שלום חברה,
אני מעוניין לבשל בירת חיטה בסגנון בלגי בהשראת הבירה "אדלוויז" ואני צריך עזרה.בישלתי בעבר חיטה בווארית לפי המתכון הבא:
500 פילזנר
500 חיטה
3 קילו חיטה נוזלי
30 ג הלרטאו מיפלראו
וwb 06
הטעם נהדר, אבל לאגרי מדי.
חשבתי ראשית להחליף את הפילזנר בלתת פחות לאגרי בטעמה, בד בבד עם אפשרות להגדיל את יחס החיטה במתכון. איזו לתת מומלצת, או שמא כדאי שרק אגדיל את יחס החיטה על חשבון הפילזנר?
שנית, איזו כשות יותר מתאימה? חשבתי על קסקייד, אבל מניסיון בבישול אמבר היא כשותית מדי ואני רוצה מרירות עדינה.
ומה לגבי השמרים - האם יש שמרים שיתנו ביטוי חזק יותר לטעם הפנולי?
בנוסף חשבתי לשלב במתכון, בדקות האחרונות של הרתיחה, מעט כוסברה ותפוז מר. מה היחס המומלץ?
בקיצור - אני רוצה אדלווייז. עזרה? :)