מה עושים כשמתפוצצים הכיריים?

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

הבישול הראשון שלי (IPA אמריקאי, גרעינים + רכז ) הלך מצוין.

גם התהליך, גם התוצאה.

הבישול השני (IPA אנגלי) התחיל אתמול - והתפוצץ בעודו באיבו (או בסירו). הכיריים לא עמדו בעומס.

תוצאה מיידית: אין כיריים במטבח, התערובת הלכה לאסלה.

תוצאה עתידית: אין יותר בישול במטבח.

 

בהנחה ש- AG עדיין גדול עלי,

האם מקובל לבשל בירה גם בסיר חשמלי?

האם יש כאלה (16-17 ליטר) שאינם דורשים חיבור תלת פאזי?

 

 

20160604_134413.jpg
Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

ואי ואי . חחח

קורה . לא נורא .

מאוד מקובל לבשל בחשמלי. אפשר גם במיחם( אם הוא גדול מספיק)

 

מבשלת הבאר

 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

מנקים הכל טב טוב, קונים מהר חדש, עוד לפני שאשתך חוזרת הביתה...


Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

מאוחר מדי.... מסקנה - לבשל רק כשהיא ללא בבית? Wink

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

חברים,

תכניסו לעצכם טוב טוב לראש

לא חייבים תלת פאזי לבשל בירה על חשמל

אני מבשל 40 ליטר על פאזה אחת בלי כל בעיה...


Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

סיר חשמלי עם גוף חימום?

באיזה הספק?

 

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

וואוו זו אחת התקלות הקשוחות והמבאסות שראיתי :))  לא נורא מתקדמים!
יש הרבה אופציות שהן לא תלת פאזי, אני מבשל אפילו בסיר 100 ליטר בלי תלת פאזי (אבל עם עזרה מהגז-לא-זכוכית הביתי שלי).
נשמע לי שיש מצב שיתאים לך לבשל במיחם. יש אנשים שקנו מיחם לבישול ב י.ל. שיא, ויש גם עכשיו מישהו שקנה בטיקה ליין.

Location

Rehovot
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/11/2015

וואו, לא מגניב בכלל!

כמו שכותבים כאן, תמיד אפשר לבשל על חשמל או אם אתה קונה כיריים חדשות אז תקנה משהו שלא נוגע ישירות בסיר, נירוסטה ובעל גזיה "טורבו".

הבטן לא גדולה בגלל הבירה, היא גדולה *בשביל* הבירה.

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

ואי ואי ואי, לא נעים בכלל, תקרא למתכון הזה: מפוצץ הכיריים Sealed

באופן עקרוני, אתה יכול ללא כל בעיה לבשל עם חשמל חד פאזי, בהתאם למגבלות הלוח חשמל והחיווט בבית שלך......

לדוגמה: לגוף חימום 3500W נדרש חיבור 16A לפחות (שקע כח, ישיר לארון).

בהצלחה

Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

תודה לכולם... כדי שאוכל לבשל שוב את המתכון מפוצץ הכיריים (אין מצב... הבא בתור יהיה סזון) - החלטתי ללכת על סיר חשמלי.

 

הנחות היסוד:

אין לי כוונה לייצר סיר בעצמי (או לעשות modding כלשהו), אין לי שקע תלת-פאזי זמין, ואני מעדיף (לפחות בינתיים) להשאר בבצ'ים של 20 ליטר ו(עדיין) לא לעבור ל- AG.

 

אז השאלות שנשאלות הן -

1. האם יש חסרון כלשהו (בתהליך / בניקוי שאחרי / בתוצאה) בבישול במיחם במקום בסיר?

2. האם יש בד"כ הבדלים במיקום גוף החימום במיחם יחסית לסיר - דבר שעלול להשפיע על מהירות החימום (בהספק דומה של גוף החימום) או (במידה והגודל מספיק ל- AG) במיקום הצ'ילר?

3. האם יש לדפנות הדקות של מיחם השפעה על התהליך או על התוצאה?

 

תודה :)