מעבר לחביות - תיעוד - עדכון 19.10.2016

22 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

 

מטרה של שרשור זה לחלוק את ניסיוני עם קהילת המבשלים בציון בתהליך הנ"ל. 

תהליך מעבר עוד לא הסתיים אבל אני מתכנן להמשיך לאעדכן כאן עד השלמת המעבר. 

  

 שלב ראשון - לימוד ואיסוף מידע: 

קראתי הרבה וראיתי המון סירטונים על ציוד ותהליך. 

יש המון חומר ברשת רק צריך להכין שעורי בית, אחרת משלמים בזמן ובכסף על טעויות שעושים. 

  

שלב שני - אפיון והגדרה של מערכת מזיגה שמתאיה לצרכים שלי: 

בשלב זה הבנתי שאני צריך 2-3 ברזים - אני מאוד אוהב IPA רוב משפחה וחברים אוהבים בירות בלגיות. 

לכן אני צריך 2 ברזים ועוד ברז לנסיונות במידה ויתאפשר. 

בחרתי מקום בבית בו מערכת מזיגה צפויה לעמוד ומכאן נגזרות מידות מקסימליות. 

  

שלב שלישי - בחירת ציוד והכנות לרכש: 

רשימת מכולות של ציוד. 

מה קונים בארץ ומה מזמינים מחו"ל. 

האם בוחרים חנות אחת ומזמינים משם את כל הציוד או שמפצלים את הקניה. 

התחלתי ממקרר\מקפיא שצפוי להכיל את החביותכי מכך נגזר כמה חביות יש ביכולתי לאכסן ומכאן כמות ברזיםכמות צנרתמחברים וכ"ו 

לאחר שיש רשימת מכולת שמכילה את כל הציוד הנדרש וליד כל פריט רשום כמות ומאיפה מתוכנן להירכש אפשר לעבור לשלב הבא. 

  

שלב רביעי - רכש: 

זה הוא שלב טכני שבמהלכו מבצעים הזמנות של כל הציוד ומתחילים להמתין להספקות. 

  

שלב חמישי- הרכבה של מערכת מזיגה והכנת בירה לחביות: 

אני עכשיו נמצא בשלב זהאעדכן חלק זה כאשר יהיה מאחורי :) 

  

אני אפרט את רשימת הרכש שלי כולל מחירים לטובת הדורות הבאים: 

1מקרר\מקפיא - מתברר שבארצינו אין מבחר כל כך גדול של מקררים ומקפיאם שמתאימים מבחינת גודל ויכולת איכסון לדרישות שליאני לא רציתי משהו גדול מידי אבל הדרישה שלי הייתה שצריך להכיל לפחות 2 חביות ומיכל CO2בסופו של דבר רכשתי מקפיא שוכב בביג אלקטריק LACASA LD200 להלן קישור למוצר:  

לאחר הגבהה מצליח להכיל 3 חביות קורני ומיכל פד"ח 5 ליטר. 

אני רכשתי את המקפיא מתצוגה בעלות 1100ש"ח חדש עולה כ 1300ש"ח 

  

2חביות קורני - הזמנתי 4 חביות ball lock משומשות מאתר גרמני www.malzmuehle.eu שזה אתר חדש של www.candirect.de עם הרבה המלצות פה בפורום. 

קישור למוצר שהזמנתי: 

http://www.malzmuehle.eu/tanks--type--NC--tanks--type--NC-jolly/-20/Keg-18-9-Liter-NC-used--with-pressure-relief-valve.html 

החביות הגיעו לאחר כחודש במצב טוב וכל הגומיות חדשות (אין לי ניסיון עם חביות משומשות ממקום אחר) 

הייתה רק בעיה אחת קטנה שהחביות שקיבלתי היו בגודל שונה ממה שהזמנתי (הבדל של 1.7 ס"מ בקוטר) 

פניתי אלהם בטענה שהמוצר שקיבלתי לא תואם למוצר שהזמנתי והציעו לי 4 חביות נוספות ללא עלות אבל ללא מכסה ועוד כמה חלקים שהם זהיםאני ביקשתי לקבל עוד 4 חביות מלאות ולשלם רק על המכסה וחלקים הנוספיםהם הסכימו ועוד 4 חביות קורני במחיר מינימלי בדרך אלי :) 

כמובן שאני לא צריך 8 חביות אבל אני כן צריך לראות באיזה קומבינציה של גדלים הם נכנסים בצורה טובה ביותר. 

