אז ככה,
היות ואני בצבא ולא יכלתי לעשות זאת בעצמי ביקשתי מאחי לבקבק.
הוא עשה הכל טוב ויפה רק שהוא שכח להוסיף את הסוכר...
הבקבוקים ככה כבר יותר משבועיים, יש למישהו רעיון מה לעשות?
אז ככה,
היות ואני בצבא ולא יכלתי לעשות זאת בעצמי ביקשתי מאחי לבקבק.
הוא עשה הכל טוב ויפה רק שהוא שכח להוסיף את הסוכר...
הבקבוקים ככה כבר יותר משבועיים, יש למישהו רעיון מה לעשות?
שמעתי על מבשלות שלא מוסיפים סוכר בכלל ובונים על כך שישארו מספיק סוכרים לגיזוז. יכול להיות שהם עוצרים את התסיסה לפני הfg הצפוי בשביל זה. ובכל אופן- שווה לך לבדוק בקבוק, אולי התגזז.
אם יש גיזוז אבל לא מספיק נסה לחכות עוד איזה שבועיים.
אם אין בכלל- הייתי מוסיף סוכר מדוד לכל בקבוק- יש טבליות יעודיות או למדוד (עלה פה בדיון קודם מינון של 4 גרם לבקבוק) בכל אופן למזוג בצ׳ שלם מהבקבוקים חזרה למיכל נראה לי ממש ריסקי.
בדקתי ואין גיזוז ואני גם אני לא חושב שיהיה בעוד שבועיים.
יצא לי בחישוב זריז להוסיף 2.6 גרם לכל בקבוק, אם אני אוסיף פשוט לפי מדידה מדוייקת במשקל סוכר ענבים כמו שהוא מבלי להמיס אותו השמרים יסתדרו?
בביקבוק הראשון שלי ever לא היה לי עוד דלי ונאלצתי למדוד תמיסת סוכר עם מזרק ולהוסיף לכל בקבוק ובקבוק. זה עבד. אם תקפיד בערך פי אלף על סניטציה וניקיון, זה יכול לעבוד - מקסימום תשפוך לביוב (מה שמן הסתם היית עושה גם בלי הסוכר). אבל תמיס במים מורתחים לשם חיטוא הסוכר.
לדעתי הם יסתדרו
קרה לי אותו דבר
באותו ערב
פתחתי בקבוק הוספתי רבע כפית סוכר רגיל (מחבילת סוכר חדשה) וישר בקבקתי
כך עשיתי אחד אחד
קללתי איזה שעה, אבל בסוף יצאו אחלה בירות עם אחלה גיזוז
בהצלחה
אז יצא לך בירה בסגנון קאסק ללא תסיסה בחבית הכל טוב ועדיין יכולה לצאת בירה מצויינת