בכל זאת זה תוסס- ניסוי ביין אורז

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אז חשבתי לשתף אתכם קצת בניסוי שעשיתי, בזמן שהסיר היה מושבת לצורך תיקונים בPID ובירה לא היה אפשר להכין.

תמונות 

יין מאורז!

השגתי חבילה של Angel Rice Lavean שזה אמור להיות שילוב של שמרים עם איזושהיא פטריה/טחב שאמור לפרק את העמילנים באורז לסוכרים. ואז השמרים שבתערובת אמורים להפיק מהסוכרים אלכוהול. מכיוון שההוראות על האריזה היו מעורפלות משהו. התחלתי לחפור באינטרנט. 

בכללי- סאקי זה לא. יותר דומה ליין אורז קוריאני .. אני חושב.

האינטרנט כמובן סיפק מידע צולב ומאוד לא עקבי. ועל סמך העצות והתהליכים שהוצעו שם. הרכבתי את המתכון הבא לצורך הניסוי

1 ק"ג אורז סושי - לא מבושל

1 שקית "שמרים" של Angel Rice Lavean 

מיכל תסיסה מסוג כלשהו- לי היה בהישג יד מיכל פלסטיק 5 ליטר שקוף. אפשר גם צנצנת זכוכית גדולה אני מניח.

 

התהליך:

 

  • בישול האורז לפי ההנחיות על השקית, בסופו של יום אמרו לצאת אורז דביק מאודה שמתאים לסושי. אפשר במכשיר אידוי, או פשוט בסיר בישול לעקוב אחרי ההוראות. האורז אמור להיות דביק ולח אבל ללא מים כלל. זה לא מאש!
  • לצנן את האורז עד לטמפרטורת החדר. אני פיזרתי אותו על מגש וניפנפתי. אפשר לכסות בנייר אלומיניום אם חוששים מזיהומים. 
  • העברת האורז למיכל הפלסטיק בשלבים:
  • שכבה אורז, פיזור קצת שמרים על האורז, שכבה נוספת, שמרים.. ככה עד שממלאים את הכלי. 
  • כיסוי הכלי בנייר אלומיניום ואטימה חלקית עם נייר דבק פשוט שלא יכנסו לשם אורחים לא רצויים.
  • תסיסה- לאחר כמה ימים התחלתי לראות טיפות של  נוזל על דפנות הכלי. לאחר שבועיים בערך יש שכבת נוזל ברורה בתחתית הכלי עם אורז צף מעל.
בערך אחרי שבועיים יש ריחות חזקים של אלכוהול חזק ופירות כמו שזיפים וקינמון (מטורף איך זה קורה).
אחרי חודש בערך מתחילת התהליך העברתי לסינון.
התהליך הקלאסי מדבר על בד גבינות ולתת לזה להיתלות מעל סיר עד למיצוי כל הנוזלים מהשק. 
לא היה לי בד לגבינה, אז התפשרתי על שתי מסננות מתכת מעל הסיר. עבד יפה.
התוצאה הסופית היתה ליטר של יין ברמת חוזק גבוהה של אלכוהול. לפי הריח 15% או יותר. לפי הגרון, באיזור 12-11%. היין מתוק! מאוד אינטנסיבי, ומעניין.  לשתות בשוט אחרי קירור.
שמתי לב שהנוזל מתחלק לשתי שכבות שקוף ולבן. עושה רושם שהטעמים מתעדנים אם מנערים קלות את הבקבוק לפני המזיגה. הנוזל השקוף יותר אגרסיבי כשהוא לבד.
ניסוי מרתק. ושינוי מעניין למי שנמאס לו מתמד דבש מתוק.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

מגניב!! כל הכבוד!! 

 

Philip Levin Slesarev's picture

Location

דרייפוס 18
חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/07/2016

תודה על מתכון - באופן אישי אני לא מתחבר למשקאות אלכוהוליים על בסיסי אורז, אבל התהליך עצמו מאוד מעניין

Philip