אייל דבש בקיץ

4 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

החצבים 21
נתניה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/25/2016

מה המצב? אז אני עכשיו עובר לבישול BIAB, ואני מאוד רוצה להכין אייל דבר קליל לקיץ. היה לי מתכון עם 3.5 קילו לתת ו0.5 קילו דבש, סהכ כ-5% אלכוהול עם השמרים s-04. אני כנראה יעבור לבל סייזון בגלל החום (ואין לי אופציה למקרר) אז אני אולי אצתרך גם להוריד את כמות הלתת (כדי לא לעבור את ה5% אלכוהול).

עכשיו לשאלה שלי, אם אני רוצה שלבירה שלי יהיה אפטר-טייסט ברור של דבר (כמו למשל בירת HoneyDew), אז אולי עדיף להכניס את הדבש אחרי התסיסה החריפה במקום בבישול? או שאין לזה השפעה? מה אתם אומרים? אני רוצה את הדבש בעיקר בשביל הטעם יותר מאשר אחוזי אלכוהול. 

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

כדי לשמר יותר ארומטיות כן, להוסיף אחרי התסיסה הראשית זה רעיון טוב.
יש גם לתת מלנוידין שיכול לתת נגיעות דבשיות לבירה.

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

רן אשמח אם תוכל לפרט יותר ..לאחר תסיסה ראשונה אז לעשות שפיה ולמיכל משני לשים דבש? ממש לשים בתחתית המיכל השני דבש טהור ולעשות העברה של בירה למיכל זה מהראשוני..או למהול את הדבש במים חמים?

Offline

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/04/2013

אפשר עם שפיה, עם זאת זה נשמע לי מיותר לעשות זאת.
הכי פשוט נראה לי להמיס במים חמים(אולי אפילו רתוחים שקוררו כדי לשמור על סטריליות) ולצרף ישר לפריימרי פשוט אחרי שהתסיסה החזקה מסתיימת.
אפשר גם לחמם את כל הכלי של הדבש באיזה אמבט חם עד שהוא יגיע לצמיגיות הרצויה ולהוסיף אבל אז אולי יהיו לך יותר בעיות ערבוב בגלל הצמיגיות, ואולי אף בעיות של חימום יתר של הבירה אם חיממת כמות גדולה ביחס לבירה יותר מדי.

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

הבנתי תודה רבה!! אני יעשה את זה הפעם הבאה שאני אכין בירת חיטה..אוסיף את הדבש בסיום התסיסה הסוערת לראשוני. זה יהיה שילוב חזק חיטה ודבש