בניית ארגז קלקר

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/15/2016

שלום לכולם,

שמי רועי לוי אני מבשל חובב כרגע מתסיס בירת בלונד אייל (בישול שני)

בבישול הראשון שלי (סייזון) נתקלתי בבעיה בשמירה על טמפרטורה קבועה ונמוכה יחסית (בין 24-27) 

כתוצאה מכך הבירה התקלקלה ויצאה חמוצה.

בבישול הנוכחי הקפדתי לשים את המיכל במקום קריר ומוצל, להניח על המיכל מגבת לחה ולהפעיל מאוורר מולו בשעות החום.

עם זאת חשבתי לבנות ארגז מקלקר או חומר מבודד אחר ולהניח בו קרחומים על מנת ליצור סביבה קבועה וקרירה יותר להתססה.

למישהו יש רעיון איך לבנות אחד ?

האם אפשר להבריג את הלוחות אחד לשני ללא עץ או גבס ?

מה העובי המומלץ ? צפיפות הקלקר? סוג החומר ?

האם יש דרך לצמצם עלויות (אני חייל עם תקציב נמוך)

*מדובר במיכל סטנדרטי בנפח 25 ליטר*

אני מצטרף כתובת של האתר שמצאתי שמוכר לוחות קלקר :

http://www.rotenberg1929.co.il/he/Soundproofingand-thermal-insulation-ma...

תודה לכל העונים :)

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

לא קשור לשאלה אבל משך את תשומת ליבי בטקסט:המוטיבציה לפוסט היא בירה ש"התקלקלה ויצאה חמוצה" עקב "בעיה בשמירה על טמפרטורה קבועה ונמוכה יחסית". כלומר הטמפרטורה בה שהתה הבירה היתה גבוהה יותר? זה עדיין לא אמור לקלקל את הבירה ולהחמיץ אותה. אז חוץ מבניה בקלקר כדאי גם לעבור על פרוטוקול הבישול והביקבוק ולוודא שהבירה לא נחשפת לזיהום איפשהו בתהליך, אחרת גם שמירה על טמפרטורה לא תעזור...

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

Offline

Location

אורנית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/29/2010

+1

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

היי,

זה קלקר אחי, דבק מגע יספיק כדי להחזיק את הכל ביחד. עם זאת, הייתי הולך על בניה של לוחות עץ כמבנה, וקלקר מבפנים כמבודד. מודבק לקופסת העץ.

מבחינת תכל׳ס. תמצא איזה ארון/ארונית/שידה שמישהו זרק ברחוב. צפה אותם בקלקר 5 ס״מ מבפנים וזהו.. אתה מוכן לצאת לדרך. כמה קרחונים ואתה די בעניינים. זה יעבוד לדעתי. אבל יהיה מכוער ועם המון התעסקות.

הייתי מנסה למצוא מקרר דרך ״אגורה״ ולקנות בקר טמפרטורה מסין בעלות מצחיקה. גם בתקציב חיילים זה אפשרי. יותר מכך. אם מצאת מקרר, ואין כסף לבקר, תמיד אפשר למלא את הפריזר כמה ימים לפני בבקבוקי מים שיהפכו לקרח. לנתק את המקרר (שהוא בעצם צידנית גדולה עם מדחס קירור) ומדי פעם להוריד בקבוק או שניים מהפריזר לתא התסיסה.

על לא דבר!

 

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

אם אתה עושה בירות אייל, אז מקרר יינות בלי מדחס או עם- ביד 2

עולה איזה 500 שקל

חבל על המאמץ שלך לשים מגבת רטובה, מאוורר, להוסיף קרח, לרוקן וכו'

מספיק יש לך לבקבק, אתה לא צריך עוד כאב ראש

אם אתה עושה לאגר, אז לך על מה שגל אמר

בהצלחה

 

Location

מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2015

אם אתה בכיוון של קלקר אז זה יכול לתת השראה https://www.youtube.com/watch?v=Mb226sT6qEc

בכל מקרה מניסיון כדאי להשקיע עבודה במקרר תסיסה מבוקר.

וההחמצה כנראה לא מהטמפרטורה אלא מזיהום

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

רק בקשר של תסיסת סייזון שהכנת  - שמרים של סייזון יעשו עבודה טובה גם ב29 מעלות . 

כמו שחברה אמרו פה ,כנראה הייתה לך בעיה אחרת שם ....

הייתי ממליץ לחזור על התהליך ולהכין אותה בירה שוב, ללא כל השקעה בקירור. 

חיטוי,חיטוי,חיטוי,חיטוי,חיטוי 

Wink

 

מבשלת הבאר

 

Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

נתחיל בזה שדבק מגע ממיס קלקר למיטב ידעתי ניתן להשתמש בדבק חם,דבק לפסטי.

בלי קשר מקרר עדיף..

אתה בכל מקרה תצתרך בקר כדי לשמור על טמפ יציבה

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)

 

Offline

Location

רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2013

נתחיל בזה שדבק מגע ממיס קלקר למיטב ידעתי ניתן להשתמש בדבק חם,דבק לפסטי.

בלי קשר מקרר עדיף..

אתה בכל מקרה תצתרך בקר כדי לשמור על טמפ יציבה

אין כמו לשמוע מיכל מפליץ...

(טוב... אולי השלב של השתיה...)

 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

תודה, מקבל את התיקון. דבק חם או דבק פלסטי גם יעבוד. גם גאפה או duct tape אם אתם ממש מתעקשים Wink

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

Offline

Location

רמב"ם
פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/07/2016
[size= medium]היי רועי, אני בהתחלה תכננתי לבנות קופסה ללא מקרר מ [/size]פוליפאן [size= medium; line-height: 1.2em] (חומר יותר יקר מקלקר, לא בטוח שיש אותו במלאי ברוטנברג, קניתי את זה בפתח תקווה , אזור תעשייה קרית אריה), אבל בסוף חיברתי לזה מקרר קטן, אחרת קשה להאמין שזה יחזיק 35 מע"צ שיש בדירה בקיץ בלי כאב ראש.[/size] [size= medium; line-height: 1.2em]החומר עלה 300~ כן, די יקר אולי אפשר להסתפק בקלקל שיותר זול, מקרר 350 ובקר קניתי ב EBAY כמו כולם, חתיכות עץ אספתי מכל מיני שאריות שהיו אצלי בבית. אפשר להכניס 3 מיכלי תסיסה של 25 ליטר. אם מספיק לך אחד, אז אפשר להסתפק רק בקניית מקרר קטן והוספה של ריבוע עץ מסביב. אולי הפתרון בשבילך זה תיק צידדנית (לא יודע איך קוראים לזה) ששמים על המיכל תסיסה ומוסיפים בקבוקי קרח. מישהו כתב פה לדעתי. מצרף תמונות של מה שיצא לי, אולי זה יעזור.[/size] [img]/sites/default/files/u36678/1.PNG[/img] [img]/sites/default/files/u36678/2.PNG[/img] [img]/sites/default/files/u36678/3.PNG[/img] [img]/sites/default/files/u36678/4.PNG[/img] [img]/sites/default/files/u36678/5.PNG[/img]
Offline

Location

רמב"ם
פתח תקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/07/2016