שמרי לאגר של דנסטאר

22 תגובות [לתגובה האחרונה]
Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

שלום לכולם,

האם למישהו כאן בפורום יצא  להכין לאגר עם שמרי לאגר דימונד של חברת דאנסטר? 

עד עכשיו יצא לי לעבוד עם שמרי לאגר של פרמנטיס w34/70..והיצרן של פרנטיס כותב על גבי האריזה ששקית של 11 גרם מתאימה להתסיס תירוש בנפח 15 ליטר אם אני לא טועה..לא זוכר. בישלתי 28 ליטר לאגר והשתמשתי בשתי שקיות והשמרים ללא ספק עשו את העבודה..וגם באחת החנויות אמרו שהסיבה שנהוג להשתמש בשתי שקיות היא בגלל התסיסה בקור שיהיו מספיק תאי שמרים.

אני סקרן ורוצה להתנסות בשמרי דאנסטר דימונד ורכשתי ליתר בטחון גם שתי שקיות של 11 גרם .הבעיה שהיצרן לא מפרט על גבי האריזה לכמה נפח תירוש 11 גרם מספיקים.גם המוכר בחנות לא ידע להגיד לי.נכנסתי לאתר החברה של דאנסטר ובדפי היצרן של דאנסטר דימונד מתייחסים לבישול 100 ליטר לאגר וממליצים להשתמש ב 200 גרם שמרי דימונד. אבל אין שום אזכור לכמה נפח תירוש שקית 11 גרם מתאימה.כתבתי מכתב עם השאלה הזו לטכנולוג הראשי של החברה והוא עדיין לא חזר אליי.

אם מישהו מכם הכין לאגר עם שמרי דאנסטר דימונד אז אשמח לדעת מתוך ניסיונכם לכמה נפח תירוש מתאימה שקית 11 גרם. אני בדרך כלל מבשל 25-28 ליטר לאגר..האם שקית של 11 גרם תספיק או שאני צריך להשתמש בשתי שקיות? 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

השאלה האמיתית מה הולך להיות הגרביטי של הלאגר?

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

1.010÷1.016 אבל עדיין היצרן צריך להגדיר לאיזה נפח תירוש מתאימה הכמות שבשקית. 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

התכוונתי לומר, מה הO.G. כלומר הגרביטי שאיתו אתה מסיים את הבישול.

לא משנה. לפי דף היצרן, אתה צריך 200 גרם שמרים על 100 ליטר תירוש. כדי להגיע לצפיפות של 10-20 מיליון תאים למילליטר. לפי החישוב שלי (חישובים של חוטבי עצים וחקלאים )- 100 ליטר חלקי 20 ליטר שווה 5. כלומר 200 גרם לחלק ל5 יתן לך 40 גרם שמרים ל20 ליטר בירה.

לפי המחשבון הזה - שיש בו את המדד של מיליוני תאים למיליליטר. אתה תצטרך אכן 40 גרם של שמרים... לגרביטי של 1.054   עבור 20 ליטר תירוש- שזה בין 3-4 שקיות של 11.5 גרם. תלוי כמה אתה פדנט בעניין הספירה של השמרים. וזה בהנחה כמובן שמצב השמרים מושלם ולא בושל בחום של ארצנו יותר מדי.

-שאלה- איפה מוכרים את השמרים האלו באריזות קטנות? ראיתי באתר רק בחבילות של חצי קילו.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

הרגע ראיתי שאתה מבשל 25-28 ליטר. כלומר תזדקק בין 4-5 חבילות לפי החישוב המאוד לא מדעי שלי. (זה שמופיע למעלה, של החוטבי עצים)

20 ליטר ידרשו 400 ביליון, 28 ליטר ידרשו 560 ביליון לאותו גרביטי. תעשה את החישוב בעצמך...

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

כן גם אני עשיתי את החישוב הזה וזה לא הגיוני לבזבז 100 שקל  על 4 חבילות שמרים..באמת לא הגיוני בשביל 20 ליטר. צפיפות התירוש התחלתית בין 50 לבין 60. מוכרים את השמרים האלו בבירדי משם קניתי אותם..מוכרים אותם שם באריזות קטנות של 11 גרם

עידן בנימיני's picture

Location

nir zvi
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2015

תתקשר לבירדי ותשאל אותם...

עם כמות הנסיון שיש שם בבישול בירה - הם בטוח ידעו את הכמות שמרים הרצויה!

עידן

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

האיש צודק. לגמרי.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

חח כל העניין שהם לא ידעו לענות לי השאלה לכמה נפח תירוש האריזה מספיקה,לכן פניתי לטכנולוג של חברת דאנסטר ופתחתי בפורום הזה את הנושא,למצוא מישהו שהתנסה עם השמרים האלו.

כנראה שהשמרים האלו חדשים בארץ ככה שלא מכירים אותם,אפילו לא בבירדי...אני אחפש בבלוגים אחרים בחו"ל אולי אמצא משהו..אשלח שוב פעם מיילים לדאנסטר,בסוף אשיג את התשובה, תודה:)

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

גל, 

צדקת לגבי שיטת חוטבי העצים..לפי התשובה של הטכנולוג ל-20 ליטר אני באמת צריך בערך 4 שקיות שמרים...נראה לי שאמשיך עם שמרי פרמנטיס  עקב הפן הכלכלי...

