מעוניין לעבור לNo Sparge וצריך עזרה

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

שלום חברים

בבישול האחרון שלי המאש טאן הותיקה מסרה את נשמתה לבורא, בהזדמנות זו אני שוקל לעבור לבשל בשיטת ה No Sparge כי היא נראית לי יותר פשוטה לביצוע בהתחשב במגבלות הסטאפ שלי.
המאש החדשה תהיה כמובן גדולה יחסית (45 ליטר, אני מבשל בבאצ'ים של 20), הסינון בצינור אלומיניום או בזוקה. 

מהם היתרונות \ חסרונות של השיטה ומה אני צריך לקחת בחשבון? 

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

תעשה BIAB  .

תחליף את צינור סינון לברז רגיל ונפתרה הבעיה

ן....RDWHAHB

 

מבשלת הבאר

 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

קניתי:

http://www.aliexpress.com/item/BIAB-Brew-In-A-Bag-Food-Grade-Grain-Hops-...

למישהו יש ניסיון עם BIAB במיחם? אני מבשל במיחם 30 ליטר, בנוסף לאתגר בשמירה על טמפ' מאש קבועה במיחם מפחיד אותי החלק של הנפת השק הכבד.. 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

זה עניין קצת בעייתי, מיחם הוא קצת צר , לא? 

תשתדל שהשק לא יגע ישירות בגופי חימום.

תארגן לך איזה סוג של מסננת שתוכל להרים בעדינות ולהניח על המסננת מעל המיחם.

שים לב המסננת תהיה מחוררת רק מלמטה ולא מהצדדים, אחרת יברך לך התירוש מהצדדים.

אני לקחתי קופסת פלסטיק גדולה ועשיתי חורים בצד התחתון רק. 

אולי דלי תסיסה יהיה בגודל המתאים למיחם . אם כן , תקדח חורים בתחתית .

בהצלחה

 

מבשלת הבאר

 

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

לא הבנתי, דלי תסיסה אכן נכנס למיחם. 

אתה מציע לחורר דלי בתחתית, לשים את השק בתוכו ואת שניהם להכניס למאש בתוך המיחם?

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

לא.

לאחר מאש הרי צריך להרים את השק.

הכוונה שלי היא להשתמש בדלי בתור מסננת לאחר המאש. או לעשות קומבינה אחרת.

 

מבשלת הבאר

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש מלא אנשים עם נסיון של BIAB במיחם (או סיר עם גוף חימום מותקן) . זו השיטה הנפוצה.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

הבד לא נשרף/נמס במגע ישיר עם גוף חימום ?

 

מבשלת הבאר

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה בהחלט עלול להתרחש. מומלץ רשת שתפריד בין הבד לבין גוף החימום

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

נראה לי מורכב מדי לבצע BIAB במיחם, אני לא מאמין שהוא יכיל 7 ק"ג גרעינים ומספיק מים למאש. בנוסף שליטה בטמפ המאש תהיה בעייתית. 

אשאר עם מאש בצידנית, אבל אני בהחלט רוצה לעבור לNo Sparge כדי לפשט את התהליך ולחסוך את חישובי הספארג' שתמיד מתפספסים לי. 


מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

השיטה המוצעת (לפי האינטרנט- לא ניסיתי) היא להשתמש במחשבון כמו זה : http://www.brew365.com/mash_sparge_water_calculator.php

ולשנות את הmash thickness למספרים גבוהים יותר. עד שmash sparge needed יהיה שווה 0.

אני מניח שאותו הדבר תוכל לעשות בביר סמית׳ או בכל תוכנה אחרת.

 

אני משתמש בbiab עם המחשבון של האוסטרלים (דף אקסל על סטראידים). מכל התוכנות. זו עובדת לי הכי טוב עד עכשיו.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

אפשרי לעשות מאש בציידנית עם שק ולעביר לרתיחה לסיר/מיחם. 

פעם עבדתי ככה.

 

מבשלת הבאר

 

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

זו בדיוק התוכנית

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת