החייאת שמרים

5 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

בידי שתי מבחנות שמרים WLP830 ו WLP036. שתיהן ישנות, פג תוקפן בסביבות אוגוסט שעבר.

קיוותי לנסות להחיות אותן, התחלתי בסטרטר של 0.25 ליטר ועליתי בכפולות של 2 לליטר. בהתחלה לא היה כל סימן לקראוסן אך ב חצי ליטר התחילה פעילות

הדבר שמטריד אותי, שגם בסטרטר של ליטר וגם לאחר שרוקנתי והכנתי סטרטר חדש של ליטר, לא הייתה פעילות מאסיבית וקצף רב, אלא במידה די מועטה יחסית למה שאני רגיל. כשהסתכלתי בנוזל עצמו נראתה תסיסה יפה.

הדבר נכון בשני השמרים. כמו כן הצפיפות ירדה בחצי.

כמה אני צריך לחשוש משימוש בשמרים להתססת בצ'?

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013
  • כמה זמן אתה נותן לסטארטר בין מדרגה למדרגה?
  • טמפרטורת תסיסה?
  • סטיר פלייט או שיטה אחרת?
  • מה הגרביטי המדוייק בהתחלה?
  • מה הגרביטי המדוייק בסוף הסטארטר?

 

שמתי לב שה wlp830 הם שמרי לאגר, בעוד שה wlp036  הם אלט ביר. אין לי ניסיון ספציפי איתם, אבל אולי הם פשוט יותר איטיים משמרי אייל רגילים?

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

סטרטר ראשוני 3-4 ימים, אח"כ 48 שעות בערך

טמפ החדר בימים אלו

סטיר פלייט

1.042>1.018

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

לפני חודשיים בערך הכנתי לאגר עם אחים של השמרים הללו- שמרי wlp820, מבחנה שגם פג תוקפה באוגוסט.
עבדתי עם סטירפלייט ולקח לי בערך שבוע של סטארטרים הדרגתיים להגיע לכמות נחוצה ל40 ליטר תירוש.
ביחס לשמרים אחרים שגידלתי הם אכן היו די עדינים בסטארטר.
אם אתה רואה פעילות לדעתי אתה יכול להיות רגוע. באיזשהו שלב (אולי גם אתה עושה את זה בעליות נפחים) אתה יכול לשקע במקרר ולראות שנוצר לך יותר משקע, מה שיכול להרגיע עוד קצת.
אגב, בישלתי איתם ראוכביר(לאגר מעושן) ויצאה אחת הבירות הטובות שבישלתי אי פעם, אחלה שמרים.
לא הבנתי מה זה כפולות של 2 לליטר?

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

כן, יש מצב שהם פשוט עדינים יותר..

כפולות של 2 לליטר: L0.25>0.5L>1

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

מבחינת מספרים יבשים, זה נראה לפי הספר.

לדעתי אם הטעם של הסטארטר סבבה ואין תחושה של קלקול, לך על זה.

אם יש ספק... אז עדיף לומר שלום לסטארטר וללכת על שמרים אחרים שאתה סומך עליהם.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform