בירות היברידיות

18 תגובות [לתגובה האחרונה]
Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

שלום לכולם,

עקב עונת הקיץ החמה התחלתי לעבוד עם שמרי לאגר שמתסיסים תירוש במקרר שלי בטמפי 10 מעלות צלזיוס ושמרי סייזון שמתאימים לתסיסה בטמפ' חמה מאוד מעל 25 מעולות צלזיוס.

רציתי לשתף שבישלתי שתי בירות ניסיוניות עם שני סוגי שמרים אלו והתוצאה היתה מהמממת מהצפוי.

עשיתי פעם ראשונה בירת כלאיים מסוג לאגר.רכשתי מתכון מ-BEER&BEYOND לביטר אך את התירוש התססתי עם שתי חבילות של שמרי לאגר במקרר במשך שבועיים,לא עשיתי מנוחת דיאציטל וישר ביקבקתי לאחר שבועיים עם דקסטרוז בבקבוקים.לאחר שבועיים של תסיסה משנית בבקבוק הבירה יצאה מוגזת היטב,קרמית עם גוון חום ,מתיקות מאוזנת עם הכשות,אלכוהול 5.4%..טעם שמזכיר משהו באמצע בין גולדסטאר לבין טובורג רד..בירה טעימה ללא טעמי לוואי של דיאצטיל..אין ספק שאחזור לבשל את המתכון פעם נוספת אך הפעם אשתמש בטבליית הצללה בשביל המראה.

הבירה השניה שהיא גם בירת כלאיים הינה מסוג סטאוט אמריקאית שהותססה בטמפ' חדר חמה עם שמרי סייזון של חברת דאנסטר. את המתכון מצאתי באינטרנט באתר BREWERS FRIEND..זה סטאוט אמריקאי..הוספתי לתוכו 50 גרם אבקת ג'ינגר ו250 גרם קליפות תפוזים שקליתי בתנור וטחנתי לאבקה במטחנת קפה ואת התירוש התססתי עם שמרי סייזון בטמפרטורה של חדר 26 מעלות צלזיוס במשך שבוע..לפי תוכנת מחשב BREWERS FRIEND היתי אמור לקבל אחוז אלכוהול של 5.5%...אך שמרי הסייזון של דאנסטר ממש סוס עבודה והגעתי לאחר שבוע לרמת אלכוהול של 6.9%.

לאחר שבוע תסיסה משנית בבקוב עשיתי טעימת מבחן והבירה יצאה קרמית ומוגזת היטב (דקסטרוז)..כהה מאוד,טעמי קפה ושוקולד עם חמיצות עדינה עקב שימוש בשמרי  סייזון..לא היתי מגדיר את זה כסטאוט אך מאוד דומה לבירה בלגית מנזרית כהה..טעים מאוד.

ניסיונות אלו נבעו מכך שאין לי עדיין בקר טמפרטורה שיכול לכוון את המקרר לטמפ' תסיסה של איילים ,קרי 16-20 מעלות צלזיוס..אך התוצאה של שני הניסיונות מראה שלא צריך בקיץ את הבקר ואפשר להכין בירות נהדרות בהתאם לתנאי הסביבה.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

יפה מאד!

אני כרגע עשיתי משהוא דומה...

בישלתי 40ליטר בלונד בצפיבות התחלתית 1.036

פיתחתי לשני מיכלים

האחד מותסס עם 04 בטמ' מבוקרת

והשני עם בל סייזון ב 25-26מעלות מחוץ למקרר...

 

אגב,

למה אין לך בקר?

לא היה לך דיאצטיל כי התססת בטמפ' נמוכה

טבליות הצללה יעשו רק חצי עבודה - לקבל בירה צלולה מאד ומהר תשתמש בג'לטין

גלו גלו

 


Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

כל הכבוד אלון!

קניתי בקר סיני באיביי תוצרת חברת WILLHI באיזה 20 דולר נדמה,הכל מחווט כבר ,רק לחבר לחשמל ולמקרר..והוא פשוט הרס לי את המקרר,שרף את המדחס,אומנם מקרר ישן מחבר אבל בכל זאת חבל.

רכשתי מקרר חדש קטן יותר,אפשר להגיע איתו לטמפרטורה של 10 מעלות בלי בעיה בעוצמה הכי נמוכה שלו.

מאז המקרה עם הבקר הסיני אני די חושש והאמת לא יודע איזה בקר יכול להתאים למשטר עבודה של מדחס של מקרר,אני חושב שהבקרים האלו מקצרים את אורך חיי המקרר.

אשמח לדעת באיזה בקר נהוג להשתמש ואיך מחווטים אך עדיין לא בטוח שזה טוב למשטר עבודה של המדחס.

תודה רבה לגבי העצה עם הג'לטין,לא שמעתי על זה עד עכשיו,איפה ניתן לקנות? ואיך משתמשים בו?

