OG גבוה מהרצוי, האם לדלל?

5 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

קיבוץ משמר העמק
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/12/2010

שלום לכולם

חוזר לבשל אחרי הפסקה מאוד ארוכה.

בניתי מתכון חדש של Strong Bitter, בבישול All Grain.

ציפיתי לקבל בתום הבישול 18.5 ליטר עם OG 1.052

במקום זה קיבלתי 17 ליטר עם OG 1.063 

לפני כשעתיים הוספתי שמרים. 

אם אני מעוניין בכל זאת ב-18.5 ליטר, האם אפשר לדלל במים? מה הסיכונים בפעולה כזו?

מעולם לא דיללתי, ולרוב אני נהנה מהבירה גם אם תוצאתה גבוהה, אך הפעם ניסיתי לכוון לפרופיל המדויק יותר של Strong Bitter.

 

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אין בעיה לדלל. חשוב להרתיח את המים למשך 15 דקות על מנת לחטא אותם, ואז לקרר לטמפ' תסיסה.

הכנסתי את הנתונים שכתבת פה: http://www.brewersfriend.com/dilution-and-boiloff-gravity-calculator/

והתוצאה היא שאתה צריך להוסיף 3.6 ליטרים של מים.

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

אני לא הייתי נוגע

לפעם הבאה

Location

התורן
יבנה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/02/2016

+1

רון_ב - ronstar's picture

Location

עמק זבולון 35
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/06/2010

לחילופין, ניתן להוסיף בסיום התסיסה את המים שהורתחו וקוררו......

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

היה צריך להשלים מיד בתום הבישול.

אחרי הוספת השמרים לא היתי נוגע,

תבדוק לפעם הבאה חישוב העידוי ברתיחה