שלום לכולם
אז אני אציג את עצמי..
שמי שחף מתל אביב מבשל מתחיל (מאוד מתחיל הבאטש הראשון עדיין בתסיסה הראשונה) ואני מבשל red ale, בערכה בסיסית ביתית.
מהלך הבישול היה: השריית לתת ל-30 דקות בטמפרטורה של 68 מעלות (בערך) כ 3 ליטר מים, הוספת 2 ליטר מים, הרתחה והורדה מהאש והוספת 3 קילו רכז, כשות בהתחלה וכשות נוסף חמש דקות לסוף הבישול שערך שעה.
רציתי בבקשה שתעזרו לי להבין כמה דברים בסיסיים על מהלך הבישול והתסיסה:
1. במהלך הבישול שערך כשעה, האם היה צריך לערבב מידיי פעם? לכסות את הסיר? או שלא נוגעים.. שהוספתי בפעם השנייה כשות, חמש דקות לסוף, מערבבים??
2. איך אני מפרש את ה הידרומטר ? יצא לי 1050 אחרי הקירור לטמפרטורה של 30 מעלות, מה זה אומר? טוב, לא טוב?? כמה צריך לצאת בסוף??
3. איך אני יודע מתי להעביר את הבירה לבקבוקים? צריך למדוד שוב את רמת הסוכר?? ראיתי בכל מיני מקומות אומרים להשאיר חמישה ימים , שבוע וגם שבועיים לתסיסה ראשונה..
4. והאם אני צריך לסנן את הבירה כאשר מעבירים אותה למיכל השני לפני הביקבוק ..?
סליחה על החפירה, אבל זה משהו שרציתי לעשות הרבה זמן ושסוף סוף יצא לי לבשל בירה אני רוצה להבין מה אני עושה וגם שיצא כמה שיותר טוב
אז שוב תודה לכל העוזרים