אהלן,
אני כמעט בוודאות הולך להשתתף (לפחות יום אחד). עוד מישהו מהמועדון מתכנן להופיע?
מה ההתרשמות שלכם מהפסטיבל בעבר?
פרננדו
אהלן,
אני כמעט בוודאות הולך להשתתף (לפחות יום אחד). עוד מישהו מהמועדון מתכנן להופיע?
מה ההתרשמות שלכם מהפסטיבל בעבר?
פרננדו
חבל שזה לא בגן העצמאות כמו שנה שעברה, בתחנת הרכבת הישנה זה קצת חלש יותר אבל עדיין כיף ויש הרבה אנשים, תביא הרבה בירה, שלט יפה, וכמה שיותר מידע על הבירה שלך, זה מעודד אנשים לנסות.
פרננדו שיהיה בהצלחה
מקווה שאצליח לבוא לביקור
מאות חברים בחובבי ציון... אף אחד לא משתתף???
פיספסתי משהו? עלי להיות מודאג?
פרננדו
פרננדו, אני לא יוצא מהבועה!
ואני בפגרה (-:
היו ימים שהייתי נוסע שעתיים בשביל בירה היום אני כבר זקן מדי
משנה שעברה אני מתכנן להשתתף ומנסה להבין מתי זה יהיה שוב...וניסיתי גם לברר אצל גדי אם אפשר שוב להכנס...לא הייתה תשובה
עבר קצת זמן ותכננתי את הטיול לגרמניה, אז תוך כדי שאני מתייעץ עם גדי הוא שואל למה שלא אמכור בירה בעיר הבירה?.........מאוחר מדי...אני חוזר ב18
פרננדו בהצלחה תהנה שם המון, אשתדל לקפוץ לביקור!
תודה שמולץ
רק כדי לוודא שאין אי-הבנות: כשאני אומר שאני משתתף, הכוונה שאני קונה זמן דוכן ומתכוון למכור כמה ביריטאס.
כשאני מבין שאף אחד מהחברים מתכוון לעשות כך, סימן שאלה גדול נפתח בפניי.
כשאני מבין שאף אחד מהברים לא ממש מתכוון להגיע, אז אני כבר מתחיל להיות מודאג...
פרננדו המודאג
תכננתי להשתתף, אולם עלות השכירות גבוהה לי מידי והחוזה מחייב השתתפות של שני הימים. תוסיף לזה שלא הספקתי להכין מספיק בירה בגלל לחץ בעבודה וגם קצת "אכלו לי ושתו לי" וזה הוביל לויתור השנה אבל בהחלט חושב על שנה הבאה.
תודיע אם אתה מתכנן להיות שם ומתי, יש סיכוי שאגיע לבקר ולרכוש בירה ;-)
אגב, הביאו לי קטע מהעיתון של אתמול, איזו כתבה על בירת "בטרפליי" ועל מבשלת הגולן עם סדרה חדשה בשם "בזלת".
ניתן לעשות חוזה ליום אחד בלבד כל עוד אתה מוצא מישהו שיקח את היום השני. אני בעצמי משתתף רק יום אחד.
פרננדו
אל תדאג מכלום...
תוודא שאתה מושך אנשים אליך, מסביר להם ומכיר להם את הבירה ותשתדל להנות(זאת אחלה הזדמנות לקבל תגובות וליחצן את הבירה)
אל תפחד לתמחר את הבירה כראוי...אם אני לא טועה המחיר המומלץ הוא 15 ש"ח לשליש, אך על בירה מיוחדת או "גדולה" תוכל לגבות גם יותר.
תזכור לקחת פותחן, כוסות דלי כלשהו, מגבת או שתיים, שקית אשפה ואמצעי קירור.
עשה לך תפריט גדול, בולט ומפורט לגבי הסגנונות!
תודה רבה גבר!
סיינט
לא מקדימים את המאוחר למוקדם!
בירה טובה חשובה יותר משלט מנקר עיניים. המבין יבין.
אמאניעוללל,
תלוי אם אתה שואל את יצרן הבירות -או- את יצרן השלטים. בחיים יש לכל דבר יותר מפירוש אחד וב99% של המקרים כל אחד ימצא את ההסבר או נימוק או סיבה שהכי מתאימות לו.
