שמרים לבירת חיטה מעושנת

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

שלום,

בישלתי בירת חיטה מעושנת..משהו שמתקרב לשנקלרה הגרמנית.קיררתי בשיטת נו צ'יל כך שהבירה עכשיו בג'ריקנים והשמרים טרם נזרעו. יש לי בבית שמרים של פרמנטיס wb-06 וגם k-97..על מה אתם ממליצים כך שיתאים הכי טוב לסגנון?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לדעתי k97

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Dennis Pravdaev's picture
Offline

Location

הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/29/2016

שלום נועם וחג שמח!

בסוף לא התאפקתי ובכל זאת הלכתי לכיוון היותר שמרני והשתמשתי ב-WB-06.

התסיסה היתה ממש מעולה,מצפיפות התחלתית של 1.054 זה ירד לצפיפות סופית של 1.008 לאחר שבוע תסיסה.

הבירה יצאה ממש טובה,מאוזנת,כיפית לשתיה,מרעננת מאוד,סיומת טיפה יבשה אבל מבורכת מאוד.

בזמן הבישול היה ריח חזק של לתת מעושן וזה היה מורגש גם בטעם התירוש,לאחר תסיסה ראשונה ושניה בבקבוקים ,הריח והטעם המעושן ממש ניהיו מתונים מאוד,ארומה שמזכירה עלי טבק טרי וטעם עדין מעושן,לא כמו הגרסה המסחרית שנקלרה.

יצאה בירת חיטה באוורית טעימה עם טעמי עישון מתונים ממש טובה.

בפעם הבאה אנסה את ה-K97 עם מתכון זהה ונראה מה ההבדלים ,מאוד מסקרן אותי לנסות.

תודה!