טעמי לוואי בבירה

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

פוסט חדש באתר:
מוזמנים לקרוא, להגיב, להעיר, ולשלוח בעתיד את כל מי שיזדקק למידע.

http://beergeeks.co.il/general/off-flavors-solutions/

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

בחלק מטעמי הלוואי כתוב בסיבות אפשריות טחינת יתר של הגרעינים. 

מאידך, ידוע שעבור BIAB מומלצת טחינה כפולה. 

שמתי לב שטחינה כפולה הופכת חלק מהגריין-ביל לממש אבקה. 

האם זה יכול לתרום ליצירת טעמי לוואי ?

 

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

יש עוד משתנים במשוואה הזו. אם בנוסף לטחינה הדקה הph שלך גבוה מדי(נניח אם אתה עושה ספארג' אז המי ספארג' בph גבוה יחסית בד"כ אם לא טיפלת בהם, בעיה שלא קיימת בbiab) אז אתה תמצה גם טאנינים מהקליפות הגרוסות. כלל אצבע שראיתי איפשהו הוא להשאיר את החומציות מתחת ל6 תמיד.  אני צריך למצוא את המאמר ואביא אותו כרפרנס אבל בעקרון קראתי על מאמר שבדק רמות טחינה ומיצוי טאנינים שהראה שהגורם העיקרי למיצוי כזה זה הph, גם אם תטחן לרמה של קמח פחות או יותר. אם טחנת יותר גס עדיין יהיה מיצוי אם עברת את הph, אך יותר איטי מהטחינה הדקה, ולכן לפעמים עדיף טחינה גסה.

בנוסף טחינה דקה גורמת למאשים תקועים, שזה שוב אישו של ספארג', ככה שאם אתה בbiab אז אתה סבבה עם זה גם. 

ולסיכום, ברוב המצבים בbiab מבחינת טחינה דקה אין מה לדאוג, בקונסטלציות אחרות ייתכן וצריך לדאוג וייתכן שלא.