בישול עם פירות

12 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

בשבת הקרובה אני מתכוון לבשל סזון וחשבתי להוסיף לו איזשהו פרי.

ראיתי במספר מקומות שהוספת פירות מתבצעת ב- Dry Hopping ולא בבישול (או בתסיסה הראשונית).

1. האם הוספת פרי לבישול עצמו עלולה לגרום לטעמי לוואי כלשהם? או להשפעה שלילית אחרת?

2. מישהו כאן ניסה להוסיף מנגו לסזון? יש רשמים ו/או טיפים?

3. מה לגבי הוספת ענבים (חפרתי ולא מצאתי אזכורי ענבים בבירות), מישהו ניסה או נתקל? יש רשמים ו/או טיפים?

 

תודה :)

 

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

אם תוסיף פרות בבישול עצמו אז לא תרגיש אתטעם הפרי כי התיחה תהרוס את הכל..זו תיהיה סתם תוספת לא רלוונטית  לבירה..עדיף לשים רכז פרות מפחית בסירופ קני סוכר וחשוב שזה יהיה 100 טבעי ללא חומרים משמרים וחומצות מאכל כל מיני...את התוספת הזו מוסיפים בסיום התסיסה הראשונה למיכל המשני לשבוע נוסף. 

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

לא ניסיתי להוסיף מנגו אבל אם זה מפחית וטבעי ללא חומרים משמרים אז לך על זה..אני תמיד אוהב לנסות דברים חדשים..ברתיחה אתה יכול להוסיף רק תבלינים יבשים..אני אוהב להוסיף זרעי כוסברה טחונים ואבקת ג'ינגיר..אני מוסיף את זה ביחד עם הוספת הכשות השני לארומה ב 10 או 15 דקות אחרונות לרתיחה..אבל זה בא על חשבון הפרות או תבלנים ברתיחה או פרות לשבוע נוסף במיכל תסיסה שני לאחר שפיה..לאם תעשה גם זה וגם זה..אז לפי דעתי יהיה לסייזון פיצוץ של טעמים ולא תורגש הבירה עצמה.

בגדול אם זה הסייזון הראשון שלך אז היתי עושה אותו בנתיים נקי ללא תבלינים ופרות..ככה להתרשם מהסגנון פעם ראשונה ואחר כך כבר לשחק עם התבלינים והפרות.

גם ללא תוספות של תבלינים והפרות הסגנון הזה מדהים וטעים כפי שהוא..רק אתה תחליט:)

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

לגבי הוספת ענבים אז אפשר להוסיף תירוש ענבים טבעי.

יש לנו בדיוק בתסיסה בירת חיטה שנקראת לאמפו ביאנקו בישלנו עם זרעי כוסברה, ג׳ינג׳ר מיובש, גרד לימון וקצת תרמילי הל והוספנו למיכל תסיסה ליטר תירוש ענבי מוסקט אחרי 3-4 ימים מתחילת התסיסה. 

בינתיים זה פולט ריחות נפלאים....:-)

אם תרצה אעלה את המתכון. 

Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

אוקיי, הבנתי, רק לקראת סיום התסיסה או בתסיסה המשנית.

אם אני רוצה להשתמש בפירות אמיתיים ולא בתרכיז או משהו "מצונצן" אחר, אני צריך לעשות ממנו רכז בעצמי? למצות כמה שעות על אש נמוכה? או לא להיכנס לזה ולהשתמש רק ברכזים מוכנים?

ומה זה תירוש ענבים טבעי? הבקבוקים שקונים בפסח כיין לילדים?

ליאור - אני אשמח למתכון :)

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

כן בטח אם זה בוער בך אתה יכול להכין רכז פרות בעצמך.תחפש ביוטיוב בירות פירות או בירות פירות באנגלית תראה שאנשים מכינים את הרכז בעצמם ונראה לי דווקא הוסיפו אותו בשלב הרתיחה..זה היה נדמה לי מתותים ושזיפים..עשו בירת חיטה פירותית בצבע אדום..תלוי בך עד כמה אתה פריק בנושא חח..אם זה נראה לך מסובך אז תשתמש ברכזים מוכנים בפחית

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

בוקר טוב. 

ניתן לבחור פירות בשלים יחסית ולהכין מחית שזה אומר פשוט לטחון אותם במעבד מזון ואז להוסיף למיכל תסיסה.

יש כאלה שממליצים לחתוך לקוביות ולפסטר במים בטמפ' של כ 77 מעלות לכ 20 דק' לפני ההוספה, על מנת למנוע זיהום. 

בכל מקרה לא מומלץ יותר מחצי קילו עד קילו לבץ׳ של 20 ליטר.  

תירוש ענבים ניתן למצוא בכל סופר לדוגמא זה: 

http://www.mysupermarket.co.il/%D7%A8%D7%9E%D7%99-%D7%9C%D7%95%D7%99/%D7...

מתכון מלא ניתן למצוא פה:

https://www.homebrewersassociation.org/homebrew-recipe/beer-recipe-of-th...

בהצלחה, מקווה שהמידע עוזר לך. 

Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

המתכון עושה חשק לשתות. וגם לבשל...

אוקיי, ירדתי מבישול+טחינה של הפירות.

- במתכון הם מתכוונים לתרכיז ענבים כזה, בכמה תירוש מבקבוקים אפשר להחליף אותו? בקבוק אחד (1 ליטר)? שני בקבוקים?

- האם אפשר לסמוך על כך שהוא מפוסטר (כמו שמתואר לדוגמא כאן)? או שנהוג לפסטר לבד שוב?

- לא התכוונתי לעשות תסיסה משנית (למרות שמבחינת מועדי ביקבוק זה יותר נוח לי), לעשות תסיסה משנית בלי אף כשות רק בשביל התירוש (ואולי קצת להצללה)? או לנצל אותה גם לתבלינים אחרים שהתכוונתי לשים (קליפות תפוז, זרעי גן עדן ואולי גם הל או ציפורן או זעפרן) שבמקור אמורים היו להצטרף ל- 10 דקות האחרונות של הבישול (לפני הצינון וההעברה למיכל התסיסה)?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

אכן. 

במקור יש להוסיף 1.4 ליטר תירוש ענבים מוסקט, אנחנו הוספנו 1 ליטר זה נראה לי מספיק. 

הוספנו ישר מהבקבוק, לא צריך לפסטר שוב אם הבקבוק היה סגור. 

אנחנו לא משתמשים במיכל משני לתסיסה אלא רק ביום הביקבוק מעבירים מהראשי למשני לאחר קולד קראש ומבקבקים מהמשני. גם דריי הופ ותוספות פרי אנחנו עושים ישר לראשי לאחר שהתסיסה נרגעת קצת. 

תוספות תבלינים כמו שפרטת אני כן ממליץ להוסיף ב 10 דק' האחרונות של הבישול ולא בתסיסה על מנת למצות מהם את הארומות, אבל בעדינות עם הכמויות שלא ישתלטו. 

 

 

 

Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

על הבקבוק של התירוש כתוב "מכיל גפרית דו חמצנית לפי התקן", יעני יש חומר משמר.

זה אומר שמחה וששון עם השמרים, לא? כלומר אני צריך להרתיח אותו? לפסטר מחדש? להתעלם? להימנע? 

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

למה לערבב שמחה וששון?

 


Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

לא הבנתי, מה לערבב?

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

בירה שותים, פירות אוכלים וככה  זה הכי טעים...

למה לערבב?