תכנון מתכון בהשראת אדלווייז

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 02/23/2016

שלום חברה,

אני מעוניין לבשל בירת חיטה בסגנון בלגי בהשראת הבירה "אדלוויז" ואני צריך עזרה.בישלתי בעבר חיטה בווארית  לפי המתכון הבא:

500 פילזנר

500 חיטה

3 קילו חיטה נוזלי

30 ג הלרטאו מיפלראו

וwb 06

הטעם נהדר, אבל לאגרי מדי.

חשבתי ראשית להחליף את הפילזנר בלתת פחות לאגרי בטעמה, בד בבד עם אפשרות להגדיל את יחס החיטה במתכון. איזו לתת מומלצת, או שמא כדאי שרק אגדיל את יחס החיטה על חשבון הפילזנר?

שנית, איזו כשות יותר מתאימה? חשבתי על קסקייד, אבל מניסיון בבישול אמבר היא כשותית מדי ואני רוצה מרירות עדינה.

 

ומה לגבי השמרים - האם יש שמרים שיתנו ביטוי חזק יותר לטעם הפנולי?

בנוסף חשבתי לשלב במתכון, בדקות האחרונות של הרתיחה, מעט כוסברה ותפוז מר. מה היחס המומלץ?

בקיצור - אני רוצה אדלווייז. עזרה? :)

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

היי יוסי,

באיזו טמפ' הבירה תססה? טמפ' תסיסה גבוהה (24 מעלות בערך) תתן יותר טעמים פנוליים.

ואיך אתה מבשל? בעקרון אין צורך בלתת בסיס כמו שהשתמשת במתכון הקודם כשמשתמשים בלתת נוזלי. ממליץ לך לנסות בפעם הבאה את הלתתים האבקתיים החדשים של בריס (בביר אנד ביונד) הם אמורים להיות יותר טובים מהלתת הנוזלי.

לגבי המתכון - אידלוויס היא בירת חיטה גרמנית, לכן אין בה תוספת של כוסברה ותפוז - אלו תוספות של בירה חיטה בלגית כמו הוגרדן, ואם אתה רוצה לבשל בירת חיטה בלגית אז מומלץ להשתמש בשמרים החדשים K-97.

לגבי הכשות - אמורה להיות מרירות של עד 14 IBU, הכשות שהשתמשת הוא טוב בשביל הסגנון הזה, לפי דעתי אל תחליף אותו.

 

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

שים לב , אתה לוקח גם לתת נוזלי חיטה וגם עושה סטיפינג לחיטה.

מיותר לגמרי . עושה אותו דבר פעמיים . וגם פילזנר 500 גר לא יתנו לך כלום.

הכל כבר מוכן בשבילך  בתוך הרכז הנוזלי והאבקתי בשביל להכין בירה בסיסית.(במקרה שלך , בירת חיטה היא בירה די בסיסית)

לידיעתך - סטיפינג עושים עם גרעינים מיוחדים  על מנת לקבל צבעים/טעמים מיוחדים יותר.

תחסוך את השעה זאת.

כמו שליאור אמר , אבקה יותר איכותית תתן לך גוף יותר טוב לבירה . אתה יכול גם לשלב נוזלי ואבקה. ולוותר על סטיפינג בסוג בירה זה.

וכשות הלרטאו זה באמת מתאים לחיטה . 

בהצלחה

 

 

 

מבשלת הבאר