Nelson Souvin SmaSh

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

שבוע טוב

הזדמנה לידינו שקית של 240ג נלסון סובין ומכיוון שזה כשות קצת פחות שגרתי ונפוץ במחוזותינו חשבנו לבשל איתו איזשהו סמאש כמו זה אולי:

HOME BREW RECIPE:

Title: Nelson Sauvin SMaSH

 

Brew Method: All Grain

Style Name: American Pale Ale

Boil Time: 60 min

Batch Size: 5 gallons (fermentor volume)

Boil Size: 6 gallons

Efficiency: 72% (brew house)

 

 

STATS:

Original Gravity: 1.053

Final Gravity: 1.015

ABV (standard): 5.03%

IBU (tinseth): 48.24

SRM (morey): 3.59

 

FERMENTABLES:

10 lb - American - Pale 2-Row (100%)

 

HOPS:

0.5 oz - Nelson Sauvin, Type: Pellet, AA: 12, Use: Boil for 60 min, IBU: 23.98

0.5 oz - Nelson Sauvin, Type: Pellet, AA: 12, Use: Boil for 20 min, IBU: 14.52

0.5 oz - Nelson Sauvin, Type: Pellet, AA: 12, Use: Boil for 10 min, IBU: 8.7

0.5 oz - Nelson Sauvin, Type: Pellet, AA: 12, Use: Boil for 1 min, IBU: 1.03

1 oz - Nelson Sauvin, Type: Pellet, AA: 12, Use: Dry Hop for 21 days

 

YEAST:

Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05

Starter: No

Form: Dry

Attenuation (avg): 72%

Flocculation: Medium

Optimum Temp: 59 - 75 

הכל נראה סטרייט פורוורד במתכון הזה והכמויות נראות מתאימות להעדפות החך שלנו מבחינת חוזק וטעמים השאלה היחידה היא האם אולי להחליף את הלתת בסיס ב vienna או marris otter שקראתי שאולי מתאימים יותר לבישולי במאש (נותנים גוף קצת יותר מורכב מהפייל הרגיל) ויוסיפו קצת איזון "לתתי" לטעמים הפירותיים-אקזוטיים-הדריים שצפויים להתקבל מהנלסון סובין. 

מה דעתכם?

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

נראה אחלה מתכון, הדעה שלי על בישולי סמאש היא שאם אתה בקטע של לבדוק כשות- תן עדיין גיוון קל קצת בלתת שלא יהיה משעמם, אולי טיפה קאראפילס ומשהו לצבע. כלומר אל תהיה נעול על סמאש גם סינגל הופ זה אחלה. 

לבישולים שמטרתם לבדוק לתת מסוים סמאש לטעמי יותר מתאים. 

כל הלתתים שאמרת נשמעים מתאימים לנלסון שהוא עדין יחסית, כולל הפייל מאלט, אז פשוט תהמר על משהו:) סורי על חוסר התועלת ;)

Location

התורן
יבנה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/02/2016

כמעט כל הSMASH שבישלתי בשנתיים האחרונות, (וכרגע אני מבשל SMASH בצורה אקסלוסיבית), הלתת הייתה VIENNA.

ה  2ROW לדעתי קצת חסרת מורכבות.

אם ברצונך לשים דגש טעם על הכשות הייתי ממשיך עם המתכון הנוכחי ואולי "מפוצץ" את הDRY HOP ב 3OZ, (90-100 גרם).

אם ברצונך להוסיף מורכבות כשותית הייתי או מחליף לתת או מבצע תַמצִית,(decoction) - http://www.instructables.com/id/Easy-Decoction-Mashing-Schmitz-process/

אתה יכול לקרוא על השוואה בין ה 2ROW ל MARIS OTTER בלינק הבא - . http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=56818

תקציר הלינק:

Marris Otter is a variety of barley that is malted to a slightly darker color, which gives it a biscuity, toasty flavor. American 2-row, which I'm assuming is similar to Canadian, has a much cleaner, neutral flavor profile. I would say that MO is quite important to a SMaSH recipe because it creates the complex malty flavor. But there is no reason not to use Canadian 2-row, the beer will probably have a cleaner malt profile, allowing the flavor of the hop to really come through like a pale ale.

אשמח לשמוע איך יצא

נ.ב

תקנה מספיק כשות ותעשה את אותו מתכון פעם אחת עם MO ופעם אחת 2ROW.. כך תדע לפעם הבאה :-)