מטרה של שרשור זה לחלוק את ניסיוני עם קהילת המבשלים בציון בתהליך הנ"ל.
תהליך מעבר עוד לא הסתיים אבל אני מתכנן להמשיך לאעדכן כאן עד השלמת המעבר.
שלב ראשון - לימוד ואיסוף מידע:
קראתי הרבה וראיתי המון סירטונים על ציוד ותהליך.
יש המון חומר ברשת רק צריך להכין שעורי בית, אחרת משלמים בזמן ובכסף על טעויות שעושים.
שלב שני - אפיון והגדרה של מערכת מזיגה שמתאיה לצרכים שלי:
בשלב זה הבנתי שאני צריך 2-3 ברזים - אני מאוד אוהב IPA רוב משפחה וחברים אוהבים בירות בלגיות.
לכן אני צריך 2 ברזים ועוד ברז לנסיונות במידה ויתאפשר.
בחרתי מקום בבית בו מערכת מזיגה צפויה לעמוד ומכאן נגזרות מידות מקסימליות.
שלב שלישי - בחירת ציוד והכנות לרכש:
רשימת מכולות של ציוד.
מה קונים בארץ ומה מזמינים מחו"ל.
האם בוחרים חנות אחת ומזמינים משם את כל הציוד או שמפצלים את הקניה.
התחלתי ממקרר\מקפיא שצפוי להכיל את החביות, כי מכך נגזר כמה חביות יש ביכולתי לאכסן ומכאן כמות ברזים, כמות צנרת, מחברים וכ"ו
לאחר שיש רשימת מכולת שמכילה את כל הציוד הנדרש וליד כל פריט רשום כמות ומאיפה מתוכנן להירכש אפשר לעבור לשלב הבא.
שלב רביעי - רכש:
זה הוא שלב טכני שבמהלכו מבצעים הזמנות של כל הציוד ומתחילים להמתין להספקות.
שלב חמישי- הרכבה של מערכת מזיגה והכנת בירה לחביות:
אני עכשיו נמצא בשלב זה. אעדכן חלק זה כאשר יהיה מאחורי :)
אני אפרט את רשימת הרכש שלי כולל מחירים לטובת הדורות הבאים:
1. מקרר\מקפיא - מתברר שבארצינו אין מבחר כל כך גדול של מקררים ומקפיאם שמתאימים מבחינת גודל ויכולת איכסון לדרישות שלי. אני לא רציתי משהו גדול מידי אבל הדרישה שלי הייתה שצריך להכיל לפחות 2 חביות ומיכל CO2. בסופו של דבר רכשתי מקפיא שוכב בביג אלקטריק LACASA LD200 להלן קישור למוצר:
לאחר הגבהה מצליח להכיל 3 חביות קורני ומיכל פד"ח 5 ליטר.
אני רכשתי את המקפיא מתצוגה בעלות 1100ש"ח חדש עולה כ 1300ש"ח
2. חביות קורני - הזמנתי 4 חביות ball lock משומשות מאתר גרמני www.malzmuehle.eu שזה אתר חדש של www.candirect.de עם הרבה המלצות פה בפורום.
קישור למוצר שהזמנתי:
http://www.malzmuehle.eu/tanks--type--NC--tanks--type--NC-jolly/-20/Keg-18-9-Liter-NC-used--with-pressure-relief-valve.html
החביות הגיעו לאחר כחודש במצב טוב וכל הגומיות חדשות (אין לי ניסיון עם חביות משומשות ממקום אחר)
הייתה רק בעיה אחת קטנה שהחביות שקיבלתי היו בגודל שונה ממה שהזמנתי (הבדל של 1.7 ס"מ בקוטר)
פניתי אלהם בטענה שהמוצר שקיבלתי לא תואם למוצר שהזמנתי והציעו לי 4 חביות נוספות ללא עלות אבל ללא מכסה ועוד כמה חלקים שהם זהים. אני ביקשתי לקבל עוד 4 חביות מלאות ולשלם רק על המכסה וחלקים הנוספים. הם הסכימו ועוד 4 חביות קורני במחיר מינימלי בדרך אלי :)
כמובן שאני לא צריך 8 חביות אבל אני כן צריך לראות באיזה קומבינציה של גדלים הם נכנסים בצורה טובה ביותר.
חלק מהחביות אני מתכנן להוציא למכירה מתישהו.