חלק מהחביות אני מתכנן להוציא למכירה מתישהו. 

לאורך כל הדרך קיבלתי שירות מצוין ואני מאוד ממליץ עלהם. 

מבחינת עלויות: 

כשמזמינים עם משלוח לישראל לא משלמים מיסים שלהם (19%וזה מתקזז יפה עם מע"מ שאנחנו משלמים בארץ. 

אני ביקשתי במעמד ההזמנה לא לכלול עלות משלוח בהכרזה המצורפת למשלוח וזה חסך לי בגובה המע"מ. 

4 חביות עלו לי 201,36 EUR עלות משלוח 68,00 EUR ועוד 150 ש"ח מע"מ בישראל. 

סה"כ כ 330 ש"ח לחבית במצב טוב עם גומיות חדשות. 

  

3ברזים - הזמנתי 3 ברזים מ www.morebeer.com מסוג Perlick Beer Faucet 650SS With Flow Control  קישור לדף מוצר 

מחיר כל ברז 50$ 

כמו כן הזמנתי 3 מחברי ברז מסוג Stainless Steel Beer Faucet Shank - 4" x 1/4" bore   

קישור לדף מוצר: 

עלות כל מחבר 33$ 

 הזמנתי מהם גם CIP Film Keg Lube. קישור לדף מוצר: 

עלות 4.5$ 

על כל המוצרים הנ"ל עלות משלוח לישראל הייתה 57$ החבילה הגיעה אחרי כשלוש שבועות ובישראל שילמתי 17% מע"מ.


4וסת CO2 - רכשתי מ www.aliexpress.com וסת בעל שתי יציאות. 

קישור לדף מוצר: 

עלות 87$ כולל משלוח 

כמו כן הזמנתי Manifold בעל 4 יציאות 

קישור לדף המוצר: 

עלות 26$ כולל משלוח 


5. מחברים וצנרת - גם אותם רכשתי מ www.aliexpress.com  

מחבר וצינור בירה: 

עלות 15$ כולל משלוח 

מחבר וצינור CO2: 

עלות 13$כולל משלוח 


6. מיכל CO2 - רכשתי מיכל 5 ליטר (3ק"ג) מרשף בעלות של 530 ש"ח + 50 ש"ח משלוח עד הבית. 

היתרון הוא שאפשר באותו משלוח להזמין עוד מוצרים עד משקל 15 ק"גלמשל חומרים לבישול. 

קישור לדף המוצר: 

  

עד עכשיו עלות כוללת עומדת על כ 5200 ש"ח. 

הוצאה נוספת מתוכננת זה עבודת נגרות על מנת להפוך את המתקן מזיגה לרהיט יפה בבית. 

 


עדכון 19.10.2016:

נכון להיום אני משתמש בחביות קצת יותר משלוש חודשים ומאוד מרוצה מהמעבר!

התפעול הראשוני הפונקציונאלי של המערכת עבר בלי קשיים מיוחדים.

היו לי חששות מבעיות של יתר קצף ומזיגה לא טובה כמו שיצא לי לקרא בשרשורים של משתמשים אחרים אבל לדעתי הקשיים האלה פסחו עלי בזכות הציוד האיכותי יחסית שהזמנתי ובעיקר בזכות ברזי Perlick בעלי מנגנון בקרת זרימה.

יוצא לי להשתמש המון במנגנון בקרת זרימה וקשה לי לתאר איך היתי יכול להסתדר בלעדיו. ברור לי שניתן לבצע בקרת זרימה בעזרת אורך, עובי של הצינור, טמפ של  הבירה ורמת הגזה אבל המנגנון מאפשר לי פחות להתעסק בחלק מהפרמטרים ולאפשר זרימה יפה של בירה גם אם משהו לא מושלם.

