ערבוב השמרים של הפורום :)

6 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

היי חברים 

מבקש שתחזיקו לי אצבעות 

אתמול בישלתי IMPERIAL STOUT  עם שמרים S-33 היחידים שנשארו לי

בהתחלה שקראתי עליהם הם נראו חביבים למדי 

אבל שהתחלתי לחפור פה כבר הבנתי שאני בבעיה, השמרים הללו מסיימים ב FG גבוהה 

לפי BREWER FRIEND הם אמורים לסיים ב FG של 1.022 הOG שלי הוא 1.080 

מה שאומר שזה עדיין לא יהיה IMPERIAL STOUT 

לילה טוב :)

 

 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

להתחיל ב 1.080 ולסיים ב 1.022 זה מצויין. וזה גם מתאים לסגנון של IMPERIAL STOUT.

לא יודע אבל אם אלו השמרים שהייתי בוחר, לו היית שואל לדעתי.


בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

היי נועם 

מכיוון שאני מאילת ולא ניתן להשיג שמרים בזמן קצר 

הלכתי על השמרים שהיו ברשותי s33 

הייתי מעדיף להשתמש ב Us 05 

תקן אותי אם אני טועה גרוויטי גבוה ישאיר את הבירה יותר מתוקה ופחות יבשה זה נכון ?

לפי מה שקראתי על I S היא אמורה להיות לפחות 8% אלכוהול 

בגלל זה הייתי רוצה להשיג קצת פחות נקודות בפיינל גרוויטי 

לא קריטי רק בכדי להיות יותר מדוייק בעתיד 

בפעם הראשונה שבישלתי את אותה כמות גרעינים סיימתי עם גרוויטי של 1.065 בגלל טחינה לא משהוא  של הגרעינים , ועדיין הבירה יצאה מעולה 

לומדים עם הזמן :)

 

 

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

הגרביטי סביר לגמרי עבור imperial stout. כמו שנועם ציין. אם כבר בישלת את הבירה והגשת את השמרים אין יותר מדי מה לעשות.
אבל לפעם הבאה, אפשר בהחלט לשחק ולהוריד את טמפרטורת המאש כדי לקבל תירוש שאמור להיות בסופו של דבר יותר יבש.

כך או כך, גרביטי גבוה בסיום על סיגנון כזה נשמע לי סבבה לגמרי.

מעניין, אף פעם לא התשמשתי בשמרים האלו לסאטוט. ספר איך הטעם של זה יוצא.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

למיטב זכרוני, מבשלת שפירא משתמשת בשמרים אלו לסטאוט שלהם

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
אלון coZary's picture
Offline

Location

זכרון יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/24/2010

השמרים בסדר גמור.

ישכאלה שלא אוהבים אותם ויש שסבבה איתם

 


Location

אילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/30/2015

אני בהחלט ישתף 

היום בדקתי קריאה וטעימה  אחרי שלושה ימים הגריווטי על 1.030 

עדיין מבעבע והטעם מעולה חחחח 

יש למה לצפות 

אני חושב עם עצמי האם להעביר לסקנדרי או להשאיר במיכל תסיסה 

הראשון 

בדרך כלל מעביר למיכל שני רק שאני מוסיף דריי הופינג