לאורך כל הדרך קיבלתי שירות מצוין ואני מאוד ממליץ עלהם.
מבחינת עלויות:
כשמזמינים עם משלוח לישראל לא משלמים מיסים שלהם (19%) וזה מתקזז יפה עם מע"מ שאנחנו משלמים בארץ.
אני ביקשתי במעמד ההזמנה לא לכלול עלות משלוח בהכרזה המצורפת למשלוח וזה חסך לי בגובה המע"מ.
4 חביות עלו לי 201,36 EUR עלות משלוח 68,00 EUR ועוד 150 ש"ח מע"מ בישראל.
סה"כ כ 330 ש"ח לחבית במצב טוב עם גומיות חדשות.
3. ברזים - הזמנתי 3 ברזים מ www.morebeer.com מסוג Perlick Beer Faucet 650SS With Flow Control קישור לדף מוצר:
מחיר כל ברז 50$
כמו כן הזמנתי 3 מחברי ברז מסוג Stainless Steel Beer Faucet Shank - 4" x 1/4" bore
קישור לדף מוצר:
עלות כל מחבר 33$
הזמנתי מהם גם CIP Film Keg Lube. קישור לדף מוצר:
עלות 4.5$
על כל המוצרים הנ"ל עלות משלוח לישראל הייתה 57$ החבילה הגיעה אחרי כשלוש שבועות ובישראל שילמתי 17% מע"מ.
4. וסת CO2 - רכשתי מ www.aliexpress.com וסת בעל שתי יציאות.
קישור לדף מוצר:
עלות 87$ כולל משלוח
כמו כן הזמנתי Manifold בעל 4 יציאות.
קישור לדף המוצר:
עלות 26$ כולל משלוח
5. מחברים וצנרת - גם אותם רכשתי מ www.aliexpress.com
מחבר וצינור בירה:
עלות 15$ כולל משלוח
מחבר וצינור CO2:
עלות 13$כולל משלוח
6. מיכל CO2 - רכשתי מיכל 5 ליטר (3ק"ג) מרשף בעלות של 530 ש"ח + 50 ש"ח משלוח עד הבית.
היתרון הוא שאפשר באותו משלוח להזמין עוד מוצרים עד משקל 15 ק"ג. למשל חומרים לבישול.
קישור לדף המוצר:
עד עכשיו עלות כוללת עומדת על כ 5200 ש"ח.
הוצאה נוספת מתוכננת זה עבודת נגרות על מנת להפוך את המתקן מזיגה לרהיט יפה בבית.
עדכון 19.10.2016:
נכון להיום אני משתמש בחביות קצת יותר משלוש חודשים ומאוד מרוצה מהמעבר!
התפעול הראשוני הפונקציונאלי של המערכת עבר בלי קשיים מיוחדים.
היו לי חששות מבעיות של יתר קצף ומזיגה לא טובה כמו שיצא לי לקרא בשרשורים של משתמשים אחרים אבל לדעתי הקשיים האלה פסחו עלי בזכות הציוד האיכותי יחסית שהזמנתי ובעיקר בזכות ברזי Perlick בעלי מנגנון בקרת זרימה.
יוצא לי להשתמש המון במנגנון בקרת זרימה וקשה לי לתאר איך היתי יכול להסתדר בלעדיו. ברור לי שניתן לבצע בקרת זרימה בעזרת אורך, עובי של הצינור, טמפ של הבירה ורמת הגזה אבל המנגנון מאפשר לי פחות להתעסק בחלק מהפרמטרים ולאפשר זרימה יפה של בירה גם אם משהו לא מושלם.
את בניית ה KEEZER שלי חילקתי לשני פאזות:
פאזה ראשונה - KEEZER שמאפשר פונקציונאליות מלאה ללא החלק האסתטי של המערכת
פאזה שניה - שדרוג אסתטי למערכת כך שה KEEZER שלי יכול לשמש כרהיט נוי בסלון וכמובן למזוג בירה ביתית מצויינת :)
לאחר הפאזה הראשונה המערכת שלי הייתה נראת ככה:
לאחר פאזה שניה המערכת שלי נראת ככה:
המוטיבציה של חלוקת עבודה לשתי פאזות היא לאפשר עבודה פונקציונאלית מלאה תוך זמן קצר ואז לעבוד על החלק האסתטי בלי לחץ כאשר כמעט ולא נעשתה עבודה נוספת לטובת החלוקה לשתי השלבים.