שלום,
בישלתי בירת חיטה מעושנת..משהו שמתקרב לשנקלרה הגרמנית.קיררתי בשיטת נו צ'יל כך שהבירה עכשיו בג'ריקנים והשמרים טרם נזרעו. יש לי בבית שמרים של פרמנטיס wb-06 וגם k-97..על מה אתם ממליצים כך שיתאים הכי טוב לסגנון?
שלום,
בישלתי בירת חיטה מעושנת..משהו שמתקרב לשנקלרה הגרמנית.קיררתי בשיטת נו צ'יל כך שהבירה עכשיו בג'ריקנים והשמרים טרם נזרעו. יש לי בבית שמרים של פרמנטיס wb-06 וגם k-97..על מה אתם ממליצים כך שיתאים הכי טוב לסגנון?
לדעתי k97
שלום נועם וחג שמח!
בסוף לא התאפקתי ובכל זאת הלכתי לכיוון היותר שמרני והשתמשתי ב-WB-06.
התסיסה היתה ממש מעולה,מצפיפות התחלתית של 1.054 זה ירד לצפיפות סופית של 1.008 לאחר שבוע תסיסה.
הבירה יצאה ממש טובה,מאוזנת,כיפית לשתיה,מרעננת מאוד,סיומת טיפה יבשה אבל מבורכת מאוד.
בזמן הבישול היה ריח חזק של לתת מעושן וזה היה מורגש גם בטעם התירוש,לאחר תסיסה ראשונה ושניה בבקבוקים ,הריח והטעם המעושן ממש ניהיו מתונים מאוד,ארומה שמזכירה עלי טבק טרי וטעם עדין מעושן,לא כמו הגרסה המסחרית שנקלרה.
יצאה בירת חיטה באוורית טעימה עם טעמי עישון מתונים ממש טובה.
בפעם הבאה אנסה את ה-K97 עם מתכון זהה ונראה מה ההבדלים ,מאוד מסקרן אותי לנסות.
תודה!