 

את בניית ה KEEZER שלי חילקתי לשני פאזות:

פאזה ראשונה - KEEZER שמאפשר פונקציונאליות מלאה ללא החלק האסתטי של המערכת

פאזה שניה - שדרוג אסתטי למערכת כך שה KEEZER שלי יכול לשמש כרהיט נוי בסלון וכמובן למזוג בירה ביתית מצויינת :)


 

לאחר הפאזה הראשונה המערכת שלי הייתה נראת ככה:

 

 

 

 

 


לאחר פאזה שניה המערכת שלי נראת ככה:

 

 

 

 

המוטיבציה של חלוקת עבודה לשתי פאזות היא לאפשר עבודה פונקציונאלית מלאה תוך זמן קצר ואז לעבוד על החלק האסתטי בלי לחץ כאשר כמעט ולא נעשתה עבודה נוספת לטובת החלוקה לשתי השלבים.

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

WOW!
דני, כל הכבוד על התיעוד המפורט.

איזה מזל שאני לא כל כך מסודר, כך שאני לא יודע כמה עלתה לי עד היום מערכת המזיגה שלי (בעצם, שאשתי לא יודעת...)

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

:->

 


גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

נועם, כתבת את מה שעבר לכולנו בראש :))))

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

יוחאי מיטל's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/31/2013

היי דני.  
פוסט מעולה וחשוב. כל הכבוד!

אם מתאים לך- נשמח להעלות אותו לאתר בירגיקס כהמשך לכתוב שלנו העוסקות  בחביות קורני (מבוא לשימוש ופירוק וניקוי). כמובן עם  קרדיט מלא ואם בעתיד תצרף תמונות של התוצאות- גם. 
מה דעתך?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

המטרה של השרשור היא  לשרת את קהילת המבשלים וכמובן אשמח לשתף את הפוסט. 

בשלב לימוד קראתי את הפוסט על חביות קורני בבירגיקס. פוסט מעולה בדגש על סרטון של אדם סוריאנו.  עזר לי מאוד בתהליך. 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

אהבתי את הקטע עם החביות הנוספות....

האמת לא הית צריך לספר את זה, כי הדורות הבאים בטח יקחו את זה כדרך פעולה :->


Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

מאוד רוצה לקוות שלא. 

המטרה היא להדגיש כי מדובר בנותן שרות שאחרים צריכים ללמוד ממנו. 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

תודה על השיתוף דני! נראה מושלם ועונה על הרבה שאלות ששאלתי את עצמי בעבר על הנושא. תענוג לקריאה.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

אומץ
אומץ
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/11/2013

ואוווו...רוני 

שיחקת אותה.

תודה על הפוסט

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

תודה! 

אבל מי זה רוני? Surprised

Offline

Location

טבנקין
בת ים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/24/2011

       שלום דני

      בענין הנגרות אני יכל לעזור לך

      רק תגיע עם תוכנית מובנת ,וחומרים לבניית המתקן,

       054-4757388  ישלי את כל הכלים לנגרות

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

אשי, תודה רבה על ההצעה אבל אתה רחוק ממני.

כרגע ממתין להצעת מחיר מנגר... 

Location

התורן
יבנה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/02/2016

פוסט מדהים! המון מידע שימושי

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

עדכון 19.11.2016

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

שדרוג ויזואלי מטורף. מאוד מאוד מרשים!

איך הkeezer מבחינת רעש?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

תודה. 

מבחינת רעש כמו כל מקרר, מקפיא או תמי4 כשהמדחס עובד שומעים אותו. 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

Cool

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 01/21/2016

האתר התחרבש למה אני לא מצליח לראות את הפוסט מההתחלה..

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015


מטרה של שרשור זה לחלוק את ניסיוני עם קהילת המבשלים בציון בתהליך הנ"ל. 

תהליך מעבר עוד לא הסתיים אבל אני מתכנן להמשיך לאעדכן כאן עד השלמת המעבר. 

  

 שלב ראשון - לימוד ואיסוף מידע: 

קראתי הרבה וראיתי המון סירטונים על ציוד ותהליך. 

יש המון חומר ברשת רק צריך להכין שעורי בית, אחרת משלמים בזמן ובכסף על טעויות שעושים. 

  

שלב שני - אפיון והגדרה של מערכת מזיגה שמתאיה לצרכים שלי: 

בשלב זה הבנתי שאני צריך 2-3 ברזים - אני מאוד אוהב IPA רוב משפחה וחברים אוהבים בירות בלגיות. 

לכן אני צריך 2 ברזים ועוד ברז לנסיונות במידה ויתאפשר. 

