התייעצות לגבי מאש במערכת BIAB

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Philip Levin Slesarev's picture

Location

דרייפוס 18
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/07/2016

פונה לפורום המבשלים לאחר בישול ראשון בהתייעצות ועזרה.

אתמול עשיתי ניסוי כלים ראשון למערכת BIAB - שעבדתי עליה בחודשים האחרונים ניסון להגיע ל40 ליטר.

ידעתי שזה יקח הרבה זמן - פעם ראשונה והייתי מוכן לכל טעות אפשרית כדי לדעת לשפר.

אחד הדברים המשמעותיים שדורשים תיקון זה השק עצמו - גם כבד וגם כאשר מרימים הוא משפריץ לצדדים כי מופעל לחץ על הגרעינים מהצדדים בגלל הצורה של השק כאשר מרימים אותו.

חשבתי לפתור את זה ע"י שימוש בנוסף לשק גם בדלי\סלסלה עם רשת בחלק התחתון בלבד (או שגם בצדדים) כדי שכאשר אני מריך את הדלי\סלסלה הנוזל ירד רק בחלק התחתון ישירות לדלי ולא לצדדים.

כמובן שגם הגובה של הגרעינים יהיה אחיד בכל השק בגלל צורת הדלי\סלסלה ולכן אהיה קל יותר לעשות אחרי זה ספארג' במידת הצורך.

מצורף שרטוט של מה שקרה לי אתמול (1) והפתרון שאני מציע (2)

אשמח לשמוע מה דעתכם על הרעיון.

 

 

מעבר לזה ראיתי שיש חברה שמבשלים BIAB עם כאלה באסקטים בחול לצערי לא מצאתי כאלה בארץ ולכן חשבתי להזמין משהו מיוחד.

יש המלצות לבחור שמתעסק בנירוסטה שיכול לבצע משימה כזאת? מישהו שמכיר את הג'וק של מיבשול ביתי ויהיה אמפטי ביחס ובמחיר?

באסקט לדוגמא:

 

Philip

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

זה רעיון מעולה. 

אבל גם ירק מאוד לדעתי.

הפתרון השני זה להרים את השק יותר לאט ולא בבת אחד,   כך שמה שישפך מהצדדים ישפך לתוך הסיר.... 

 

 

מבשלת הבאר

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

מסכים עם גיא. 

כמו כן ניתן להשתמש ברשת או במקרה שלי גוף נירוסטה בצורת קונוס (כמו כובע סיני) עם חורים רק בחלק התחתון אותו אני מכניס בין השק לסיר ומאפשר לתירוש להמשיך להיתנקז לסיר בישול. באותו זמן אפשר להתחיל לעלות טמפ לרתיחה. 

בנוסף אני ממליץ בחום להשתמש ברולר מחובר לתקרה בשביל להרים את השק. מאוד מקל על התהליך במיוחד בבירות גדולות ונפחי בישול גדולים. 

Philip Levin Slesarev's picture

Location

דרייפוס 18
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/07/2016

תודה על הטיפ לגבי הגלגלת, נערכתי לזה מראש ע"י שני סולמות עומדים לצידי הסיר וקורת עץ עם גלגלת (אני מבשל בגינה) אבל זה לא היה מספיק גבוה ויציב (גיליתי תוך כדי ניסיון להרים) לכן הפעם הבאה מקום הבישול יעבור לנקודה אחרת בגינה כדי לחבר גלגלת מעל הסיר.

אולי באמת אם מרימים את השק לאט זה יפתור חלקית את הבעיה אבל בשביל להרים לאט בעיני חייבים גלגלת עם רצ'ט אחרת אין מצב להחזיק אותו כך. 

Philip

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה גודל הסיר שלך?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Philip Levin Slesarev's picture

Location

דרייפוס 18
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/07/2016

50 ליטר.

Philip

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז אלא אם הוא צר במיוחד, לא צריכה להיות לך בעיה להרים את השק לאט ובזהירות בלי יותר מידי טפטופים לצדדים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Philip Levin Slesarev's picture

Location

דרייפוס 18
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/07/2016

עכשיו כשאני חושב על זה יכול להיות שצריך לתפור קצת את השק - לעשות לו הצרה ואז הוא לא יגלוש לצדדים יותר מידי....

Philip

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תרים את השק יותר לאט ויפתרו לך כל הבעיות. גלגלת על התקרה זה זו בכלל תוספת נהדרת.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

אני מרים את השק עם יד אחת על השרך העליון ויד שניה על אחת הפינות התחתונות, ככה נוצר קונוס של הפינה התחתונה כלפי מטה ולא נשפך תירוש לצדדים. לאט ועם כפפות.