מבשל בירה בפעם השנייה

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
תאריך הצטרפות לפורום: 11/01/2016

שלום לכולם,

אני נכנסתי לתחום רק לפני שבועיים, הכנתי את הבירה הראשונה שלי, קניתי את הציוד והחומרים והכנתי בירת "רד אייל" שיצאה טובה מאוד.

כרגע קניתי חומרים ל"פייל אייל" שאני רוצה להכין ורציתי לשאול מספר שאלות.

יש לי כוורות ויש לי דבש טהור 100%, כלומר אני רוצה להשתמש בו ולהכין איתו בירה.

לאיזה סוגי בירה מתאים להכניס דבש? לפייל אייל גם אפשר? אם כן איזו כמות ובאיזה שלב מומלץ?

איך עוד מומלץ לשפר מתכונים קיימים מלבד דבש?

 

תודה לעונים :)

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

הי אורן,

ברוך הבא!

לפני שבועיים בישלת וכבר יצא לך לטעום ולדעת שיצא טוב? זה נשמע לוח זמנים קצת צפוף... אתה מבשל עם רכז או גרעינים בלבד?

מה שיפה בבישול בירה זה שאתה מחליט מה להוסיף וכמה - אז כנ"ל לגבי דבש. יש כמובן סגנונות יותר רלבנטיים ואפילו כאלה שבהם זה נדרש - חפש פה בפורום או בידידנו גוגל. ספציפית לגבי פייל אייל אני חושב שאין מניעה להוסיף, לא קשור בהכרח לסגנון אבל מקסימום יצא משהו קצת אחר. באופן כללי הייתי משקיע יותר אנרגיה בבישול מתכונים "לפי הספר" בהתחלה כדי לוודא שמשיגים שליטה בטכניקה ובפרוצדורה וגם מכירים את הסגנונות בצורה הקלאסית שלהם ורק אז מתחיל להשתולל עם תוספות. ככה יהיה לך מול מה להשוות בעתיד. 

בכל מקרה, שיהיה בכיף וברגוע

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

אם יש לך דבש זמין, הייתי ממליץ לך לנסות להכין תמד או mead בלעז. בלי קשר לבירות.

אני יכול להמליץ בחום על דבש כחלק ממתכון פייל אייל שעשיתי (וזכתה בפרסים אפילו).

אבל המתכון הזה הוא ממש לא בסיסי :-)

columbus pale ale

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform