היי חברים
מתחרפן מהחום ומלבקבק חמש וחצי שעות.
מחפש פתרון שהוא לא חבית עם מערכת מזיגה וקרור.
האם מישהו מכיר חבית של 5 ליטר רב פעמית שאפשר להכניס למקרר?
תודה!
היי חברים
מתחרפן מהחום ומלבקבק חמש וחצי שעות.
מחפש פתרון שהוא לא חבית עם מערכת מזיגה וקרור.
האם מישהו מכיר חבית של 5 ליטר רב פעמית שאפשר להכניס למקרר?
תודה!
אין לך ברירה אחי...
כולם עוברים את זה...
בסוף כולם מגיעים לחביות...
אני כבר בשל לעבור לחביות אבל לא גדולות :)
אין לי מקום לקגרטור אז חשבתי שחבית של 5 ליטר נניח בגובה 30 ס''מ יכולה להיכנס למקרר.
העניין הוא שאני מחפש משהו רב פעמי. אתה מכיר משהו כזה?
חפש tap-a-draft
אבל אז לא יהיה לך מקום במקרר, מה אשתך תגיד?
ויש שם עוד עניין - בלוני הגז הקטנים עולים המות המות כסף ביחס לכמות הגז...
יש את העניין הזה mini kegs, שאמור לענות על הצרכים שלך. עם כמה עניינים ששווה להכיר.
הן בנויות ללחץ מזיגה. כלומר, לא תוכל לעשות הגזה מהירה כמו שאתה עושה עם חבית קורני או חבית גדולה אחרת. גיזוז לבירה עצמה אתה תיאלץ להמשיך לעשות עם סוכר (כלומר משקעים בחבית להיפטר מהם)
יחסית עדינות, לדעתי לא יחזיקו יותר מדי זמן לפני שיתחילו להופיע נזקים. אבל לא בדקתי את זה לעומק.
יש גם את זה: cannonball
זה כבר הרבה יותר רציני, ודורש מיכל co2. כלמור.. אפשר להקדיש מדף אחד במקרר למיכל קטן של cannonball ומיכל פד״ח של סודה סטרים כמו שהופיע פה בפורום. וגם עם זה, אין לי שום ניסיון ממשי. רק מה שהאינטרנט מספר לנו.
בהצלחה!
תודה רבה גל! אני אבדוק את זה
עדי
לגבי המיני קגס, היה לי סשן קצר איתן, עדיין קצת משתמש בהן כי זה לפעמים נח.
רשמיי-
אני לא אוהב את זה שהן עשויות מפח, הן נדפקות\מתעקמות מהר, אפילו מגיעות ככה מהמשלוח, ואחרי זה נסדק הציפוי ואז מקבלים חלודה.
הן לא מחזיקות טוב במקרר, צריך לסיים אותן בפרק זמן של 3 ימים בערך מנסיוני, ככל שאתה מוזג נוצר חלל יותר גדול של אוויר ואז המיכלון גז פשוט ממלא אותו ומתרוקן ממש מהר.
אם לא תמלא את החלל הזה בגז מהמיכלון הבירה תאבד גיזוז.
מהסיבה לעיל המיכלון מתרוקן יחסית מהר, והוא יקר.
קשה לנקות ולייבש אותן דרך הפתח הצר שלהן.
המתקן מזיגה, שיושב עליהן, לפחות זה שאני השתמשתי בו, די מצ'וקמק.
עם זאת יש כמה יתרונות
הגודל שנכנס במקרר, בשימוש שבו אתה פותח ומסיים חבית בפרק זמן יחסית קצר הן מושלמות, הן ניידות יחסית, וכמובן המחיר (אך לא המחיר של הגז)
תודה רן!
נראה לי שאני יורד מזה לפי הסיפורים כאן...
כל המפרונות הקיימים הם לא באמת משתלמים..
1.מחירם גבוה מאד כי בשוק יש רק מוצרים חדשים כאשר קורני בדרך כלל רוכשים משומשים
2. יש איזה סברה שמעבר לחביות עושה חיים הרבה יותר קלי, אך היא לא מדוייקת - נכון החיים קצת יותר קלים אבל לא כזה הרבה
יש גם לנקות לאכסן לטפר ולשמור, להחליף גומיות, לחפש דליפות וכו' אז ל 20 ליטר זה יחסית סביר אבל תחשוב שלחבית 6 ליטר יש לך פי 4 עבודה...
בקיצור, דבר עם אשתך, קח אותה לאיזה חופשה או ארוחה, תגיד לה ש הארון/השולחן/השידה לא באמת נחוצים ומשהוא קטן שיבוא במקומם יעשה את הגבר שלה יותר שמח בחלקו ויפנה לו יותר זמן עם המשפחה
מנסיוני, זה יכול לעבוד...
