תקלה באמצע בישול, כמה אכלתי אותה?

5 תגובות [לתגובה האחרונה]
קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

שלום חברים 

אמש בישלתי אצל חבר באצ' קצת גדולה מהרגיל: 7 ק"ג גרעינים, 18 ליטר נכנסו למאש של שעה, עוד 19 ליטר למאש אאוט, לסיר נכנסו 25 ליטר... ואז תקלה Sealed

השקית עם הכשות והשמרים איננה. 
במקום להתחיל להתבכיין ולשפוך הכל החלטתי להשאיר את התירוש שכבר היה בדרך לרתיחה בסיר מכוסה (השעה היתה בערך עשר בערב) והמשכתי מאותי המקום היום בבוקר.
11 שעות סה"כ עמד התירוש בסיר המכוסה, הבוקר כשהמשכתי הוא עדיין היה חם.
מה דעתכם? התירוש מקולקל או שיש טעם להמשיך? טעמתי מעט תירוש וקשה לי לומר בוודאות.

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לדעתי הית צריך להביא לרתיחה (פיסטור) לחבות ולהשאיר סגור...

מה היתה  הטמפרטורהלפני שסגרתעם המכסה?


קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

90-91 מעלות, זה היה 10 דקות בערך לתוך ההרתחה

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

לדעתי לא צריכה להיות כל בעיה


ליעד אברהם's picture

Location

Herzliya
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/03/2016

יש משהו שנקרא overnight mashing שבו אתה משאיר את המאש למשך כל הלילה כדי "לקצר" את זמן הבישול (http://www.fermentarium.com/homebrewing/brewing-beer/shorten-your-brew-d...) זה די מתאים למקרה שהיה לך, אז כל עוד התירוש שלך לא ירד מכ-55 מעלות - אתה בסדר. (וגם אם הוא ירד - כל בקטריה תמות בבישול, השאלה איזה טעמי לוואי היא השאירה אם בכלל)

(עוד משהו מעניין שקראתי לפני כמה ימים ב-/r/homebrewing, מישהו שאל על להשתמש במאש שהוכן כ-4 ימים לפני הבישול. אצלו המקרה הרבה יותר קיצוני ואחר - https://www.reddit.com/r/Homebrewing/comments/53xhtr/ever_mashed_one_day_then_boiled_4_days_later/)

ליעד, מבשלת השועל

קוואזימודו's picture

Location

פתח תיקווה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/20/2010

לא הכרתי, אקרא ואלמד, תודה רבה שועל!

 

מבשלת קוואזימודו - בירה פתח תיקוואית משובחת