בחרתי מקום בבית בו מערכת מזיגה צפויה לעמוד ומכאן נגזרות מידות מקסימליות. 

  

שלב שלישי - בחירת ציוד והכנות לרכש: 

רשימת מכולות של ציוד. 

מה קונים בארץ ומה מזמינים מחו"ל. 

האם בוחרים חנות אחת ומזמינים משם את כל הציוד או שמפצלים את הקניה. 

התחלתי ממקרר\מקפיא שצפוי להכיל את החביותכי מכך נגזר כמה חביות יש ביכולתי לאכסן ומכאן כמות ברזיםכמות צנרתמחברים וכ"ו 

לאחר שיש רשימת מכולת שמכילה את כל הציוד הנדרש וליד כל פריט רשום כמות ומאיפה מתוכנן להירכש אפשר לעבור לשלב הבא. 

  

שלב רביעי - רכש: 

זה הוא שלב טכני שבמהלכו מבצעים הזמנות של כל הציוד ומתחילים להמתין להספקות. 

  

שלב חמישי- הרכבה של מערכת מזיגה והכנת בירה לחביות: 

אני עכשיו נמצא בשלב זהאעדכן חלק זה כאשר יהיה מאחורי :) 

  

אני אפרט את רשימת הרכש שלי כולל מחירים לטובת הדורות הבאים: 

1מקרר\מקפיא - מתברר שבארצינו אין מבחר כל כך גדול של מקררים ומקפיאם שמתאימים מבחינת גודל ויכולת איכסון לדרישות שליאני לא רציתי משהו גדול מידי אבל הדרישה שלי הייתה שצריך להכיל לפחות 2 חביות ומיכל CO2בסופו של דבר רכשתי מקפיא שוכב בביג אלקטריק LACASA LD200 להלן קישור למוצר:  

לאחר הגבהה מצליח להכיל 3 חביות קורני ומיכל פד"ח 5 ליטר. 

אני רכשתי את המקפיא מתצוגה בעלות 1100ש"ח חדש עולה כ 1300ש"ח 

  

2חביות קורני - הזמנתי 4 חביות ball lock משומשות מאתר גרמני www.malzmuehle.eu שזה אתר חדש של www.candirect.de עם הרבה המלצות פה בפורום. 

קישור למוצר שהזמנתי: 

http://www.malzmuehle.eu/tanks--type--NC--tanks--type--NC-jolly/-20/Keg-18-9-Liter-NC-used--with-pressure-relief-valve.html 

החביות הגיעו לאחר כחודש במצב טוב וכל הגומיות חדשות (אין לי ניסיון עם חביות משומשות ממקום אחר) 

הייתה רק בעיה אחת קטנה שהחביות שקיבלתי היו בגודל שונה ממה שהזמנתי (הבדל של 1.7 ס"מ בקוטר) 

פניתי אלהם בטענה שהמוצר שקיבלתי לא תואם למוצר שהזמנתי והציעו לי 4 חביות נוספות ללא עלות אבל ללא מכסה ועוד כמה חלקים שהם זהיםאני ביקשתי לקבל עוד 4 חביות מלאות ולשלם רק על המכסה וחלקים הנוספיםהם הסכימו ועוד 4 חביות קורני במחיר מינימלי בדרך אלי :) 

כמובן שאני לא צריך 8 חביות אבל אני כן צריך לראות באיזה קומבינציה של גדלים הם נכנסים בצורה טובה ביותר. 

חלק מהחביות אני מתכנן להוציא למכירה מתישהו. 

לאורך כל הדרך קיבלתי שירות מצוין ואני מאוד ממליץ עלהם. 

מבחינת עלויות: 

כשמזמינים עם משלוח לישראל לא משלמים מיסים שלהם (19%וזה מתקזז יפה עם מע"מ שאנחנו משלמים בארץ. 

אני ביקשתי במעמד ההזמנה לא לכלול עלות משלוח בהכרזה המצורפת למשלוח וזה חסך לי בגובה המע"מ. 

4 חביות עלו לי 201,36 EUR עלות משלוח 68,00 EUR ועוד 150 ש"ח מע"מ בישראל. 

סה"כ כ 330 ש"ח לחבית במצב טוב עם גומיות חדשות. 

