אוי ווי - תסיסה תקועה

11 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

גורדון 47
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/01/2014

אהלן חברים,

אחרי 10 בישולים די מוצלחים  זה קרה לי פעם שניה ברצף (אאוצ')... תוסס יפה בהתחלה ואז נתקע. כמה שקראתי לא הבנתי למה זה מגיע לי.

ובכל זאת קצת פרטים על התהליך

בפעם הראשונה (סטאוט) תסיסה התחילה ב 1.040 והסתיימה ב 1.020 עם שמרים S04 

בפעם השניה ESB - התחיל ב 1.050 והסתיים ב 1.030 גם עם שמרים S04

התסיסה מבוקרת טמפ' ב 18 מעלות

סיבות שחשדתי שאפשריות

1. מאש בטמפ גבוהה מדיי (באזור ה 70)-  החלטתי לשים את מד הטמפ' בחלק המרכזי העליון של המאש

לא נראה לי כי ה ESB עשיתי רק מרכז (רק STEEP) וגם היתה תסיסה תקועה

2. שימוש בהרבה לתת קלוי 

 לא נראה לי כי ב ESB אין כלל לתת קלוי

3. שימש במי ברז מסוננים ומרוככים (טיפול למניעת אבנית שלעניות דעתי גורם לריכוך המים)

ממה שקראתי לא אמור להשפיע על התסיסה אלא רק על טעמים. אך בשני הבאצ'ים פעם ראשונה שהשתמשתי בחצי מים המסוננים  וחצי מי ברז

 

יש לציין שאת הסטאוט בקבקתי והייתה תסיסה בבקבוק והוא מוגז מעט פחות ממה שתכננתי.

 

אז שאלותיי הם

יש לכם מושג מדוע?

יש לכם המלצה מה לעשות  - קראתי שכדאי להוסיף סטארטר עם שמרים חדשים והזנה לשמרים. יש לכם ניסיון עם זה? המלצות?

 

תודה

 

 

 

לירן

Location

מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2015

אין לי רעיונות לסיבה שזה קורה חוץ מזה שבד"כ נהוג להעלות את הטמפרטורה מ18 בהדרגתיות ל20 ומעלה לאחר שעיקר התסיסה עברה.

זה עוזר לשמרים להמשיך לפעול עד הסוף. ניסית?

Offline

Location

גורדון 47
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/01/2014

כן. ניסיתי. למרות שעכשיו גם ללא מקרר אני על 19 מעלות בבית

לירן

Location

מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/12/2015

בכל מקרה לא נשמע לי שזה הסיבה העיקרית כי נראה שהשמרים (במידה והם בריאים) אמורים גם להגיע לתוצאה יפה ב18 מע'

השמרים בתוקף? נשמרו טוב? אם הרטבת אותם אז התהליך נעשה בצורה נכונה? באיזה טמפרטורה הגשת?

ואיך הטעם? בטוח שאין זיהום?

Offline

Location

גורדון 47
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/01/2014

שמרים טריים מאוד ונשמרו טוב (לפחות אצלי)

לא הרטבתי אותם - פיזרתי את השמרים היבשים לוורט

טעמתי היום - מאמין שאין זיהום

מה שכן - בדקתי עכשיו לאחר שהעליתי אתמול את הטמפ ל 19-20 מעלות (ביום ראשון) והצפיפות ירדה ל 1.024

זה ממש איטי אבל אולי זה מתקדם לאט (השמרים פוזרו ביום שישי)

האם אטימות של המיכל תסיסה (או יותר נכון חוסר אטימות) יכולה להיות סיבה? הרי גם אם כן, ה CO2 כבד מהאוויר ולכן מהווה שכבת הפרדה מהחמצן. לא כך? 

אני חושד שהמיכל שלי לא אטום מספיק ואולי זו הסיבה שאני לא רואה בועות ב airlock. זה מיכל חדש ולא סטנדרטי (ג'ריקן פחמס)

לירן

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

כמה זמן עבר ? כמה זמן זה תוסס כבר ? 

 

מבשלת הבאר

 

Offline

Location

גורדון 47
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/01/2014

ביום שישי בצהריים פוזרו השמרים היבשים.

הייתה תסיסה איטית אחרי 24 שעות ללא בועות אלא רק נבנה לחץ ב airlock (יכול להיות בגלל שהמיכל לא אטום מספיק אז לא היו בועות)

במוצאי שבת התחילה התסיסה להאט עוד יותר והייתה ירידה בלחץ של מיכל התסיסה.

וביום ראשון כבר לא היה לחץ בכלל

 

בדקתי היום - עומד על 1.022

 

מה אתה ממליץ לעשות?

לירן

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

שבוע עוד לא עבר ...

לאן אתה ממהר ? 

תשכח מהבירה לעוד איזה 10 ימים ואז תבדוק . 

אם בפחות משבוע ירד ל1.022 , יש לי הרגשה שעוד שבוע -10 ימים יהיה בסדר . 

RDWHAHB  Wink

 

מבשלת הבאר

 

ניר קרודו's picture

Location

קהילת סלוניקי
תל אביב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2014

לפני שאתה זורע את השמרים תחמצן טוב טוב את הבירה

ובאמת חכה, סבלנות זה שם המשחק

Offline

Location

גורדון 47
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/01/2014

נראה לי שזו עצה טובה

כרגע זה ירד עוד ל 1.020. הוספתי דריי הופ ונתראה עוד שבוע אם תרצה אלת השמרים Innocent

אף פעם לא הייתה לי תסיסה איטית כל כך אז זה היה כאילו משהו לא בסדר.

 

אגב תסיסה איטית - זה משפיע לטובה או לרעה על הבירה אם בכלל?

אעדכן בהמשך

תודה

 

 

לירן

Guy's picture
Guy
Offline

Location

באר יעקב
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/02/2013

אל תשכח שעכשיו חורף . קר.

מה שאומר - תסיסה יותר איטית . וזה בסדר גמור. אל תמהר.

 

מבשלת הבאר

 

אמיר קלינמן's picture

Location

ישורון
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 10/29/2016

דרך אגב, לירן, איזה שמרים אלה היו?

כבר השתמשת באותו סוג בפעמים הקודמות?

אמיר