אני גר בבית 70 מטר עם שלושה ילדים ואשתי וחתול
אם כבר אני מוציא ילד ולא שידה
אני לא יודע איך אתה מבקבק.
ביקבוק של 30 ליטר לבקבוקי שליש כולל כל ההכנות והחיטוי והניקיון אחר כך לוקח גג שעתיים וחצי.
תבדוק את התהליך שלך, ובנוסף, אם אתה משתמש בפוקק אמילי כדאי להחליף לפוקק שולחני.
בהצלחה בביקבוקים הבאים.
אני עושה באצ׳ים של 50 ליטר שזה יוצא 150 בקבוקים של שליש. מנקה אותם קודם עם החומר של אלון, שוטף ואחכ מחטא ומבקבק עם פוקק שולחני (פרס). עם הנקיונות זה יוצא חמש שעות ואני מהיר תאמין לי. אני מסיים את שחוט
אם אתה מבשל בטצ'ים של 50L ומבקבק בבקבוקי שליש, אז מעבר לחביות בהחלט אמור לחסוך לך לא רק זמן אלא גם הרבה מאד מקום.
היום אתה מאכסן בקבוקים ריקים, ארגזים, וציוד ביקבוק (דלי, וכו')
מעבר לחביות יצמצם את הציוד באופן משמעותי
כשאני מבקבק.. אני מעדיף בקבוקי אי זי קאפ של ליטר.. http://www.homebrewing.org/1-Liter-Amber-EZ-Cap-Bottle--Case-of-12_p_413...
150 בקבוקי שליש שווים לחמישים כאלה.. תחסוך 70% מהזמן בקבוק על להעביר לבקבוקים והסגירה פשוטה יותר מפוקק, (אפילו שולחני)..
חסרון: כשאתה לוקח בירה לחברים אתה צריך לוודא שהבקבוק חוזר.
שלום עדי,
אני כותב לך מתוך דירתי בת 44 מ"ר בתל אביב עם אישה תינוק וכלב.
בקבקתי 4 שנים ועשיתי מעבר לחצאי חביות קורני - חביות של 10 ליטר - קניתי אותן ברשת. ובניתי מיני קגרטור ממקרר שמצאתי ביד שתיים. היום הוא ניצב על המייבש כביסה
כמה מילות עידוד:
1) קגרטור הוא פריט מדליק להראות לחברות - אישתי לא מפסיקה להראות את זה לחברות שלה עד היום.
2) תחושת מזיגת הבירה מתוך ברז היא חוויה מדליקה וממכרת בעבור שני המינים. אני קורה לזה "חווית הבר-מן\נית". וכאשר מגיעים אורחים זה אחת האטרקציות של הבית.
3) קצת בהמשך לסעיף 1 - היה איזה חודשיים שאישתי לא הפסיקה לספר איזה בן זוג מוכשר יש לה - הוא בנה את הכל לבד.... היא מתלהבת ממך ואתה מקבל מחמאות - מה רע?! :)
4) תבטיח שחוץ מבירה מידי פעם יהיה שם משקאות תוססים אחרים - הבטחה ללא ציון מועד ביצוע.
אחרי המעבר לחביות תקחו ביחד את הארגזים של הבקבוקים ותשימו ברחוב - תפרדו מהבקבוקים ביחד
ותצעדו חזרה לבית לשתות פיינט מהחבית :)
גילוי נאות: עוד שבוע אני עובר לדירה גדולה יותר - שם אני מתכוון לבנות מערכת מזיגה מחבית קורני גודל מלא .
חבית קורני 10 ליטר:
מיני קגרטור יכול להכיל עד 2 חביות 10 ליטר - בלון גז נשאר בחוץ כמו שיש לי בבית:
מקסים!
1. מקסים
2. למה לא הוצאת את הכביסה מהמייבש ?
3. גם אני רוצה :)
ואוו פיליפ! סחטיין!
בהחלט נראה מדליק, והסיפורים שלך נשמעים משכנעים.
אתה יכול לפרט קצת יותר על חביות קורני 10 ליטר?
עדי
האמת אין לי מה לפרט, זה בדיוק כמו חבית קורני רגילה רק חצי גודל.
כלומר אם אתה מבשל 50 ליטר תצטרך 5 חביות.
רק אציין שמחיר חבית 10 ליטר כמעט זהה לחבית מלאה.
משתמש בחביות סך הכל יותר נוח מאשר בקבוקים
וגם פחות יקר מחביות גדולות
בשביל להתאים סודה סטרים קניתי מתטם מ EBAY
לדעתי אתה חייב ווסת על המיכל.
חביות בירה לא מיועדות לעמוד בלחץ ישיר מהמיכל, בטח לא החביות האלו.
מלבד זה, אחלה רעיון.