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

1. היצרן לא אמור להגיד לך לאיזה נפח מתאימה השקית, הוא כן אמור להגיד לך כמה תאים יש שם ואתה אמור לחשב את זה לבד לפי ראות עינך + OG + טמפ' תסיסה

ישנו מחשבון של ג'מיל, http://www.mrmalty.com/calc/calc.html

2. המוכר בחנות היה אמור להסביר לך את זה

3. הייתי  מהמר שזה כמו כל שמרי הלאגר היבשים...


Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

תודה אלון! עזרת לי מאוד.

היצרן של פרמנטיס דווקא כן מגדיר את הכמות בהתאם לנפח התירוש לפיכך הנחתי שזה דבר מתבקש מכל יצרן שמרים.

לפי המחשבון אני יכול לחזות בכמה חפיסות שמרים להשתמש-3 שקיקים,למרות שמעשית עם פרנטיס השמשתי בשתיים לפי הגדרות היצרן וזה באמת עשה את העבודה.

מעניין מאוד צריך לבחון את זה לעומק תוך כדי עשייה.

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

איך יצא לך 3?

גם לפי דאןסטאר מספיק 2...


Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

שמתי צפיפות 60 ל 28 ליטר תירוש..לפי התשובה של הטכנולוג צריך מינון של 2 גרם שמרים לליטר אז ככה אפילו שאם עושים 20 ליטר אתה כבר צריך 4 חפיסות..הזוי לחלוטין

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

ממש עכשיו קיבלתי מייל מהטכנולוג של חברת דאנסטר וזה משהוא כותב ,באמת מעניין:

Hello Dennis,

 

We usually recommend 200g/hl (1g/L) pitching rate for our Diamond Lager yeast. you can use 100 g/hl but the lag phase will extended.

 

Kind regards,

 

Tobias

 



 

יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

בוקר טוב דניס!

 

ראשית, אשמח אם תעדכן איך השמרים האלו למרות שאני לרוב משתמש בנוזליים.. שווה לדעת.

שנית, לא יהיה יותר פשוט לעשות סטרטר? לפי האתר שלהם כתוב יחס של 2:1 לטובת השמרים. אז ליטר של תירוש 1.04 יכפיל לך את הכמות פי שתיים. ומשתי שקיות הפכת לארבע תוך זמן קצר ותוכל גם להגיש בהיי קראוזן שזה אפילו עוד יותר טוב.

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

בוקר טוב יאיר,

זה יהיה ממש אתגר בשבילי משאתה מציע אף פעם לא עשיתי סטארטר ואף פעם עוד לא השתמשתי בשמרים נוזליים..אני נוהג בזמן הבישול כבר לקחת את השמרים היבשים ופשוט להרטיב אותם עם מים רגילים גם של פרמנטיס למרות שהיצרן לא דורש.אני צריך ללמוד את הנושא עם הסטאטר ולקרוא חומר בנידון,על הכפלות של השמרים כמו שאתה אומר זה מעניין אבל יקח עוד זמן..אם אתה רוצה בעצמך כבר עכשיו להתנסות אז בבירדי יש את השמרים האלו בשפע במקרר שלהם

יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

 

הבנתי.

על כל פנים, אם תרצה אני מצרף להודעה לינק לפודקאסט החדש של בירסמית' בנוגע לשמרים. שם תוכל לקבל יותר מידע.

לדעתי זה ממש יעזור לך להבין. וכמובן, לשמור מעט (סתם, לשמור הרבה יןתר) כסף בכיס.

 

https://youtu.be/rFk5MRAmApQ

 

בהצלחה!

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

מעולה תודה רבה יאיר אשמח מאוד ללמוד את זה ולחסוך באמת כסף :)))

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

הקטע של שמרים היבשים זה שלא צריך לעשות סטארטר

בשביל זה הם קיימים

אני אישית משתמש רק מישבשים בגלל הנוחות הזאת

ביבשים אתב יודע בדיוק כמה שמרים יש לך בלי כל ההתעסקות עם הנוזליים

היום יש סוגי שמרים יבשים מעולים שלדעתי מיתר שימוש בנוזליים כמעט לחלוטין


נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מה שאלון אמר.

אגב, למיטב זכרוני, סטארטר של ליטר לא מספיק בשביל להכפיל את הכמות, בייחוד כשמתחילים עם צפיפיות תאים כ"כ גדולה

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
יאיר בן דוד's picture

Location

גן חיים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/12/2013

צודק נועם. שכחתי לצייו שאני מתכוון לסטרטר דו שלבי בנפח עןלה. תודה על העירנות.

לגבי מה שאלון אמר. צ'מע.. זה על בסיס העדפה.

אין ספק שהם נוחים יותר ושהייבוש שלהם הוא הפלוס. אבל אני רגיל כבר לנוזליים, מה גם שהמגוון שקיים הוא בלי שום ספק גדול יותר. לשמחתי מעולם לא נתקלתי איתם בבעיות (גם כששכבה לי שקית שפג תוקפה היא הגיבה נהדר).

 

כל אחד וה"סטיות" שלו ;)


Location

ההסתדרות
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/02/2013

+1