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

הבקר לא יכול להרוס את המקרר 

הבעיה יכולה להיות האופן הפעלת המקרר 

קרה לי גם פעם כזה דבר וזה היה במקרר די מודרני, לא מהישנים

מה שאני מבין, זה שצריך לדאוג שהבקר לא יפעיל את המקרר

"בצרורות"

יש מצב שבמקררים מודרניים הטמפרטורה משתנה מהר מאד והברק מכבה/מפעלי את המקרר בקצב מהיר מידי וזה מה דופק את המקרר...

אבל אני לא כזה מבין...

מכל מקרה הבקר יכולהיות הכי פשוט...


Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

זה בדיוק משקרה לי,הבקר הזה עבד בקצבים מאוד מהירים,הוא נתן פולסים להפעלה וכיבוי בקצבים מטורפים..במילי או אפילו במיקרו שניות והמדחס הישן לא עמד בזה ונשרף.

לא רוצה לקחת סיכון עם המקרר החדש שלי,בפעם הבאה כשאכין לאגר אחרי תסיסה ראשונית של שבועיים בטמפ' 10 מעלות ,אעביר את הבירה למיכל תסיסה משני ויעשה לאגרינג של חודש כאשר המקרר מכוון לקרר בטמפ' נמוכה מ-5 מעלות,בדקתי שזה בר השגה.

ללא מנוחת דיאציל כי לא נתקלתי בזה בפעם הראשונה..כי כמו שאמרת כיוון שהתססתי בטמפ' נמוכה הוא לא היה מורגש.

אני מאמין שאצליח להכין לאגר מעולה עם התנאים שיש לי כרגע:)

 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

כאשר עשית את זה עם בקרר (בקר + מקרר) הישן, שמת את הרגש?

באוויר או הצמדת אותו לחבית?


Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

הדבקתי אותו למיכל תסיסה עם מסקנטיים 

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

מעניין. לגבי הלאגר אתה יכול לנסות לעשות לאגרינג בבקבוק, שים פשוט כמה בקבוקים איזה חודש במקרר ותראה אם הם נהיים יותר צלולים בסוף התהליך. 

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

נשמע מעניין ,רעיון טוב תודה רן:)

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

אני משתמש כ 10 חודשים בבקר טמפ כמו בקישור למטה ומאוד מרוצה.

הדיוק של הבקר מעלה. אין צורך בדיוק גדול יותר לתסיסה ובטח לא למזיגה של בירה.

החיסרון היחיד שמצאתי זה שהוא יכול לעבוד במצב קירור או חימום לפי בחירה מראש ולא לפי הטמפ.

היתרונות הגדולים שלו זה שאפשר להשתמש בו כמו שהוא בלי לזווד ולחווט וגם העלות הנמוכה שלו.

 

http://www.aliexpress.com/item/Digital-LCD-Thermostat-Temperature-Contro...

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

תודה דני,

תראה בקישור שהצגת יש תמונה של המוצר,ראית את השקע שלו? זה לא חיבור סטנדרטי,מאוד קשה להכניס לתוך השקע הזה תקע של מקרר סטנדרטי שנמכר בארץ,גם לי יש כזה דבר ולפעמים זה לא נכנס עד הסוף וזה לא עובד..צריך מדי פעם לבוא ולתת לחיצה על תקע המקרר כדי שזה יחזור לעבוד..ואז זה גם במקרים רבים גורם לניצוצות..

גם אני רכשתי משהו דומה מחווט ומזווד,מעניין אם באמת אין לך שום בעיות בחיבור וזה נכנס חלק עד הסוף

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

אין שום בעיה לחבר את השקע של המקרר. התקע בנוי בצורה כזאת שכל תקע מתחבר ולא רק אירופאי. לגבי הצד שמתחבר לשקע בקיר שם אני משתמש בממיר לשקע ישראלי. 

הכל עובד טוב לא מתנתק ואין ניצוצות. 

והיתרון הגדול שהוא לא משגע את המדחס כמו שתיארת במקרה שלך. 

לדוגמא אם אתה בוחר טמפ יעד 18 מעלות במוד קירור אז יתבצע ניתוק לשנמדד 17.0 והפעלה כשנמדד 19.0

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

דני ובאיזה מקרר תסיסה אתה משתמש? האם זה מקרר ישן מהדור של פעם..או חדש ,האם זה משנה? האם לדעתך את הבקר הזה ניתן לחבר למקרר חדש?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

אני משתמש במקרר בן כשנתיים אבל זה לא משנה כל תקע אמור להתאים.

אם למקרר שלך יש תקע בעייתי אתה יכול פשוט להחליף אותו...

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

בסדר גמור תודה רבה!

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ראשית, כל הכבוד על הניסוי ועל השיתוף.

שנית, לא הייתי קורא לבירה הראשונה שבישלת "היברידית". אם היא תססה בטמפ' לאגר ועל שמרי לאגר, הרי שהיא לאגר.

לגבי השניה, אני הייתי מגדיר אותה "פרי סטייל" - סייזון כהה מתובל.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

תודה נועם שמחתי לקרוא את תגובתך:)

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

דניס,

אתה חייב להגדיר בבקר גם זמן השהייה בין ההפעלות של כ- 3 דקות, וזאת לטובת שמירה על המדחס.......

חפש את ההגדרות בבקר.

בהצלחה

רון

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

תודה!!!!