  

3ברזים - הזמנתי 3 ברזים מ www.morebeer.com מסוג Perlick Beer Faucet 650SS With Flow Control  קישור לדף מוצר 

מחיר כל ברז 50$ 

כמו כן הזמנתי 3 מחברי ברז מסוג Stainless Steel Beer Faucet Shank - 4" x 1/4" bore   

קישור לדף מוצר: 

עלות כל מחבר 33$ 

 הזמנתי מהם גם CIP Film Keg Lube. קישור לדף מוצר: 

עלות 4.5$ 

על כל המוצרים הנ"ל עלות משלוח לישראל הייתה 57$ החבילה הגיעה אחרי כשלוש שבועות ובישראל שילמתי 17% מע"מ.


4וסת CO2 - רכשתי מ www.aliexpress.com וסת בעל שתי יציאות. 

קישור לדף מוצר: 

עלות 87$ כולל משלוח 

כמו כן הזמנתי Manifold בעל 4 יציאות 

קישור לדף המוצר: 

עלות 26$ כולל משלוח 


5. מחברים וצנרת - גם אותם רכשתי מ www.aliexpress.com  

מחבר וצינור בירה: 

עלות 15$ כולל משלוח 

מחבר וצינור CO2: 

עלות 13$כולל משלוח 


6. מיכל CO2 - רכשתי מיכל 5 ליטר (3ק"ג) מרשף בעלות של 530 ש"ח + 50 ש"ח משלוח עד הבית. 

היתרון הוא שאפשר באותו משלוח להזמין עוד מוצרים עד משקל 15 ק"גלמשל חומרים לבישול. 

קישור לדף המוצר: 

  

עד עכשיו עלות כוללת עומדת על כ 5200 ש"ח. 

הוצאה נוספת מתוכננת זה עבודת נגרות על מנת להפוך את המתקן מזיגה לרהיט יפה בבית. 



עדכון 19.10.2016:

נכון להיום אני משתמש בחביות קצת יותר משלוש חודשים ומאוד מרוצה מהמעבר!

התפעול הראשוני הפונקציונאלי של המערכת עבר בלי קשיים מיוחדים.

היו לי חששות מבעיות של יתר קצף ומזיגה לא טובה כמו שיצא לי לקרא בשרשורים של משתמשים אחרים אבל לדעתי הקשיים האלה פסחו עלי בזכות הציוד האיכותי יחסית שהזמנתי ובעיקר בזכות ברזי Perlick בעלי מנגנון בקרת זרימה.

יוצא לי להשתמש המון במנגנון בקרת זרימה וקשה לי לתאר איך היתי יכול להסתדר בלעדיו. ברור לי שניתן לבצע בקרת זרימה בעזרת אורך, עובי של הצינור, טמפ של  הבירה ורמת הגזה אבל המנגנון מאפשר לי פחות להתעסק בחלק מהפרמטרים ולאפשר זרימה יפה של בירה גם אם משהו לא מושלם.


את בניית ה KEEZER שלי חילקתי לשני פאזות:

פאזה ראשונה - KEEZER שמאפשר פונקציונאליות מלאה ללא החלק האסתטי של המערכת

פאזה שניה - שדרוג אסתטי למערכת כך שה KEEZER שלי יכול לשמש כרהיט נוי בסלון וכמובן למזוג בירה ביתית מצויינת :)


 

לאחר הפאזה הראשונה המערכת שלי הייתה נראת ככה:







לאחר פאזה שניה המערכת שלי נראת ככה:





המוטיבציה של חלוקת עבודה לשתי פאזות היא לאפשר עבודה פונקציונאלית מלאה תוך זמן קצר ואז לעבוד על החלק האסתטי בלי לחץ כאשר כמעט ולא נעשתה עבודה נוספת לטובת החלוקה לשתי השלבים.


Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

 

מטרה של שרשור זה לחלוק את ניסיוני עם קהילת המבשלים בציון בתהליך הנ"ל. 

תהליך מעבר עוד לא הסתיים אבל אני מתכנן להמשיך לאעדכן כאן עד השלמת המעבר. 

  

 שלב ראשון - לימוד ואיסוף מידע: 

קראתי הרבה וראיתי המון סירטונים על ציוד ותהליך. 

יש המון חומר ברשת רק צריך להכין שעורי בית, אחרת משלמים בזמן ובכסף על טעויות שעושים. 

