השיבה הבייתה

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

לאחר מסע לא פשוטת בארץ הסטאוט האירית שבתי אל ביתי שבדרום הארץ. אם היה לי יותר ראש של אינטרנט הייתי עושה בלוג וכל מיני שטויות. בגדול היה מסע קולינרי מאוד מעניין, שתיתי הרבה בירות מקומיות שהכי מעניין היה לבקר בעיר קורק, במבשלת Franciscan Well Micro Brewery. יש שש בירות מאוד מיוחדות ומלבד היותם בעלי פאב ומבשלה אפר למצוא מספר בירות שלהם ברחבי אירלנד בפאבים מובחרים. נשמע כאילו אני משווק אותם, אבל אני פשוט בעד העניין של מבשלות קטנות.

שאר הרשמים הם שהלוואי ותרבות השתיה בארץ תהיה נינוחה כמו באירלנד. אולי הם שותים יותר מידי גינס (ובאמת שאני לא מבין למה) אבל הם אנשים ממש לעניין. חוץ מהבירות יש עוד הרבה לראות. אני ממליץ לכל אחד להשקיע קצת זמן

ועכשיו לעסקים. אם כבר הייתי באירלנד אז רציתי לחזור עם קצת טחב אירי. אחרי ניסיונות לא פשוטים לדבר עם מקומיים, מבטא לא פשוט, הבנתי שהם לא כל כך מבינים מה זה טחב אירי. הם בכלל משתמשים בדברים אחרים. פתאום הם בכלל נזכרו שקוראים לזה בשמות אחרים, למשל: sea weedת ובעברית - אצות ים. לטענתם את החומר ניתן למצוא בחנויות למוצרי טבע והם יודעי שמבשלים בייתים משתמשים בחומר הזה. אז כך התחלתי לטייל עד שלבסוף מצאתי את החנות טבע שהיה לה את המוצרץ וכאן אני שואל מישהו מכירת יודע במה מדובר? האם זה באמת טחב אירי? על פי הבחור בחנות הו מכר לי מוצר טבעית שדורש עדיין עיבוד וחיטוי. אני רוצה להשתמש בו בשבוע הבא אך אני חושש לקלקל את העסק. אם למישהו יש תגובות בעניין אני אשמח.

אני גם אנסה לחבר תמונה של המוצר

טחב אירי - אצות ים

If you don't stand for something

You will fall from anything

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תחב אירי הוא לא תחב והוא לא אירי. אתה יכול למצוא את זה בבירדי וחבילה כזאת תספיק לך להרבה הרבה זמן.
מצד שני - זה ממש מיותר. עכור הוא יפה.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

זה המוצר. אתה יכול להשתמש, כפית 15 דקות לפני כיבוי אש. אל תצפה לגדולות ונצורות. זה לא פתרון מדהים להצללת הבירה ואולי אפילו מיותר. יש לי טחב אירי ואחרי נסיון אחד כשהבנתי שהטחב לא עושה ניסים ויתרתי על הרעיון. בד"כ, מנוחה של הבקבוקים חודש-חודשיים עושה את העבודה והבירה נהיית צלולה לגמרי. ניסיתי גם גלטין ללא הצלחה מרובה.

נסה ודווח. מעניין, אולי אני עושה משהוא לא נכון.

הדבר הכי גרוע שיכול לקראת במידה וזה לא האצה הנכונה הוא שלבירה יהיה טעם של מרק מיסו וזה לא רע (:

Royi's picture
Offline

Location

עין כרמל
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

אם אתה רוצה להיות בטוח, כנראה שזה המקום לשאול

http://www.irishcraftbrewer.com/community/index.php?sid=4c2bad9b5d4b5f91ba7df99cef3d41b8

 
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

טוב. תודה על העזרה. שבוע הבא אני מתכנן לבשל, אז אני מקווה שבעוד חודש יהיה לי תשובות לתת בנושא.
אחרי חודש של חוסר בבישולים צריך לשנס מותניים ולחזור למוטב

If you don't stand for something

You will fall from anything