האם זה נראה רפרקטומטר טוב\ מהסוג הנכון לבירה? עקרונית הם טוענים שכן אבל לוודא מה דעתכם..
ריפרקטומטר
הרפרקטומטר נראה בסדר גמור (למעשה הוא דומה באופן מפתיע לזה שברשותי). הנקודות שאתה צריך לבדוק הן:
1) טווח מדידה - במקרה שלך בין 0 ל-32 בריקס (1.000 עד 1.120 SG) - בהחלט מתאים לבירה.
2) רמת דיוק - במקרה שלך 0.4 בריקס (2 נקודות גרביטי) - זו רמה משביעת רצון.
3) תיקון טמפרטורה אוטומטי (ATC) - המכשיר מבצע תיקון לקריאה בהתאם לטמפרטורה (בטווח עבודה של 10 עד 30 מעלות - טמפרטורת הסביבה). גם את זה יש במכשיר שלך.
הנה לינק לפוסט על מכשיר שלי: http://myhomebrewedbeer.blogspot.com/2010/07/blog-post.html
בהצלחה.
הינה מתחילה אופנת הרפרקטומטרים. מכשיר מיותר לחלוטין.
עמנואל, ניסית?
כמו שאתה נותן חוות דעת על מיזוג מאולץ עם CO2 ולא ניסית כך אני נותן חוו"ד ללא לנסות. קראתי, למדתי, שקלתי, ראיתי מה אחרים מנוסים ממני עושים וגיבשתי דעה. מותר לי. אני לא פוסל דעות של אחרים אני רק מביעה את דעתי. אני מחזיק מהחברים כאן בוגרים ושיחליטו בעצמם. מניסיוני מדידת OG יכולה להעשות תוך כדי הבישול עד לקבלת ערך המטרה. במדידת אחוז האלכוהול בבירה לא חשובה הקריאה הבודדת כמו ההפרש בין שתי הקריאות OG ו- FG. כדי לקבל תוצאת הפרש נכונה שתי המדידות חייבות להתבצע באותו המכשיר. ולכן מדידת OG ברפרקטומטר ומדידת FG בהידרומטר לא מאפשרים קבלת תוצאה מדוייקת אפילו נלקחו המדידות בהידרומטרים שונים לא תתן אותה התוצאה. עכשיו תספר על נוסחאות המרה וטבלאות אקסל, נו, יופי זה מה שצריך כדי לקבל FG? לא יותר קל למדוד בהדרומטר? ולהשאיר 300 ש"ח בכיס? 300 ש"ח זה כמה שעולה מקרר משומש שישפר לעין שיעור את איכות הבירה. ראה כמה מבשלים בארה"ב משתמשים ברפרקטומטר, כמעט אף אחד. (חוץ אולי מבובי M שאני מחזיק ממנו). יש מקום לריבוי דעות גם בענייני בישול בירה.
רק שאלתי.
עמנואל אני חולק עליך, ואפרט:
אפשר לעקוב אחרי התקדמות הבישול בכל שלב מהמאש ועד למיכל התסיסה ולדעת אם אתה עומד בצפיפויות וכמה מים להוסיף\לאדות.
מדידה של צפיפות בהידרומטר במאשינג ממש מיותרת בגלל זמן קירור הדגימה והעובדה שאתה מוציא איזה 170 מ"ל מהמאש. דבר שמתבטל עם הריפרקטומטר.
ושוב גם במהלך הבישול יש לך שליטה מרובה יותר על מה שבסיר עם מינימום מאמץ.
האם אפשר להסתדר בלי? כן, זה מהשעשיתי עד עכשיו והצלחתי ליצור בירה שתייה וטובה אפילו.
אבל-כאן שוכנת לה התקדמות אישית שלי כמבשל(אולי אנשים אחרים לא צריכים זאת) ומתאפשר לי להכין בירה יותר עקבית ביתר קלות.
