שבוע טוב
הזדמנה לידינו שקית של 240ג נלסון סובין ומכיוון שזה כשות קצת פחות שגרתי ונפוץ במחוזותינו חשבנו לבשל איתו איזשהו סמאש כמו זה אולי:
HOME BREW RECIPE:
Title: Nelson Sauvin SMaSH
Brew Method: All Grain
Style Name: American Pale Ale
Boil Time: 60 min
Batch Size: 5 gallons (fermentor volume)
Boil Size: 6 gallons
Efficiency: 72% (brew house)
STATS:
Original Gravity: 1.053
Final Gravity: 1.015
ABV (standard): 5.03%
IBU (tinseth): 48.24
SRM (morey): 3.59
FERMENTABLES:
10 lb - American - Pale 2-Row (100%)
HOPS:
0.5 oz - Nelson Sauvin, Type: Pellet, AA: 12, Use: Boil for 60 min, IBU: 23.98
0.5 oz - Nelson Sauvin, Type: Pellet, AA: 12, Use: Boil for 20 min, IBU: 14.52
0.5 oz - Nelson Sauvin, Type: Pellet, AA: 12, Use: Boil for 10 min, IBU: 8.7
0.5 oz - Nelson Sauvin, Type: Pellet, AA: 12, Use: Boil for 1 min, IBU: 1.03
1 oz - Nelson Sauvin, Type: Pellet, AA: 12, Use: Dry Hop for 21 days
YEAST:
Fermentis / Safale - American Ale Yeast US-05
Starter: No
Form: Dry
Attenuation (avg): 72%
Flocculation: Medium
Optimum Temp: 59 - 75
הכל נראה סטרייט פורוורד במתכון הזה והכמויות נראות מתאימות להעדפות החך שלנו מבחינת חוזק וטעמים השאלה היחידה היא האם אולי להחליף את הלתת בסיס ב vienna או marris otter שקראתי שאולי מתאימים יותר לבישולי במאש (נותנים גוף קצת יותר מורכב מהפייל הרגיל) ויוסיפו קצת איזון "לתתי" לטעמים הפירותיים-אקזוטיים-הדריים שצפויים להתקבל מהנלסון סובין.
מה דעתכם?