באתי להגיד שלום ולהתייעץ :)

6 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/20/2017

אהלן חברים יקרים 

אני שחר חדש בפורום, גר בתל אביב המקור מפרדס חנה.

מבשל כרגע מרכז, עד כה הכנתי שישה סבבים של בירה מסוגים שונים.

אני מעוניין לעבור לבישול אול גרין ועלו בי כמה תהיות אשמח אם אנשי הידע והניסיון פה יכולו לעזור.

קודם כל מכיוון שאני בדירה שכורה בתל אביב כרגע והגז של הדירה הוא  חצי כוח (כרגע בשביל להרתיח את הסיר אני משתמש בשתי עיניים של הגז בו זמנית ) ומבער גז יותר גדול מזה הבנתי שאני לא יכול לשים בדירה, האם מישהו יכול לתת לי קצת מידע לגבי הרתחה ושמירה של טמפרטות המאש באמצעות חשמל מיחם או מערכות אחרות שאפשר להתשמש בהן? 

ואם מערכת חשמלית כזו יותר זולה או יקרה מבחינת תפעול ובניה ממערכת גז 

תודה רבה לעונים 

ולחיים לכולם:) 

 

אז ככה. 

התחדשתי במיחם גדול מאוד :) רק מה שנשאר עכשיו זה לחבר לו איזה בקרת טמפרטורה כלשהי . מישהו עשה את זה פה בעבר ? האם אני צריך עוד איזה רכיב אלקטרוני חוץ מהבקרת טמפרטורה שתפעיל ותכבה את גוף החימום ? ואיפה לעזאזל אני מוצא בקר כזה בארץ ???? 

אני הולך לכיון של BIAB ראיתי שיש כאלה שבנו מערכת עם משאבה האם זה הכרחי ? מה זה נותן ? 


ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

היי שחר 

אני עברתי לא מזמן לחשמל וזה שונה לגמרי מגז

חשמל זמין תמיד ואין התעסקות בהחלפת גז וכו'

בגלל שהסיר חשמלי עטפתי אותו במזרון פלציב כך אין בריחת חום ובזמן המאש אני עוטף את הסיר בשק"ש

לדעתי 

תתחיל להתעניין ב BIAB חוסך מקום

בהצלחה

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ברוך הבא.

אני ממליץ להשתמש בשורת החיפוש כאן למעלה משמאל. הנושא נידון בהרחבה בעבר

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/15/2014

אהלן שחר וברוך הבא.

 

גם אני עברתי לפני כמה חודשים לאול גריין חשמלי ב BIAB.

 

מה שאני עשיתי זה פשוט לקנות מיחם 22 ליטר (כזה בדיוק: http://refaeli.co.il/items/308769-%D7%9E%D7%99%D7%97%D7%9D-Gold-Line-ATL216-22-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8 ).

בנוסף הזמנתי שק BIAB מ EBAY.

סך כל העלות היתה בערך 400 שקל, לערכת BIAB חשמלית הכי בסיסית שיש - לא נורא בכלל.

מאפשר לבשל באצ'ים של 20 ליטר עם קצת יצירתיות (וקצת פגיעה ביעילות לצערי).

(אגב, יתרון נוסף של היחם זה שיש לו "מצב שבת".... אתה מגיע לטמפ' מאש שאתה רוצה, ומעביר למצב שבת ששומר על הטמפ' - שגר ושכח).

 

עוד פיתרון שאני יכול להציע לך זה חבר שעוזב בנתיים את התחביב, ומוכר את כל הציוד.

בין השאר יש לו סיר חשמלי קומפלט (ברז, גוף חימום וכו') של 40 ליטר, ומבקש עליו 850 ש"ח. יש לו גם שק BIAB תואם באיזה 25 ש"ח לדעתי.

אם מעניין אותך תכתוב ואחבר בינכם..........

 

 

Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

אני משתמש במיחם דומה אבל לבישול מרכז, איך אתה עושה BIAB בנפח כזה קטן?

Offline

Location

תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/20/2017

אשמח אם תוכל לחבר בנינו תודה :) 

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אשמח לשוחח בטלפון ולתת לך את התובנות שאספתי בעניין לאורך השנים.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט