שמירה על טמפרטורת מאש

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
ליעד אברהם's picture

Location

Herzliya
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/03/2016

היי :) 

לא מזמן עברנו לבשל בירת all grain בציוד BIAB, ולאחר כ-3 בישולים נתקלנו בתופעה חוזרת.

אנחנו מכוונים את טמפרטורת המים תוך כדי ערבוב ל-strike temperature (לפי המחשבונים הרבים), ומכניסים את השק לבפנים. וכמובן שמערבבים עוד כדי שהטמפרטורה תהיה אחידה, מכסים ומחכים.

הטמפרטורה אכן מגיעה לטמפרטורת המאש שרצינו (המחשבונים צדקו!), אך הטמפרטורה צונחת די מהר, והיא בכלל לא יציבה, מה שגורר המון התעסקות בזמן המאש ואי-דיוקים בטמפרטורות.

האם יש לכם רעיון איפה אנחנו שוגים? האם יש דרך יותר טובה לשמור על הטמפרטורה (לבנות בידוד, או משהו בסגנון)?

תודה רבה!

ליעד, מבשלת השועל

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בידוד טוב יותר יעזור לכם. אפילו לכסות בשק"ש את הסיר בזמן המאש

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ליעד אברהם's picture

Location

Herzliya
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/03/2016

תודה רבה! אולי יש איזשהו מדריך לבניית בידוד? או שפשוט לעטוף במגן שמש לרכב/מזרון שטח או משהו את הסיר?

(רעיון השק"ש נשמע לי מלכלך)

ליעד, מבשלת השועל

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

מזרון שטח עובד נהדר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

אתה ללא בידוד ??? 

הנה דוגמה למה שאני הכנתי. כמעט לא מעבד חום (אולי מעלה או שתיים בשעה)

צד הפנימי זה בידוד פולינום , חיצוני סתם ספוגים .  מחולק לשלושה חלקים שתחברים ע"י סקוצ'ים.

אפשרי לעטוף רק עם פולינום 3-4 שכבות . עישה את העבודה .

 

מבשלת הבאר

 

ליעד אברהם's picture

Location

Herzliya
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/03/2016

תודה רבה! בהחלט אלך על הרעיון הזה

ליעד, מבשלת השועל

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

מה נפח הבישול ונפח הסיר? איך ואיפה אתם מודדים טמפ'? איך בדיוק מתבצע הערבוב לפני ותוך כדי המאש?

ליעד אברהם's picture

Location

Herzliya
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/03/2016

20L בישול, 40L הסיר

יש מד חום מובנה בסיר (בערך באמצע הגובה), אך משתמשים גם במד חום הישן (מקל) ועושים סוג של ממוצע בין הטמפרטורות

מערבבים לפני הכנסת הגרעינים עד שהטמפרטורה אחידה, וכנ"ל אחרי שמוסיפים את הגרעינים. אחרי שהטמפרטורה מתייצבת אנחנו סוגרים את המכסה של הסיר

ליעד, מבשלת השועל