  

שלב שני - אפיון והגדרה של מערכת מזיגה שמתאיה לצרכים שלי: 

בשלב זה הבנתי שאני צריך 2-3 ברזים - אני מאוד אוהב IPA רוב משפחה וחברים אוהבים בירות בלגיות. 

לכן אני צריך 2 ברזים ועוד ברז לנסיונות במידה ויתאפשר. 

בחרתי מקום בבית בו מערכת מזיגה צפויה לעמוד ומכאן נגזרות מידות מקסימליות. 

  

שלב שלישי - בחירת ציוד והכנות לרכש: 

רשימת מכולות של ציוד. 

מה קונים בארץ ומה מזמינים מחו"ל. 

האם בוחרים חנות אחת ומזמינים משם את כל הציוד או שמפצלים את הקניה. 

התחלתי ממקרר\מקפיא שצפוי להכיל את החביותכי מכך נגזר כמה חביות יש ביכולתי לאכסן ומכאן כמות ברזיםכמות צנרתמחברים וכ"ו 

לאחר שיש רשימת מכולת שמכילה את כל הציוד הנדרש וליד כל פריט רשום כמות ומאיפה מתוכנן להירכש אפשר לעבור לשלב הבא. 

  

שלב רביעי - רכש: 

זה הוא שלב טכני שבמהלכו מבצעים הזמנות של כל הציוד ומתחילים להמתין להספקות. 

  

שלב חמישי- הרכבה של מערכת מזיגה והכנת בירה לחביות: 

אני עכשיו נמצא בשלב זהאעדכן חלק זה כאשר יהיה מאחורי :) 

  

אני אפרט את רשימת הרכש שלי כולל מחירים לטובת הדורות הבאים: 

1מקרר\מקפיא - מתברר שבארצינו אין מבחר כל כך גדול של מקררים ומקפיאם שמתאימים מבחינת גודל ויכולת איכסון לדרישות שליאני לא רציתי משהו גדול מידי אבל הדרישה שלי הייתה שצריך להכיל לפחות 2 חביות ומיכל CO2בסופו של דבר רכשתי מקפיא שוכב בביג אלקטריק LACASA LD200 להלן קישור למוצר:  

לאחר הגבהה מצליח להכיל 3 חביות קורני ומיכל פד"ח 5 ליטר. 

אני רכשתי את המקפיא מתצוגה בעלות 1100ש"ח חדש עולה כ 1300ש"ח 

  

2חביות קורני - הזמנתי 4 חביות ball lock משומשות מאתר גרמני www.malzmuehle.eu שזה אתר חדש של www.candirect.de עם הרבה המלצות פה בפורום. 

קישור למוצר שהזמנתי: 

http://www.malzmuehle.eu/tanks--type--NC--tanks--type--NC-jolly/-20/Keg-18-9-Liter-NC-used--with-pressure-relief-valve.html 

החביות הגיעו לאחר כחודש במצב טוב וכל הגומיות חדשות (אין לי ניסיון עם חביות משומשות ממקום אחר) 

הייתה רק בעיה אחת קטנה שהחביות שקיבלתי היו בגודל שונה ממה שהזמנתי (הבדל של 1.7 ס"מ בקוטר) 

פניתי אלהם בטענה שהמוצר שקיבלתי לא תואם למוצר שהזמנתי והציעו לי 4 חביות נוספות ללא עלות אבל ללא מכסה ועוד כמה חלקים שהם זהיםאני ביקשתי לקבל עוד 4 חביות מלאות ולשלם רק על המכסה וחלקים הנוספיםהם הסכימו ועוד 4 חביות קורני במחיר מינימלי בדרך אלי :) 

כמובן שאני לא צריך 8 חביות אבל אני כן צריך לראות באיזה קומבינציה של גדלים הם נכנסים בצורה טובה ביותר. 

חלק מהחביות אני מתכנן להוציא למכירה מתישהו. 

לאורך כל הדרך קיבלתי שירות מצוין ואני מאוד ממליץ עלהם. 

מבחינת עלויות: 

כשמזמינים עם משלוח לישראל לא משלמים מיסים שלהם (19%וזה מתקזז יפה עם מע"מ שאנחנו משלמים בארץ. 

