המיכל) הייתה עם הרבה משקעים והOG היה גבוה מאד (באזור ה1.070) ולכן הנחתי שזה בגלל המשקעים (כי הבישול זהה לקודם) וויתרתי על המדידה..

מה הכוונה באוורור? לפני השמרים ניערתי את המיכל כדי להכניס חמצן (לזה התכוונת?)

ולגבי השמרים, חבילה רגילה של שמרים יבשים US-05

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לדעתי אופייני ל og כזה...


תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

כמה כשות השתמשת? הכנסת את הכשות עם הנוזל למיכל התסיסה?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

הכל נשמע רגיל לגמרי. לפעמים תסיסה סוערת יכולה לפרוץ מהנשם. אין שום בעיה עם זה. 
RDWHAHB

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2015

קרה לי כבר פעמיים ויצאה אחלה בירה אז לא נראה שיש מה לדאוג.

לי זה קרה ב OG גבוה אז כנראה השמרים ממש מתלהבים מאוכל טוב.

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

אתה יכול גם לעשות בלואו אוף:
http://beergeeks.co.il/faq/blow-off/