הצצלת בירה באמצעות ג'לטין

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

שלום,

אני משתמש הרבה זמן בטבליות הצללה על בסיס טחב אירי.

קראתי פה בפורום שיש אלטרנטיבה אחרת בשימוש בג'לטין ושזה עושה את העבודה הרבה יותר טוב.

בשימוש בטבליות,אכן הבירה נהיית יותר צלולה בבקבוק אך עדיין בזמן המזיגה לכוס יש לבירה עכירות למרות שאני בזמן מזיגה נוהג להשאיר את המשקעים בבקבוק.

היתי רוצה לנסות שימוש בג'לטין.

אשמח לקבל ייעוץ בעניין,איפה ניתן להשיג את החומר? האם זה ג'לטין רגיל שמשמש להכנת ג'לי בטעמי פירות בבית? אופן השימוש,כמויות הוספה לתירוש בזמן רתיחה ומתי להוסיף אותו בזמן רתיחה לתירוש במידה וכך נהוג.

תודה

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010
בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

תודה נועם על הקישור,איפה ניתן להשיג את החומר בארץ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בכל סופר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

מעולה תודה שוב על העזרה:)

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/10/2015

אגב זה לא או או. ניתן לשלב ולבצע הצללה דו-שלבית. 

יש חומרים כגון irish moss וטבליות whirfloc שנהוג להוסיפם בעשר דק' האחרונות של הבישול, וחוץ מזה ניתן ואף מומלץ (בתלות בסגנון כמובן) להוסיף ג׳לטין לפני ביצוע ה cold crush. 

 

Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

העניין הוא שעד עכשיו עשיתי בירות מרכז והשתמשתי בטבליות. אכן בבקבוקים אחרי מיגוז של שבועיים הבירה היתה ממש צלולה אך במזיגה עדיין יש עכירות. אני מתכנן לעבור לאול גריין ..לומד את הנושא..רוצה לבשל בשיטת Biab.יש לי כבר מטחנה וכל הציוד..נשאר רק לחדד קצוות מבחינת ידע נוסף והתחיל לבשל. הסיבה שאני רוצה לעבור לאול גריין היא לשלוט יותר על צבע הבירה..רוצה לקבל בירות אייל בהירות ולאגרים בהירים בצבע זהוב יפה ולא כתום.זה משאני לא אוהב בשימוש ברכז.כל רכז שהשתמשתי איתו אפילו אם הוא אקסטרה לייט עדיין הבירה יצאה בצבע כתום נחושתי..ככה היה לי אם לאגר ואם כמה בלונד אייליים..זה ממש מטריף ומעצבן אותי כל פעם לקבל בירה בהירה בצבע כתום נחושתי. אולי באול גריין אני יעשה ניסוי ואשתמש רק בטבליות הצללה ונראה מה יצא..אולי עקב השימוש ברכז אני לא רואה את הצלילות בגלל הגוון הנחושתי העמוק.אם היא היתה יוצאת יותר בהירה בגוון צהוב זהוב אז היה ניתן לראות את הצלילות בשימוש עם טבליות הצללה.