מתכון לחיטה גרמנית

5 תגובות [לתגובה האחרונה]

Location

גילת
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/30/2016

הבישול האחרון שלנו :

חיטה גרמנית ( חצי שעה ב67 מעלות ) 

לתת נוזלי ( 50 /50 )

 

10 גרם מגנום . (שעה) 

30 גרם הלטראו ( 10 דקות ) 

 שמרים WB-06 הוגשו ב 18 מעלות .

 

מחפשים להוסיף למתכון משהו שיתן קצת יותר ... 

מרגיש כאילו חסר משהו .

 

הצעות ? טיפים ?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

א. אם זה מתכון מרכז, אין סיבה לשימוש בלתת חיטה.

ב. שמרי וויצן נוזליים עושה עבודה טובה יותר (ספציפית בסגנון זה. אין לי שום דבר גורף נגד שמרים יבשים)

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

לא חובב חיטה, אבל מכיר אנשים שמוסיפים זרעי כוסברה וגרידת תפוז

גיל's picture
Offline

Location

מאור
מאור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

כוסברה וגרידת תפוז זה כבר בחיטה בלגית, פה אמרו חיטה גרמנית שבה לא מקובל להוסיף תבלינים.

חייב להגן על ה-WB06 - יש לי בחבית אחלה בירה שהם תרמו לה רבות (עדיין יכול להיות שעם שמרים נוזליים היתה אפילו יותר מוצלחת).

התסיסה כולה היתה ב-18 מעלות? לשמרים הללו הייתי נותן קצת יותר חום - 19 עד 21

מעוניין לחלוק שק לתת חיטה - צרו קשר כאן או בנייד 054.261.0303

www.bronsteiner.com

גל ולנסי's picture
Offline

Location

פרדס חנה- כרכור
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/17/2013

לי יש משהו אישית נגד השמרים האלו :-). לא אוהב את התוצאה שהם מפיקים, בייחוד כשמשווים אותם לשמרי חיטה גרמניים נוזליים.

כעיקרון, חיטה גרמנית (בווארית) היא מאוד בסיסית במתכון, והשמרים עושים את רוב העבודה. יכול להיות שעם תוספות, תוכל להגיע לתוצאה שתשמח אותך יותר. אבל לדעתי כדאי להשקיע את המאמץ בשמרים נוזליים לסגנון הזה.

! Yeast is a very strange and entertaining lifeform

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

+1

 

ואני דווקא מתסים חיטה גרמנית ב17 מעלות.

אבל תסיסה בטמפ' גבוה יותר תניב טעמים אחרים. וכאמור, על טעם ועל ריח וכו'

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט