טריות בירה בחביות

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

לא מצליח להבין למה בפאב חבית "שנפתחה"  לפני 4 ימים נחשבת ללא טריה ובירה שאנחנו מבשלים במצב מצוין גם אחרי 4 חודשים? 

גם לא ברור לי המינוח  "חבית נפתחה" יצא קצת בירה נכנס co2 מה הבעיה? 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

דני, אתה עובד עם חביות?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

אני במהלך מעבר לחביות. לפי התכנון שלי בעוד כשבוע שבועיים אני צפוי לענות לך שאני עובד עם חביות Smile

אבל איך זה קשור לשאלה  ששאלתי? 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

ההבדל הוא באחסון החביות

בפאב החביות נמצאות בטמפרתורת החדר במרה הטוב (במקרה פחות טוה ליד מקור חום כלשהוא) והבירה מתקררת כאשר היא עוברת דרך הצ'יל יועדי

בבית, חביות הקורני מאוחסנות בדרך כלל במקרר בטמפ' מאד נמוכה ולכן הבירה מוגנת יותר...

בנוסף לכך בתנאים הביתיים כאשר יש לך 2-3 ברזים היחס לכל חבית וההקפדה באופן כללי ברמה גזאת שהחביות בפאב יכולות רק לחלום...


Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

אלון, לדעתך 4 ימים בטמפ החדר והבירה בחבית כבר לא טריה?

ולמה מיחסים חשיבות ל"פתיחת חבית"? הרי בשום שלב אין חמצן שבא במגע עם בירה רק CO2...

מבשלים ביתים ומבשלות בוטיק מחזיקים חביות חדשות בקירור גם לפני שהחבית נכנסת למתקן מזיגה?

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

א. אצלי בירה מרגע של קולד קראש - בסביבות 1-2 מעלות, בקירור עד שהיא נגמרת, עוברת קרה מתסיסה לחבית וישר למקרר

ב. במבשלות בוטיק כפי שידוע לי לא מאחסנים חביות לרוב, ממלאים לפי הזמנה ממיכל יישון, שם בירה בטמפ' קרובה ל 0 וישר נשלחת ללקוח, ואם צריך לאחסן כמה חביות אז עושים את זה בחדרי קירור.

ג. מה שהולך בפאבים אללה יוסטור, תהיה בטוח שיחד עם co2 נכנסים שם עוד כמה חולרות ישר לתוך החבית, ראית פעם ברמן מחטא קלאצ' לפני שהוא מחבר חבית?


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חמצן הוא אוייב וגם וטמפרטורה היא אוייבת. 

גם אצלי החביות במקרר מרגע המילוי ועד שהן מתרוקנות. 

תחפש בגוגל מידע על מבשלות קראפט אמריקאיות שמתנות חתימה על חוזה הפצה בכך שההובלה של הבירה תהיה בקירור בלבד.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

אז למה בירה שעוברת תסיסה שניה בבקבוקים ושוכבת חודשים בטמפ החדר לא נפגעת? 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היא בוודאות משתנה. אולי בתחילה היא משתפרת אבל לאחר זמן היא מתחילה להדרדר.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
רוני ולדמן - מבשלת רות's picture

Location

נחל יבנאל 14
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/17/2013

ועוד איך נפגעת.

סיבה טובה למה הרבה בירות "בוטיק" בארץ שמאוחסנות בטמפרטורת "החדר" (שזה יכול להגיע ל-40 מעלות בקיץ) הרבה פעמים לא ממש טובות, וגם בירות שמגיעות מחו"ל ועוברות מסע תלאות לא טעימות כמו המקור ששתינו בחו"ל.