אני ביקשתי במעמד ההזמנה לא לכלול עלות משלוח בהכרזה המצורפת למשלוח וזה חסך לי בגובה המע"מ. 

4 חביות עלו לי 201,36 EUR עלות משלוח 68,00 EUR ועוד 150 ש"ח מע"מ בישראל. 

סה"כ כ 330 ש"ח לחבית במצב טוב עם גומיות חדשות. 

  

3ברזים - הזמנתי 3 ברזים מ www.morebeer.com מסוג Perlick Beer Faucet 650SS With Flow Control  קישור לדף מוצר 

מחיר כל ברז 50$ 

כמו כן הזמנתי 3 מחברי ברז מסוג Stainless Steel Beer Faucet Shank - 4" x 1/4" bore   

קישור לדף מוצר: 

עלות כל מחבר 33$ 

 הזמנתי מהם גם CIP Film Keg Lube. קישור לדף מוצר: 

עלות 4.5$ 

על כל המוצרים הנ"ל עלות משלוח לישראל הייתה 57$ החבילה הגיעה אחרי כשלוש שבועות ובישראל שילמתי 17% מע"מ.


4וסת CO2 - רכשתי מ www.aliexpress.com וסת בעל שתי יציאות. 

קישור לדף מוצר: 

עלות 87$ כולל משלוח 

כמו כן הזמנתי Manifold בעל 4 יציאות 

קישור לדף המוצר: 

עלות 26$ כולל משלוח 


5. מחברים וצנרת - גם אותם רכשתי מ www.aliexpress.com  

מחבר וצינור בירה: 

עלות 15$ כולל משלוח 

מחבר וצינור CO2: 

עלות 13$כולל משלוח 


6. מיכל CO2 - רכשתי מיכל 5 ליטר (3ק"ג) מרשף בעלות של 530 ש"ח + 50 ש"ח משלוח עד הבית. 

היתרון הוא שאפשר באותו משלוח להזמין עוד מוצרים עד משקל 15 ק"גלמשל חומרים לבישול. 

קישור לדף המוצר: 

  

עד עכשיו עלות כוללת עומדת על כ 5200 ש"ח. 

הוצאה נוספת מתוכננת זה עבודת נגרות על מנת להפוך את המתקן מזיגה לרהיט יפה בבית. 

 


עדכון 19.10.2016:

נכון להיום אני משתמש בחביות קצת יותר משלוש חודשים ומאוד מרוצה מהמעבר!

התפעול הראשוני הפונקציונאלי של המערכת עבר בלי קשיים מיוחדים.

היו לי חששות מבעיות של יתר קצף ומזיגה לא טובה כמו שיצא לי לקרא בשרשורים של משתמשים אחרים אבל לדעתי הקשיים האלה פסחו עלי בזכות הציוד האיכותי יחסית שהזמנתי ובעיקר בזכות ברזי Perlick בעלי מנגנון בקרת זרימה.

יוצא לי להשתמש המון במנגנון בקרת זרימה וקשה לי לתאר איך היתי יכול להסתדר בלעדיו. ברור לי שניתן לבצע בקרת זרימה בעזרת אורך, עובי של הצינור, טמפ של  הבירה ורמת הגזה אבל המנגנון מאפשר לי פחות להתעסק בחלק מהפרמטרים ולאפשר זרימה יפה של בירה גם אם משהו לא מושלם.

 

את בניית ה KEEZER שלי חילקתי לשני פאזות:

פאזה ראשונה - KEEZER שמאפשר פונקציונאליות מלאה ללא החלק האסתטי של המערכת

פאזה שניה - שדרוג אסתטי למערכת כך שה KEEZER שלי יכול לשמש כרהיט נוי בסלון וכמובן למזוג בירה ביתית מצויינת :)


 

לאחר הפאזה הראשונה המערכת שלי הייתה נראת ככה:

 

 

 

 

 


לאחר פאזה שניה המערכת שלי נראת ככה:

 

 

 

 

המוטיבציה של חלוקת עבודה לשתי פאזות היא לאפשר עבודה פונקציונאלית מלאה תוך זמן קצר ואז לעבוד על החלק האסתטי בלי לחץ כאשר כמעט ולא נעשתה עבודה נוספת לטובת החלוקה לשתי השלבים.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015