הבירה כבר בושלה, טובה או לא, מתאימה לקהל או לא, זה כבר לא בשליטתי... אני אתנחם אם הידיעה שיש מכסה לכל סיר ויש אנשים שאמרו לי על הביצ'ים ההכי גרועים שבישלתי שהם הבירות הטובות ביותר שטעמו.
עכשיו אני אתמקד בשלטים כי זה עוד בשליטתי וכל עצה טובה וחברית, כמו אלה של שמולץ, תתקבל בברכה.
אבל אני אוהב אותך בכל אופן, אפילו אם שמך קשה לכתיבה, כי אתה איטלקי... ואני אוהב את העם האיטלקי!!
פרננדו
(:
it's EZ
E.Z, ידוע כי לחברי הפורום הזה יש דבר אחד לפחות במשותף-האהבה והרצון לבשל בירה.
מכאן מתבקש שאנו חותרים תמיד למוצר טוב, לשיפור הטכניקות והבירה ושואפים רק ללמעלה, תוך הנסיון להנות מהתהליך כמה שיותר.
חשוב לי להדגיש שאינני טוען כי שלט חשוב יותר מבירה טובה.
אני מאמין שבסיטואציה כמו פסטיבל כזה, שבו יש דוכני ענק למסחריים, המבשלים הקטנים צריכים פרצוף, ומה שיותר חשוב הוא, שאנו, כאנשים שמשקיעים את כל כולם בבירה שלהם רוצים לשתף אנשים לפחות ברמה הבסיסית ביותר במה שאנחנו עושים,
ולכן צריך את הדברים שציינתי-מידע, מידע, ועוד מידע....
מבלה בעיר הבירה:"מה יש לנו כאן?"
פרננדו: יש הרבה בירות ממגוון סוגים....יש אינדיה פייל אייל, אייל בלגי, סטאוט, חיטה בלגית,ועוד ועוד.
מבלה בעיר הבירה: מה זה? אינדי מה?
פרננדו: אינדיה פייל אייל.
מבלה בעיר הבירה:מה זה?
פרננדו: זה סגנון בירה ככה וככה.................
***תאמין לי שאין לך זמן למרות שתרצה לענות לכולם כשיש לחץ מסביבך.
אז יש שלט, שיראו שאתה שם, תפריט, כדי שידעו מה בתפריט, והסברים על הבירות.....כמובן שלא יפתור אותך משאלות אבל זה יוצר מצב חלק יותר ומהנה לשותה......ואני בטוח שאם פרננדו הולך על זה, הוא מספיק בטוח בבירה שלו ורואה אותה כאיכותית מספיק.
אני בעצמי עוד לא עיצבתי תוויות עדיין לבירה! כי זה לא באמת משנה כשאתה מבשל בבית, אבל כשאתה משתף אחרים? תסכים איתי שיש לזה משמעות.
אם יש בבירה משהו מיוחד שארצה לציין כדי שאנשים יבואו לנסות? ברכיבים? תהליך? למה לא לעשות שלט ולהשקיע בו?
E.Z. כתב "המבין יבין" שמולץ- לא הבין, לא נורא.
פרננדו באיזה יום בפסטיבל הבירה אתה מתכוון להשתתף??
אני רוצה לדעת באיזה יום יותר שווה להגיע...
אני אהיה ביום חמישי. אשמח מאוד אם תוכל להגיע ביום שלי אבל אם לא, אז ביום רביעי ישתתף חבר פורום (שמו שמור במערכת) לא פחות מכובד ואהוב ממני. ;-)
פרננדו
פרננדו, אל תדאג
יהיהו מספיק אנשים ואף יותר מדי....
לא דואג יקירי.
פשוט היה לי הרבה יותר כיף אם היינו יותר מאיתנו ועדיין לא מצליח להבין למה ההיענות כזאת נמוכה.
אבל ללא ספק אני נהנה מהויכוח המתמיד בין שמולץ להמאניואללהל. לא משנה על מה השירשור תמיד מוצאים על מה להתדיין... זה מלחמת עולמות ותרביות, צעירים נגד צעירים עוד יותר... בקיצור, כיף גדול!
פרננדו
באתר של הפסטיבל כתוב:
הפסטיבל כשר? כל דוכני האוכל והבירה עם תעודת כשרות.
