FG גבוה בסיום תסיסה של אמבר אייל

7 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 05/28/2016

שלום,

בישלתי אמריקן אמבר אייל וה-OG היה 1.050, הגשתי שמרי דנסטאר 11 BRY-97. השמרים התנהגו מאוד מוזר, תסיסה התחילה רק אחרי יום ונמשכה בערך 3-4 ימים.

התסיסה הפסיקה לגמריי אחרי 5 ימים (אין בועות בנשם בכלל) וה-FG עכשיו הוא 1.020. האם אפשר לבקבק? האם השמרים מתו? האם כדאי להגיש עוד שקית של שמרים?

 

תודה על העזרה.

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי רמי,

סביר לחלוטין תסיסה ב4 ימים לשמרים של דאנסטר . נדמה לי שזה רשום גם בדף המוצר של השמרים הספצפיים האלו.

אם השתמשת ברכז. זו תוצאה צפויה מאוד. אם במאש, תתאר מה בדיוק הלך שם מבחינת טמפרטורה.

 

כמו תמיד, לבדוק יומיים אחרי עם הידרומטר ולראות אם חל שינוי או לא. אם לא ירד. הבירה סיימה ואתה יכול לבקבק. יצא קצת מתוק אולי, אבל לגמרי בגבולות התקין.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי רמי,

סביר לחלוטין תסיסה ב4 ימים לשמרים של דאנסטר . נדמה לי שזה רשום גם בדף המוצר של השמרים הספצפיים האלו.

אם השתמשת ברכז. זו תוצאה צפויה מאוד. אם במאש, תתאר מה בדיוק הלך שם מבחינת טמפרטורה.

 

כמו תמיד, לבדוק יומיים אחרי עם הידרומטר ולראות אם חל שינוי או לא. אם לא ירד. הבירה סיימה ואתה יכול לבקבק. יצא קצת מתוק אולי, אבל לגמרי בגבולות התקין.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

תאריך הצטרפות לפורום: 05/28/2016

נכון השתמשתי ברכז.

בדקתי, ריכוז הסוכר לא ירד אז נראה לי שאני אבקבק.

התסיסה היתה בטמפרטורת החדר (שזה די גבוה, קיץ בישראל בכל אופן ;) ).

לצערי אין לי מקרר עבור המיכל תסיסה...

אז מה נראה לך, ריכוז הסוכר לא יצא גבוה מדי?

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

אני מציע שבמקום לבקבק תפתח בקבוק בירה קרה, ותחכה עוד כמה ימים. בועות בנשם זה נחמד אבל העדרן לא בהכרח אומר שהתסיסה הסתיימה ויש תהליכים שצריך לתת להם לקרות גם אחרי השלב ה"עצבני" של התסיסה. האינדיקציה המובהקת לסיום התסיסה היא צפיפות זהה יום אחרי יום אבל אפשר גם פשוט לחכות שבועיים ואז לבקבק בלי לבזבז בירה על כל הבדיקות.

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אמנם לא אותו סוג שמרים בדיוק. אבל עם נוטינגהם ב19 מעלות. רוב התסיסות שלי הסתיימו (לחלוטין) אחרי 5 ימים. בדרך כלל בשימוש עם רכז, התוצאות שלי היו באיזור ה1.020 וזה היה בסדר גמור לרוב הסגנונות.
גיל צודק גם כן. אם רוצים להיות על הצד הבטו, אפשר ורצוי לחכות עוד 5-10 ימים. לבירה לא יקרה שום דבר שלילי. מקסימום תהייה צלולה יותר בסופו של דבר. ואולי תרד עוד נקודה או שתיים. והשמרים בטוח יסיימו לנקות את הבירה מתוצרי לוואי אפשריים.

בתור מבשלים ביתיים יש לנו את הפריווילגיה לחכות. מה שבמבשלות גדולות עולה כסף לנו סתם עולה בסבלנות. בכל מקרה, מינימום יומיים בין בדיקה לבדיקה של גרביטי, לפני ביקבוק.

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

חפש כאן בפורום: fast ferment test

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

אני תמיד מחכה שבועיים לפני בקבוק

1.020 מאפיין בישולים על בסיס רכז