גיזוז יתר לאחר חודשיים?

3 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

איך יכול להיות שבירה מתחילה לסבול מגיזוז יתר רק חודשיים או חודשיים וחצי לאחר הביקבוק?

גיזוז היתר בא לידי ביטוי גם בגלישה מהכוס ומהבקבוק לאחר מזיגה, פתיחת הבקבוק ללא מזיגה - לא גורמת לגלישה.

הטעם והריח - לא נפגמוף עדיין סבבה.

 

יכול להיות שזיהום כלשהו מתחיל להשפיע רק בשלב כל כך מאוחר?

לחילופין - יכול להיות שהתסיסה המשיכה בבקבוק למרות שהביקבוק היה אחרי שבועיים תסיסה ראשית + 3 מדידות צפיפות זהות + 10 ימים ב- DH?

 

פרטים:

IPA באץ' של 20 ליטר מרכז+גרעינים עם שמרי Belle Saison (בגלל אילוצי טמפרטורה - באוקטובר היה אצלי חם מדי לשמרי אייל "רגילים" ואין לי מקרר תסיסה...)

OG=1.064, FG=1.014

 

תודה :)

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

 

כל הכבוד על השאלה המפורטת. נתת מידע מורחב שיסייע לעונים.

 

א. אם השתמשת בשמרי Belle Saison, אז זה לא ממש IPA. לפחות לא לפי הגדרת הסגנון.

ב. שמרי Belle Saison נוטים לייבש בירה באופן קצוני יחסית. מה היה הגרביטי שמדדת בסוף התסיסה?

ג. בהחלט יש אפשרות של זיהומון שלא מורגש בתקופה הראשונה עבר מתחיל להראות אותותיו לאחר זמן. אם הוא מפרק סוכרים בתוך הבקבוקים, אז הוא עשוי לגרום ל"גאשינג"

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Offline

Location

רמת גן
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/21/2016

תודה נועם. כמו שציינתי - FG=1.014. עם בל סזון אפשר לרדת ל- FG יותר נמוך, לא?

בכל אופן ברור שזה לא IPA לפי הגדרת הסגנון. הלתתים והכשותים הותאמו ל- IPA אמריקאי, רק השמרים שונים בגלל אותו אילוץ שציינתי.

כלומר - זיהומון זוחל?

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

ישנן עדויות של בלה סייזון שהוריד גרביטי ל 1.004!

אבל אם בישלת את הבירה מרכז, אני לא יודע כמה זה יכול לרדת. 

אבל כן, כנראה זיהומון.

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט