FG נמוך מדי בבירה לבנה

3 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/19/2013

בישלתי ויטביר לקראת ברית במשפחה, רק שהבירה סיימה תסיסה יבשה בטירוף (1004). לפני ביקבוק טעמתי ומרגיש לי טיפה מרה מדי וקצת דלה, למרות שיתכן ולאחר גיזוז שני הטעמים האלה יעלמו, היות ויש מלא חלבונים (כוסמין שיפון ולתת חיטה) ושיש לא יותר מ15 IBU.

אבל אני דואג שרק אני אוהב את מה שהיה אמור להיות בירה יחסית סטנדרטית ונגישה ולא עוד סייזון יבשה ממש (כרגיל אצלי).

יש למישהו שיטה להוסיף כמה נקודות גראביטי חוץ מבישול ומיזוג עם בירה מתוקה? מלטודקסטרין (אפשר להוסיף אחרי תסיסה בכלל)?

תודה!

 

  המתכון אם זה עוזר (זה לא דבש אבל מספיק קרוב למה שהכנסתי

OG:1048

FG:1004 (רציתי 1012) 

IBU: ~15 (Saaz)

Yeast: Hoegarden (סטרטר מבקוק)

 

Amount Fermentable Bill %
1 kg Flaked Spelt 20.50%
2 kg United Kingdom - Pale 2-Row 41%
0.8 kg United Kingdom - Wheat 16.40%
0.3 kg Flaked Oats 6.10%
0.5 kg Flaked Rye 10.20%
280 g Honey 5.70%

 

Location

התורן
יבנה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/02/2016

אפשר להוסיף מלטודקסטרין אחרי תסיסה.. לתוך הבקבוק כמו הסוכר.. יש כאלה שממליצים לתת לזה לשכב כמה ימים במיכל תסיסה.. אישית לא עשיתי אתזה אף פעם.. 240 גרם מלטודקסטרין יעלו אותך באיזה 4 נקודות.. בהנחה שאתה בישלת 19 ליטר., (אני עובד עם מידות אמריקאיות אז 8OZ ל5 גלון)... אבל תזכור שזה גם יוסיף "גוף" לבירה...

לא יודע עוד כמה זמן המפגש המשפחתי אבל בישלתי לפני כחודש וחצי ויטביר על פי מתכון של בראד סמית', (BEER SMITH), והבירה קוצרת שבחים מכל מי ששתה עד כה.. מתכון פשוט, (את כל החומרים קניתי אצל רשף), ותוך שבוע יש לך ויטביר מצוינת..

הלינקים זה אותו מתכון ממקומות שונים.

https://www.brewtoad.com/recipes/witbier-brad-smith

http://beersmith.com/Recipes2/recipe_367.htm

2 ק"ג לתת פייל

2 ק"ג חיטה, (לא מצאתי FLAKED WHEAT מהמתכון אז ביקשתי מרשף שימליץ על משהו לא זוכר את החיטה שהוא הביא לי)

28 גרם איסט קנט גולדינג 60 דקות.

21 גרם זרעי סוברה, (תקנה בכל חנות תבלינים ותפצח אותם עם עלי, או בתוך מגבת מטבח עם מערוך).

21 גרם קליפות תפוז מר שים לב שזה לא יהיה מתוק!

שמרי T-58

Location

Tel Aviv
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 03/19/2013

ממש תודה ינאי

אין לי זמן לבשל שוב ואני מבסוט מהבירה חוץ מזה שהיא דלה מדי.

מישהו בפורום השתמש במלטוקסטרין לאחר תסיסה להוסיף גוף?

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

אולי  לקטוז יכול לעזור בשביל המתיקות 

 

מבשלת הבאר