טעם לוואי בבירה

13 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

היי, כבר כמה בישולים שאני עושה ויוצא לבירה טעם לוואי מוזר מר יותר מידי של כשות אני ינסה לפרט על תהילך הבישול שלי ואולי תוכלו לעזור לי מה אני עושה לא נכון. 

ממלא סיר ב 10 ליטר מים ומחכה שיגיע ל 68 מעלות  ב68 מעלות מכניס את שק הלתת למים להשרייה לחצי שעה ,

לאחר חצי שעה של השרייה מוציא את שק הלתת ומרתיח את התירוש ,לאחר מכן מוסיף את רכז הלתת ואת הכשות בתוך גרב ,

לאחר שעה של בישול מקרר את התירוש בסיר על ידי הוספת קרח ומים ולאחר שהטמפטורה של התירוש מגיעה לטמפטורה האידלית להוספת השמרים ,

שופך את התירוש למיכל תסיסה ( ללא ברז אין לי ברז בסיר ) ומוספים את השמרים והתסיסה מתחילה ...

 

ממלא בסיר כ 10 ליטר מים 

ברגע שהטמפטורה מגיע ל 68 מעלות מכניס למים את שק הלתת משרה את הגרעינים 30 דקות ,

לאחר מכן מביא ת התירוש לרתיחה ואז מכבה את הגז ומוסיף את הרכז לתת , לאחר מכן מוסיף את הכשות בתוך גרב 

לאחר שעה של בישול הכשות מוציא את הגרב ומוסיף קרח לסיר כדאי להגיע לטמפטורה בטווח של 25 -30 מעלות 

לאחר מכן שופך את התירוש למכיל תסיסה (פשוט שופך אין לי ברז)

ומוסיף למיכל התסיסה שמרים

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אם הבעיה היא של טעם "מר יותר מידי של כשות ", אולי כדאי פשוט להשתמש בפחות כשות?
ציינת את התהליך אבל לא את המתכון.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

איזה סוג כשות נכנסת לשעה?

זה הרכזים שיש בהם כבר כשות? 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

היי, חשבתי שהבעיה היא בתהליך אולי שאני עושה משהו לא נכון , כי הבנתי שהמתכון שעשית לא אמור לצאת מר בכלל 

המתכון : 

3 קילו רכז לתת שעורה נוזלי בהיר
250 גרם לתת ארומטי 
250 גרם לתת קרמל 10
250 גרם לתת ויקטורי
250 גרם לתת מינכן
60 גרם כשות אמריקאי
חבילת שמרים לבירת אייל

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

 באיזה טמפרטורה אתה מתסיס 

יש לך מקרר + בקר או מקום עם טמפרטורה קבועה ?

הגרב הייתה משומשת ?Tongue out

הייתי ממליץ לך בתהליך של בניית המתכון להשתמש ב http://www.brewersfriend.com/

עד 5 מתכונים אתה יכול להשתמש בתוכנה שלהם ללא עלות 

תחשב את המתכון שלך לפני שאתה מבשל שים לב ל IBU  International Bitterness Units scale,ביחס לסגנון שאתה מבשל 

בהצלחה 

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

אני מתסיס במרתף אז יש לי טמפטורה אחידה 

אני אבדוק בקשר לתוכנה 

מה ibu סביר למתכון פייל אייל ?

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Location

הרצל 62
ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/09/2016

אם אני מבין נכון- אתה מבשל בנפח של 20 ליטר?

 

אם כן, 60 גרם למרירות זה די הרבה. הכל כמובן שאלה של מה שאתה מנסה להשיג.

 

אתה מבצע הכל בהוספה אחת עם תחילת הרתיחה?

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

כן מבשל בנפח של 20 ליטר 

אני מבשל 30 גרם במשך שעה ועוד 30 גרם 10 דקות

 

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

כן מבשל בנפח של 20 ליטר 

אני מבשל 30 גרם במשך שעה ועוד 30 גרם 10 דקות

 

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

כן מבשל בנפח של 20 ליטר 

אני מבשל 30 גרם במשך שעה ועוד 30 גרם 10 דקות

 

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Location

מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2015

הגיוני שעם כשות אמריקאית עם טעם דומיננטי בהוספה של 10 דקות, יישאר טעם של כשות. בדרך כלל זו כוונת המבשל.

אנסה להסביר לך את העיקרון כך שתוכל לכוון למה שאתה רוצה.

ככל שהכשות מורתחת ליותר זמן- יותר מרירות ופחות טעם וארומה.

ככל שהוספת הכשות מתקרבת לסוף הרתיחה- יותר טעם וארומה ופחות מרירות.

הוספה של 10 דק' מכוונת לנצל טעם וארומה חזקים של כשות, מה שנתן לך רושם כללי של כשותיות. לתוצאה הזאת מכוון המתכון.

אם אינך רוצה את התוצאה הזו, תעשה מתכון אחר עם פחות הוספות מאוחרות.

איזה סוגים של כשות הוספת?

Location

הרצל 62
ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/09/2016

השאלה מה אתה מגדיר כטעם לוואי של כשות.

 

בסהכ לפי מה שאתה מתאר, נשמע כמו פייל בהחלט כשותי.

כמו שאמר מני, כנראה מי שבנה את המתכון ציפה לטעמים האלו ומבחינתו הם לא טעמי לוואי.

אפשר למשל להוריד את המינון ל15 ו 15 גרם או את ההוספה השניה לעשות ל0 דקות או 5 דקות.

הכל שאלה כמובן של איזה טעמים אתה רוצה לקבל ובהתאם איזה כשות, כמה למה ואיך.

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

כנראה שזאתהייתה בעיה ולא הבנתי אותה אלמד לבישול הבא

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

Location

הרצל 62
ירושלים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 08/09/2016

ממליץ לך לחשב אץ המתכון מראש, או בbrewersfriend או בbeersmith.

שם בהתאם לסוג הכשות ולכמות חומצות האלפה הוא יחשב לךibu- יחידות מרירות.

מעבר לחומצות אלפה, לכל כשות יש את הטעמים והארומות שמייחדים אותו.