טוב חברים, אני גאה ומאושר להיות הראשון בפורום שמספר על הכשלונות שלו ולא על ההצלחות שלו.
הבישול האחרון שלי התפקשש, הבירה יצאה חמוצה מאוד ובלתי שתייה לחלוטין.
המתכון היה מתכון לבירת טריפל בלגית מרכז + גרעינים). תהליך הבישול התבצע ללא בעיות, החיטוי בוצע על ידי בסבלנות וביסודיות, באמצעות ה"יוד" החדש שקניתי אצל גדי (זה לא יוד - אבל מתנהג כמוהו) הבירה הוכנסה למיכל התסיסה והוספתי שמרי S 04 למיכל, מכיוון שלא מצאתי את המדחום ייתכן מאוד שהכנסתי את השמרים בטמפרטורה קצת יותר גבוהה מהנדרש.
בועות בנשם התחילו להופיע כבר באותו הערב ולאחר שלושה ימים פסקו לחלוטין. השארתי את הבירה לתסוס עד לסוף השבוע ולאחר מכן הוצאתי את הבירה וביקבקתי אותה (OG = 1.010 - גבוה מהמתוכנן אבל לא עשיתי עניין).
לאחר מכן נסעתי לנופש לשבוע והשארתי את הבקבוקים בטמפרטורת החדר.
כאשר חזרתי - היה לי חומץ בן בירה בכמעט 60 בקבוקים, את רוב הבקבוקים כבר שפכתי לגינה.
אין לי ספק שהיה זיהום בשלב כלשהו, אבל אני לא יודע באיזה שלב.
יש לציין שהבקבוקים כולם הם בקבוקים חדשים שקניתי בזמנו בקניה המרוכזת שביצענו - וגם הם עברו ניקוי וחיטוי.
האם יש אפשרות שבגלל שהשמרים הוכנסו בטמ' גבוהה מידי לא היה מספיק חמצן והבירה לא סיימה תסיסה ובביקבוק התסיסה השניה גרמה להיווצרות זיהום?
האם יש אפשרות שזיהום חדר דרך הנשם?
אני מסה להזכר מה פיספסתי ולא מצליח.