בירת חיטה פטל ווניל

18 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אני שותה ברגעים אלו ממש לראשונה את בירת חיטת הפטל ווניל שהכנתי...ואני מול המחשב אז אשתף את הניתוח:

5% אלכוהול בנפח בקירוב.

צבע זהוב חיוור.

עדיין אין הגזה משמעותית או קצף יציב אך מספיק בשביל להנות ממנה.

ריח: הריח הראשוני שמכה באף הוא של פטל מתקתק ועדין, מלווה בריח של לתת ולימון(משהו הדרי חמצמץ)

טעם: טעם חלק לא ממש מודגש של חיטה, טעם הפטל עדין מאוד פחות מורגש מבארומה. חמצמצות עדינה לא צובטת-כנראה מהפטל. לא מצליח להבחין בווניל.

כללי: מרקם חלק, ריח מושך ומתוק, גוף בינוני ומרווה.מאוכזב קצת מהווניל. בירה לשתות כשחם!

מקווה שתבואו יום שישי הבא לשתות אותה אצל גדי...

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

שמואל נשמע נהדר לא יודע אם בשישי אני אשתה אותה אצל גדי אבל טמח טדצל לטעום אותה בהזד'מנות אחרת...

אתמול שתחרררתי... היום חברים שלי פינקו אותי  על זה.....

ווואוווו שיחחרוררררררררררררררררר........

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

משהו שקראתי ושמעתי מספר פעמים לאחרונה בנוגע לתבלינים וטעמים מוספים בבישול בירה:

"אם הטועם יכול לזהות את הטעם, כנראה ששמת ממנו יותר מידי"

הרעיון הוא ללות את הטעמים הטבעיים של הבירה (מתיקות, מלטיות, מרירות, כשותיות, פירותיות וכו') בבת טעם נוספת. הטעם המוסף לא צריך להיות משתלט.

או במילים אחרות, אם הטועם (ולא זה שבישל את הבירה) שותה ואומר לך משהו כמו "תשמע, זה מעניין, יש פה טעם של.. אהמ..אני לא יודע מה בדיוק, אבל זה טעים לי."

אז קלעת בול.

 

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

נועם, אתה מתאר את בירת התות שלי!

שמולץ, לא חסר בבירה קצת אננס ואגסים?

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

עמנואל,

אני מחכה לבירת קולורבי וחמאת בוטנים .... :)

יואב

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה בטח קולע לסגנון ישראלי (:

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמולץ - איך טיפלת בפטל לפני ההגשה לבירה?

 

י

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא צריך לטפל בתרכיז פטל.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

זהו לא תרכיז, קטפתי פטל מהצפון.

שטפתי אותו במים על מנת לא לפגוע בטעמים(בהשרייה באלכוהול)

שמתי כפפות ניילון,חיטאתי את הכפפות ביוד, שטפתי ומעכתי את הפטל לעיסה. הוזפתי לדמיג'אן.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

יש לי בירת חיטה עם תות-עץ שחור (עדיין לא מוכנה לשתיה)

התות טופל באלכוהול וסוכר במשך שנתיים לםני ההוספה לבירה

יהיה מעניין להשוות...

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

בעצם הוספת ליקר תות לא?

מעניין.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אכן כן

ליקר תות : )

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אז אפשר לקנות ליקר גוייבות ולהכניס לבירה? 

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

את שלי עשיתי לבד

בקנוי יכולים להיות כל מיני חומרים שאתה לא רוצה בבירה

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

התאריך לא מתנגש בהיללות הבירה של שר המשקאות?...

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

יש את האירוע של שר המשקאות גם ב 5.8 וגם ב 6.8

באעסה...טוב אני סומך על חובבי ציון שיבואו לגדי ב6 ל8

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

איפה הבעיה? להיפך - מי שמגיע לאחד מן הסתם לפחות יבקר בשני.
הרי שני המקומות במרחק יריקה האחד מהשני כך שאפילו לא צריך להזיז את האוטו.

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

יצא לי להיות בבירדי כשבמקביל יש אירוע בשר המשקאות והמקום היה די שומם.

אני בטוח שחלק יבקרו גם וגם אבל קשה להתחרות בבירה חינם ואם המטרה שלך למכור כמה שיותר כדאי לשנות תאריך.

 

 

Location

Ha'eshel
ramat gan
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/12/2010

אני מכרתי בבירדי במהלך הפסטיבל הקודם והיו המון אנשים שדילגו בין שני האירועים. בשר המשקאות מגישים הרבה בירות שגם בחינם לא הייתי רוצה לשתות

יואב