אז חשבתי לשתף אתכם קצת בניסוי שעשיתי, בזמן שהסיר היה מושבת לצורך תיקונים בPID ובירה לא היה אפשר להכין.
יין מאורז!
השגתי חבילה של Angel Rice Lavean שזה אמור להיות שילוב של שמרים עם איזושהיא פטריה/טחב שאמור לפרק את העמילנים באורז לסוכרים. ואז השמרים שבתערובת אמורים להפיק מהסוכרים אלכוהול. מכיוון שההוראות על האריזה היו מעורפלות משהו. התחלתי לחפור באינטרנט.
בכללי- סאקי זה לא. יותר דומה ליין אורז קוריאני .. אני חושב.
האינטרנט כמובן סיפק מידע צולב ומאוד לא עקבי. ועל סמך העצות והתהליכים שהוצעו שם. הרכבתי את המתכון הבא לצורך הניסוי
1 ק"ג אורז סושי - לא מבושל
1 שקית "שמרים" של Angel Rice Lavean
מיכל תסיסה מסוג כלשהו- לי היה בהישג יד מיכל פלסטיק 5 ליטר שקוף. אפשר גם צנצנת זכוכית גדולה אני מניח.
התהליך:
- בישול האורז לפי ההנחיות על השקית, בסופו של יום אמרו לצאת אורז דביק מאודה שמתאים לסושי. אפשר במכשיר אידוי, או פשוט בסיר בישול לעקוב אחרי ההוראות. האורז אמור להיות דביק ולח אבל ללא מים כלל. זה לא מאש!
- לצנן את האורז עד לטמפרטורת החדר. אני פיזרתי אותו על מגש וניפנפתי. אפשר לכסות בנייר אלומיניום אם חוששים מזיהומים.
- העברת האורז למיכל הפלסטיק בשלבים:
- שכבה אורז, פיזור קצת שמרים על האורז, שכבה נוספת, שמרים.. ככה עד שממלאים את הכלי.
- כיסוי הכלי בנייר אלומיניום ואטימה חלקית עם נייר דבק פשוט שלא יכנסו לשם אורחים לא רצויים.
- תסיסה- לאחר כמה ימים התחלתי לראות טיפות של נוזל על דפנות הכלי. לאחר שבועיים בערך יש שכבת נוזל ברורה בתחתית הכלי עם אורז צף מעל.