אהלן חברים,
אחרי 10 בישולים די מוצלחים זה קרה לי פעם שניה ברצף (אאוצ')... תוסס יפה בהתחלה ואז נתקע. כמה שקראתי לא הבנתי למה זה מגיע לי.
ובכל זאת קצת פרטים על התהליך
בפעם הראשונה (סטאוט) תסיסה התחילה ב 1.040 והסתיימה ב 1.020 עם שמרים S04
בפעם השניה ESB - התחיל ב 1.050 והסתיים ב 1.030 גם עם שמרים S04
התסיסה מבוקרת טמפ' ב 18 מעלות
סיבות שחשדתי שאפשריות
1. מאש בטמפ גבוהה מדיי (באזור ה 70)- החלטתי לשים את מד הטמפ' בחלק המרכזי העליון של המאש
לא נראה לי כי ה ESB עשיתי רק מרכז (רק STEEP) וגם היתה תסיסה תקועה
2. שימוש בהרבה לתת קלוי
לא נראה לי כי ב ESB אין כלל לתת קלוי
ממה שקראתי לא אמור להשפיע על התסיסה אלא רק על טעמים. אך בשני הבאצ'ים פעם ראשונה שהשתמשתי בחצי מים המסוננים וחצי מי ברז
יש לציין שאת הסטאוט בקבקתי והייתה תסיסה בבקבוק והוא מוגז מעט פחות ממה שתכננתי.
אז שאלותיי הם
יש לכם מושג מדוע?
יש לכם המלצה מה לעשות - קראתי שכדאי להוסיף סטארטר עם שמרים חדשים והזנה לשמרים. יש לכם ניסיון עם זה? המלצות?
תודה