מה המצב? אז אני עכשיו עובר לבישול BIAB, ואני מאוד רוצה להכין אייל דבר קליל לקיץ. היה לי מתכון עם 3.5 קילו לתת ו0.5 קילו דבש, סהכ כ-5% אלכוהול עם השמרים s-04. אני כנראה יעבור לבל סייזון בגלל החום (ואין לי אופציה למקרר) אז אני אולי אצתרך גם להוריד את כמות הלתת (כדי לא לעבור את ה5% אלכוהול).
עכשיו לשאלה שלי, אם אני רוצה שלבירה שלי יהיה אפטר-טייסט ברור של דבר (כמו למשל בירת HoneyDew), אז אולי עדיף להכניס את הדבש אחרי התסיסה החריפה במקום בבישול? או שאין לזה השפעה? מה אתם אומרים? אני רוצה את הדבש בעיקר בשביל הטעם יותר מאשר אחוזי אלכוהול.