Mash\Lauter tun מ2 דליים מבירדי

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Rehovot
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/11/2015

מקווה שיעזור למישהו!

עכשיו סיימתי את הבניה ואם מישהו רוצה לשחזר אז... :)

בניית מאש/לאוטר טאן זול(כ160 ש"ח לפליז או 250 לסטיינלס ללא הדברים האופציונאלים), נח ושומר על טמפרטורה יציבה.

אפשר לקנות את רוב המחברי סטיינלס אצל רשף או להזמין מארה"ב, לגבי המחברי פליז אפשר כמעט בכל מקום.

 

החומרים:

2 דליי פלסטיק מהקיט הבסיסי(25 ש"ח לדלי)

3.5 מטר של יריעת פולינום(12 ש"ח למ"ר)

ברז כדורי 1/2"(20 ש"ח לפליז או 75 ש"ח לסטיינלס)

ניפל 1/2" באורך 5 ס"מ(7 ש"ח לפליז או 16 ש"ח לסטיינלס)

קאסקט סיליקון עם 3/4" קוטר פנימי(8 ש"ח)

שים(וואשר) עם 3/4" קוטר פנימי(20 ש"ח לחבילה של 6 נראה לי סטיינלס)

אום 1/2" קוטר פנימי(כ10 ש"ח פליז או 19 ש"ח לסטיינלס)

מחבר זווית 90 מעלות בשביל הידית(12 ש"ח מפליז או 30 ש"ח מסטיינלס)

אופציאונלי:

מד חום(125 ש"ח)

מחבר קאם לוק F (ב90 ש"ח או 3 דולר בארה"ב)

מחבר קאם לוק B (ב60 ש"ח או 5 דולר בארה"ב)

 

הבניה:

הדלי הראשון - המאש/לאוטר טאן:

קדח ע"י מקדח נוצה 20 מ"מ לברז(עוד אחד בשביל המדחום), עטיפה ב3 שכבות פולינום(גם את המחסה), חיבור הברז ובדיקת נזילות.

הדלי השני - הfalse bottom:

צריך לחתוך 3 ס"מ מהתחתית את הדלי ואז עם הרבה זמן וסבלנות לקדוח הרבה הרבה חורים עם מקדח 2.5 מ"מ, לקדוח חור אחד גדול באמצע(עם המקדח נוצה 20 מ"מ) בשביל הידית ואת זה אפשר כבר לאלתר מכל דבר, אני השתמשתי בזווית בשביל הידית וכדי לחבר אותה שמתי פקק סטיינלס עם וואשר. אפשר לעשות את אותו דבר גם עם פליז ואז זה הרבה יותר זול.

20160615_184455_0.jpg
20160615_184605.jpg
20160615_184620.jpg
20160615_184623.jpg

הבטן לא גדולה בגלל הבירה, היא גדולה *בשביל* הבירה.

Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

יפה מאוד!!

אני לא יודע כמה הדליים האלה עמידים לחום, אבל מתאר לעצמי שבדקת.

נראה כמו פתרון מוצלח בעלות מינימלית.

איזה גודל באצ'ים אתה מבשל?

Location

Rehovot
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/11/2015

האמת זאת שאלה מצויינת לגבי כל דבר שנוגע באוכל ובבירה שלנו, בכל מקרה זה עמיד ++ :)

הדלאים שנמכרים הם פוליפרופלין(Polypropelene) - סימון 5 - והם עמידים בטמפ' מקסימלית של 135 מעלות צלסיוס שזה הרבה מעל הטמפרטורה הכי גבוהה שלנו במאשינג.

 

אני די חדש בכל האול גריין אז עד עכשיו כל הבישולים הם 21 ליטר לבאצ' והמערכת הזו מוגבלת לדעתי ל7 קילו של גרעינים אז אי אפשר כרגע להתפרע, אני מניח שעוד כמה זמן אני אחשוב על שידרוג לאיזה מיכל פחמס 60 ליטר באותה שיטה. 

הבטן לא גדולה בגלל הבירה, היא גדולה *בשביל* הבירה.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010


Location

Rehovot
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/11/2015

האמת שזה שווה מאוד!

אם אני מבין אותך נכון אז אני כרגע ללא סיר שני ורוצה להרים דברים כמה שפחות. אז מערכת כזו מאפשרת לי להפריד את המאש טאן מהסיר רתיחה ולעשות פליי ספארג'.

הבטן לא גדולה בגלל הבירה, היא גדולה *בשביל* הבירה.