בישלתי ויטביר לקראת ברית במשפחה, רק שהבירה סיימה תסיסה יבשה בטירוף (1004). לפני ביקבוק טעמתי ומרגיש לי טיפה מרה מדי וקצת דלה, למרות שיתכן ולאחר גיזוז שני הטעמים האלה יעלמו, היות ויש מלא חלבונים (כוסמין שיפון ולתת חיטה) ושיש לא יותר מ15 IBU.
אבל אני דואג שרק אני אוהב את מה שהיה אמור להיות בירה יחסית סטנדרטית ונגישה ולא עוד סייזון יבשה ממש (כרגיל אצלי).
יש למישהו שיטה להוסיף כמה נקודות גראביטי חוץ מבישול ומיזוג עם בירה מתוקה? מלטודקסטרין (אפשר להוסיף אחרי תסיסה בכלל)?
תודה!
המתכון אם זה עוזר (זה לא דבש אבל מספיק קרוב למה שהכנסתי
OG:1048
FG:1004 (רציתי 1012)
IBU: ~15 (Saaz)
Yeast: Hoegarden (סטרטר מבקוק)
Amount | Fermentable | Bill % |
1 kg | Flaked Spelt | 20.50% |
2 kg | United Kingdom - Pale 2-Row | 41% |
0.8 kg | United Kingdom - Wheat | 16.40% |
0.3 kg | Flaked Oats | 6.10% |
0.5 kg | Flaked Rye | 10.20% |
280 g | Honey | 5.70% |