פונה לפורום המבשלים לאחר בישול ראשון בהתייעצות ועזרה.
אתמול עשיתי ניסוי כלים ראשון למערכת BIAB - שעבדתי עליה בחודשים האחרונים ניסון להגיע ל40 ליטר.
ידעתי שזה יקח הרבה זמן - פעם ראשונה והייתי מוכן לכל טעות אפשרית כדי לדעת לשפר.
אחד הדברים המשמעותיים שדורשים תיקון זה השק עצמו - גם כבד וגם כאשר מרימים הוא משפריץ לצדדים כי מופעל לחץ על הגרעינים מהצדדים בגלל הצורה של השק כאשר מרימים אותו.
חשבתי לפתור את זה ע"י שימוש בנוסף לשק גם בדלי\סלסלה עם רשת בחלק התחתון בלבד (או שגם בצדדים) כדי שכאשר אני מריך את הדלי\סלסלה הנוזל ירד רק בחלק התחתון ישירות לדלי ולא לצדדים.
כמובן שגם הגובה של הגרעינים יהיה אחיד בכל השק בגלל צורת הדלי\סלסלה ולכן אהיה קל יותר לעשות אחרי זה ספארג' במידת הצורך.
מצורף שרטוט של מה שקרה לי אתמול (1) והפתרון שאני מציע (2)
אשמח לשמוע מה דעתכם על הרעיון.
מעבר לזה ראיתי שיש חברה שמבשלים BIAB עם כאלה באסקטים בחול לצערי לא מצאתי כאלה בארץ ולכן חשבתי להזמין משהו מיוחד.
יש המלצות לבחור שמתעסק בנירוסטה שיכול לבצע משימה כזאת? מישהו שמכיר את הג'וק של מיבשול ביתי ויהיה אמפטי ביחס ובמחיר?
באסקט לדוגמא: