IPA עם שמרי סזון - או סזון מכושת?

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

שלום לכולם

בגלל שיקולי טמפרטורה יש לי אפשרות להתסיס רק עם שמרי סזון, לפחות בחודשיים-שלושה הקרובים.

לא שיש לי חלילה בעיה עם סזון (שבדיוק בקבקתי בשבת האחרונה), אבל מה לעשות, בא לי IPA.

מה קורה אם לוקחים מתכון של IPA ומחליפים לו את השמרים לשמרי סזון, בלי לגעת במרכיבים/תהליכים האחרים?

לחילופין -

מה קורה אם לוקחים מתכון של סזון ועושים לו התאמות ל- IPA (בלתת, בתוספים, ובעיקר בכשות)?

 

תודה

 

(אגב, קראתי קצת על השילוב ב- homebrewtalk, לדוגמא כאן, כאן וגם כאן, רציתי לשמוע גם דעות מכאן)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תצא בירה טעימה. כי הכשות משחק טוב עם היובש של הסייזון

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

תודה, האם שמרי הסזון נותנים תחושה יבשה יותר יחסית לשמרים אחרים?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בהחלט כן. הגרביטי עשוי לרדת לכדי 1.004 ואף יותר נמוך.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

היי 

בדיוק הכנתי כזה עם BELLE SAISON וכשות CITRA.

יצא טעים אבל לדעתי מרגישים שכנראה שמרים לא ממש מתאימים לסגנון (IPA) . 

הכנתי IPA כמו שאני בד"כ עושה ואוהב את התוצאה . וגם סייזון אני מבשל בד"כ. 

שילוב של שניהם טיפה מוזר אך לא רע בכלל .

 

 

מבשלת הבאר