נ.ב: הזמנתי אחד אותו מפרט רק ממוכר אחר ללא עלות משלוח אז יצא לי 108 שקלים.
שמואל, בשביל מה למדוד צפיפות במאש, אתה מדבר על בישול בירה או על מה? מי מודד צפיפות במאש ולמה?
ואם אתה מתכוון לסמוך על הקריאה של הרפרקטומטר הזול הסיני מאי ביי יש לך בעיה חבר.
שמולץ, ב- PH של המאש אתה כבר שולט? זה בכמה סדרי גודל חשוב יותר.
תהנה מהצעצוע הסיני וספר לנו חוויות. אה, אל תשכח להשוות קריאה עם ההידרומטר ולספר תוצאות.
מדידת הצפיפות במאש היא על מנת לדעת לשחזר כמויות מים בספארג' למשל וקח לבשל בירה בעקביות.
אינני שולט בph וזה הדבר הבא שמעניין אותי.
אשווה תוצאות ואספר.
להבנתי הכנסה עקבית של X ק"ג גרעינים ו Y ליטר מים למאש בטמפ' Z למשך זמן T פעם אחר פעם זה סופר עיקבי. לא ברור לי מה אתה רוצה להשיג בבדיקת הצפיפות. זה נשמע כמו בדיחה. הרי במהלך המאש הצפיפות משתנה עם שינוי הזמן עד למיצוי כל העמילן.
תיקון הטמפ' הוא לא רק בטווח של "The need to consult temperature correction charts is eliminated with the built-in 10-30°C ATC." אז איפה פה החיסכון? מי עובד בטמפ' האלה?
מדובר על טווח של טמפרטורת הסביבה (למעשה טמפרטורת המכשיר) ולא על טמפרטורת הנוזל.
זאת מכיוון שטיפת נוזל שמוזלפת על משטח הזכוכית, גם אם היא עוזבת את המזלף ב-100 מעלות, תגיע לטמפרטורת הסביבה בתוך מספר שניות.
בקיצור, איפה אני קונה רפרקטומטר טוב וכמה זה עולה?
תנסה את הסיני מאיביי. במקרה גם אני קניתי, במחיר ריצפתי, היום הולך לנסות אותו לראשונה על בירת החיטה שלי.
E.Z האם זאת שאלה צינית או רצינית?
מה גרם לך לשנות את דעתך?
בשביל כזה מחיר מצחיק אני רוצה לבדוק את הסחורה. אולי אתם צודקים.
היום בישלתי ובאמת התבעסתי מלקרר את המסורה עם הבירה למדידת משקל סגולי. מקסימום הלכו 130 ש"ח, לא נזק רציני.
שמולץ, תן קישור לזה שהזמנת.
אומנם לא שמולץ
או
תודה, הזמנתי. אם אתאכזב אני שולח את החשבונית חצי לדגן וחצי לשמואל.
ואם תהיה מרוצה - יש בונוס?
בהחלט
לאחר מחשבה נוספת והפעם ללא אלכוהול בדם הגעתי לכלל מסקנה כי רפרקטומטר יכול לשמש כלי עזר טוב למבשל כדי לשלוט בתהליך עד למיכל התסיסה. הכלי מאפשר להגיע ל- OG בצורה מדוייקת וללא מאמץ. בכל מקרה אני מתכוון למדוד OG גם באמצעות הידרומטר ו- FG באמצעות הדרומטר.
למרות כל מה שכתבתי בשירשור זה, רכשתי רפרקטומטר מהסוג הסיני, בבישולים ראשונים אתייחס עליו בחשדנות תוך בדיקת הקריאה עם הידרומטר. אם הקריאה תמצא אמינה אין ספק שיש ברפרקטומטר שידרוג לתהליך הבישול.
גם אני ביקורתי למה שאני כותב.
בבדיקה ראשונית, ההידרו והריפרו מקבילים, רק עם המזל שלי אתמול, נשבר לי המשוט עירבוב ומיד אחריו התנפץ לי ההידרו...