בעיית קצף קשה בקגרטור

9 תגובות [לתגובה האחרונה]
אלי - הפולניה's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2014

שלום,


יש לי קגרטור בבית עם 3 חביות , כרגע רק 2 ברזים פעילים.

 

הבעיה היא שמאחד הברזים אני מצליח למזוג כמו שצריך אבל מהברז השני יוצא רק קצף.

 

 

הברזים כמובן זהים וכך גם אורך הצינורות שמובילים מהחבית לברזים (3 מ').

כמו כן העמוד בירה מקורר על ידי צינור שמזרים אויר קר לתוכו באופן קבוע.

נראה לי שהבעיה בשיטת הגיזוז של החביות , את החבית של הבירה הימנית הגזתי ב-15 PSI למשך כשבוע , את החבית השניה הגזתי בלחץ גבוה של כ-30 PSI למשך יומיים שלושה.

הצלחתי למזוג ממנה במשך תקופה קצרה בירה אבל רק כשסגרתי את הקומפנסטור כמעט לגמרי. כרגע אני מקבל בכל צורה שהיא כוס מלאה בקצף , ואחרי שהקצף מתפוגג נשארת בירה נטולת גזים כמעט לגמרי.

 

שחררתי את הלחץ מהחבית הבעייתית , עצרתי את זרימת הגז ונתתי לחבית לשבת במשך לילה, בבוקר שחררתי קצת קצת הלחץ שהצטבר , עשיתי את זה יומיים שלושה אבל גם לא עזר.

 

אשמח לעזרה.

 

אלי

אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

זאת אותה בירה?


אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

מה טמפ בפנים?


אלי - הפולניה's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2014

זו לא אותה בירה. 

מימין זו Blone ale  , ומשמאל IPA

הטמפ' במקרר היא 3-4 מעלות

Location

התורן
יבנה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 07/02/2016

היי אלי,

נשמע שאתה יודע מה שאתה עושה, (והבירות נראות נפלא), אז אני לא מאמין שאני אחדש לך משהו אבל בכל אופן..

יש לך שתי אפשרויות:

1. מה שכבר עשית, (לשחרר לחץ ולחכות) - אני הייתי עושה את זה כל כמה שעות ולא חד פעמי ונותן לבירה לשכב.. ולמרות שעשית את זה כבר יומיים שלושה אני הייתי ממשיך לעוד כמה ימים..

2. להאריך את הקו בירה שלך.. צינור יותר ארוך = צורך בלחץ יותר גבוה.. אם יש לך אפשרות להחליף את אחד הצינורות, (נגיד בברז שלא משומש), בצינור באורך 6 מטרים, (אין לי סיבה ספציפית לאורך חוץ מהלכפיל את האורך הקיים), יכול להיות שזה יגרום לבירה להימזג בצורה טובה יותר.

אישית הייתי ממשיך לשחרר לחץ לעוד שלושה ארבעה ימים..

אשמח לשמוע עדכון אם הצלחת לפתור את הבעיה.

בהצלחה

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 08/02/2015

שלום אלי,

אני מבין שהברזים שלך הם ללא בקרת זרימה, נכון?

ברז עם בקרת זרימה יכול לספק פיתרון בלי משחקים של אורך הצנרת.

עוד אפשרות היא שהבירה שלך הזדהמה וזה מקור להרבה קצף.

 

בלי קשר לשאלה ששאלת:

1. האם הקגרטור שלך יכול להכיל 3 חביות ובלון CO2 בו זמנית?

2. האם בנית אותו או קנית מוכן?

3. אם בנית אז באיזה מקרר משרדי מדובר (יצרן ודגם) אם קנית מוכן אז מאיפה?

 

בהצלחה עם פיתרון התקלה.

אלי - הפולניה's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2014

לברזים יש ווסת לבקרת הזרימה , אבל גם זה לא עוזר.

אני בספק לגבי זיהום , גם כי ההקפדה שלי על חיטוי מאוד גבוהה וגם כיוון שאין שום רמז בטעם לאיזשהו זיהום.

לגבי המקרר, קניתי אותו דרך אלון מביר-בר . את הברז שידרגתי , זה לא הסטנדרט שמגיע עם המקרר.

אני מכניס למקרר 2 חביות של 20 ליטר ואחת של 10 ליטר + בלון גז.

 

אשמח אם לעוד מישהו יש איזשהו פתרון.

תודה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

האם נסית להחיליף ביו החביות כדי לשלול בעיות שמקורן במחברים או בברזים?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
תומר רונן's picture

Location

הרקפת 5
שדרות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 12/14/2010

אני חושב שדי הבנת לבד את הפערים.

מאחר ויש לך גם אפשרות לקרר וגם אפשרות להגיז בלחץ, הייתי מציע לך לנקוט בשיטה אחידה ועקבית בכל פעם. זאת בהתאם לטמפ' המקרר לקבוע את לחץ ההגזה ולהתמיד בו.

כעיקרון בירה ב-4 מעלות תסתפק ב-14PS+- (צריך לקחת בחשבון סטיית כיול של הווסת).

על מנת למזוג את הבירה מספקים לחץ טיפה גבוה שיפצה על אורך הצינור וגובה הברז (חיכוך וכבידה) - לרוב מדובר על 1-2 PSI מעל לחץ החבית.

מכאן, אתה יכול להבין שהדרך לפתור את הבעיה היא לשחרר את הלחץ העודף שבחבית ולאפשר לבירה להגיע לאיזון לחצים בנק' החדשה, באזור ה-14 PSI.

אלי - הפולניה's picture
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2014

תודה לכולם על העזרה. 

לאחר החלפת הפין של יציאת הבירה ושחרור הלחץ הבעיה נפתרה.