מעניין, ביקשו ממך תעודת כשרות?....
בכל הנוגע לבירה, הכל כשר. לפחות מבחינת הלכה.לגבי שאר השיכרים אני לא יודע
מבחינת יונקי המזומנים מן הסתם שהם ירצו תעודת כשרות, אבל אין להם סיבה דתית לדרוש זאת.
נראה לי שגם אני אבוא, לפחות לאחד הערבים.
פרננדו, באיזה ערב אתה מציג?
גלעד,
זה לא לגמרי לגמרי נכון.
אם תרצה, אפרט.
לא שאלו אותי לגבי הכשר
אני מופיע ביום חמישי
יש לי הכשר מחסידות שלו (SHALEV) ומהותיקן
פרננדו
אתה מוזמן.
סיפורי הוא שני עובד עם לא מעט דתיים , ולרוב הם מאוד מחמירים לגבי חוקי הבישול ומה הם יכולים לאכול.
כשערב אחד הבאתי להם לשתות מהבירות, הם התחילו לנהל ויכוח אם זה יהיה כשר או לא, ם לי יש כשרות. אמרתי להם שהסיר משמש רק לבישול בירה, ולא גדי ולא חלב אמו.
בסופו של דבר מישהו שם שלף שבגלל שבירה זה מלתת אז זה כשר ואז כולם הסכימו.
יכול להיות שהם סתם הביאו קטע בשביל לשתות ולרדת מהוויכוח. מה אתה אומר?
נשמע שהדתיים שלך מתפללים באותו מניין איתי. (-;))
יש כמה דברים שיכולים לגרום לבירה להיות מפוקפקת מבחינה כשרותית.
ראשית, יש כאלו שלא ישתו בירה שבושלה בשבת. עכשיו, ברור לי כי רבים מהבשלנים הביתיים מנצלים את השבת לטיפוח התחביב, כדאי להבהיר לחברים שומרי המסורת מתי בושלה הבירה. שיחליטו לבד אם הם שותים.
מלבד זה, יש שיקפידו לא לצרוך מזון שאין לו חותמת כשרות. אז גם אם לך אין משגיח כשרות, הם יבדקו את חומרי הגלם שלך.
גרעיני לתת של ווירמן או מונטון הם כשרים (ז"א יש להם כשרות)
כנ"ל לגבי שמרים של DANSTAR או FERMENTIS
אני לא סגור על הכשות.
הדבר שבעייתי (ואני יודע למשל שדנסינג קאמל לא משתמש בו) הוא האייריש מוס. אין לו כשרות (אם כי ע"פ בדיקתי מה שנמכר בארץ הוא צמחי לחלוטין).
בחו"ל משתמשים בחומרי הצללה מגוונים שחלקם לא כשרים בעליל.
עוד דבר, אם אתה מוסיף פירות, שים לב שהם נקנו ממקור בעל הכשר (יש בעייתיות בעניין הפרשת תרומות ומעשרות, איזור טבל, שמיטה וכו').
ולבסוף, יש גם סגנון בירה ספציפי שטרף לעילא ולעילא לכל יהודי שומר מסורת באשר הוא:
YUCK!
הי פרננדו,
יום חמישי אני בירושלים בטיול עם המשפחה. רוב הסיכויים שאני מגיע לפסטיבל בשעות הלילה. עד מתי פתוח שם?, איך אני מוצע אותך?
גרי
הי,
הפסטיבל פתוח מ 18 עד 24
האמת שאין לי מושג איפה אני אהיה ממוקם אבל פשוט תחפש את הבן אדם הכי קול, הכי שרמנטי, הכי מצחיק וההכי כוסי בפסטיבל (סביר להניח שמוקף בבנות). שמו אמיר העוזר שלי ואני הקירח שלידו D:
פרננדו
פרננדו שיהיה לך המון בהצלחה ותהנה הרבה בפסטיבל!
לצערי עקב סיבות מצערות מאוד אני לא אוכל להגיע.
תהנה ובהצלחה
פרננדו שיהיה לך המון בהצלחה ותהנה הרבה בפסטיבל!
לצערי עקב סיבות מצערות מאוד אני לא אוכל להגיע.
תהנה ובהצלחה