החמצה ראשונה

4 תגובות [לתגובה האחרונה]
עודד's picture
Offline

Location

סמטת עופרית 11/2
אבן יהודה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

טוב חברים, אני גאה ומאושר להיות הראשון בפורום שמספר על הכשלונות שלו ולא על ההצלחות שלו.

הבישול האחרון שלי התפקשש, הבירה יצאה חמוצה מאוד ובלתי שתייה לחלוטין.

המתכון היה מתכון לבירת טריפל בלגית מרכז + גרעינים). תהליך הבישול התבצע ללא בעיות, החיטוי בוצע על ידי בסבלנות וביסודיות, באמצעות ה"יוד" החדש שקניתי אצל גדי (זה לא יוד - אבל מתנהג כמוהו) הבירה הוכנסה למיכל התסיסה והוספתי שמרי S 04 למיכל, מכיוון שלא מצאתי את המדחום ייתכן מאוד שהכנסתי את השמרים בטמפרטורה קצת יותר גבוהה מהנדרש.

בועות בנשם התחילו להופיע כבר באותו הערב ולאחר שלושה ימים פסקו לחלוטין. השארתי את הבירה לתסוס עד לסוף השבוע ולאחר מכן הוצאתי את הבירה וביקבקתי אותה (OG = 1.010 - גבוה מהמתוכנן אבל לא עשיתי עניין).

לאחר מכן נסעתי לנופש לשבוע והשארתי את הבקבוקים בטמפרטורת החדר.

כאשר חזרתי - היה לי חומץ בן בירה בכמעט 60 בקבוקים, את רוב הבקבוקים כבר שפכתי לגינה.

אין לי ספק שהיה זיהום בשלב כלשהו, אבל אני לא יודע באיזה שלב.

יש לציין שהבקבוקים כולם הם בקבוקים חדשים שקניתי בזמנו בקניה המרוכזת שביצענו - וגם הם עברו ניקוי וחיטוי.

האם יש אפשרות שבגלל שהשמרים הוכנסו בטמ' גבוהה מידי לא היה מספיק חמצן והבירה לא סיימה תסיסה ובביקבוק התסיסה השניה גרמה להיווצרות זיהום?

האם יש אפשרות שזיהום חדר דרך הנשם?

 

אני מסה להזכר מה פיספסתי ולא מצליח.

 

עודד

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

תשובה חדש משמעית אני לא יודע להגיד לך אבל בביטחון אני יכול להגיד שגם הדופלבוק הנסיוני והבעייתי שלי האחרון קיבל חמיצות מטורפת וכנראה אני אזרוק את שאר הבקבוקים...

צריך רק לבדוק טוב מה הייתה הבעייה כדי לקוות לא לחזור על הטעות....

מי ייתן וזה יהיה הפרסום האחרון שלך על כישלון...

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

היי עודד,

ראשית - אני יכול לספר לך שגם אני דפקתי פעם בישול שלם בטכניקה דומה לשלך. במקרה שלי זה היה נבע כנראה מרשלנות בחיטוי מיכל הביקבוק (פריימינג) או הצנרת. זה היה הניחוש שלי ובעקבות האירוע החלפתי את כל הצינורות.

נדמה לי שהתכוונת שסיימת ב-FG 1.010 ולא OG. לטריפל בלגי זה נשמע לי קצת נמוך - הייתי מצפה ליותר גבוה, כך שמוזר לי שציינת שזה גבוה יותר ממה שתוכנן (אגב - בכמה OG התחלת ובכמה FG היית אמור לסיים לפי המתכון?)

לפי מה שאתה מתאר הזיהום הוא כנראה לא בבקבוקים אלא בשלב מוקדם יותר (במיכל התסיסה או במיכל המילוי או בצנרת שבינהם). פיצ'ינג בטמפרטורה גבוהה לא יכול לגרום לזיהום, מקסימום יכול לפגוע בשמרים (דבר שלא קרה לפי מה שאתה מתאר). אני מנחש שבמיכל התסיסה שלך היה זיהום שלא חוטא כהלכה, למרות שאם זה המקרה - אני מניח שהיית מרגיש בריח או לפחות בטעם חמצמץ בשלב הביקבוק (אגב - טעמת את הבירה בשלב הביקבוק? היה רמז לזה?

אבל הכי חשוב זה שמכל מקרה כזה לומדים עוד משהו וצוברים עוד נסיון. הבישול הזה הוא שכר הלימוד שלך (-:

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

לא נורא , קורה לרובנו.

גם אני השארתי את האספרסו סטאוט (ההוא מיום הבישול בגן שמואל) מבוקבק ללא קירור .

טעמי הקפה נעלמו כלא היו, טעם חמוץ לא היה ועדיין ניתן היה לשתות ממנה אבל היא לא הייתה טעימה ,הקציפה בטירוף ונשפכה לאחר כבוד אל הביוב .

בהצלחה בבישולים הבאים.

ארז.

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אני לא יודע מהוא מקור הזיהום אני רק יכול לספר מקרה שארע אצלי. בסוף תהליך הבישול של בירת דנקלוייצן בשלב באוורור כשהבירה כבר היתה בחבית התסיסה נחת זבוב בתוך הבירה. כניראה שהספיק לשחרר כמה בקטריות לפני שסילקתי אותו. הבירה יצאה חמוצה כמו לימון. כמובן שכל הבצ' נשלח אחר כבוד אל הים. זה היה מקרה יחיד עד כה (טפו טפו טפו) של זיהום אצלי.

ועל משקל אמרתו של דיין עליו השלום, חייל שלא ישב בכלא הוא לא חייל כך אומר אני, מבשל בירה שלא זיהם באצ' מימיו הוא לא מבשל.