לאגר

8 תגובות [לתגובה האחרונה]
ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

שלום חברים,

לאחר שטיילתי קצת בחו"ל + תקופת התאוששות בבית ובעיקר בעבודה,

בישלתי שילשום בערב סוף סוף את הלאגר הגרמני(אוקטוברפסט / מרצן) שתכננתי די מזמן , הגז נגמר לי רבע שעה לפני תום הבישול אבל נשארה להבה מאד נמוכה שסיימה את התהליך,

אחרי קירור ל 40 מעלות עם צ'ילר טבול העברתי למיכל התסיסה בקירור ורק כשירדה הטמפ' ל10 מעלות הוספתי את הסטרטר שעשיתי

משמרים נוזליים (WLP820) שהמתינו בסבלנות אין קץ סגורים במקרר .

כמובן שלייתר ביטחון טעמתי את הנוזל של השמרים ,טעמו היה נפלא.

היום בבוקר התחיל ביעבוע עדין (כדרכם של לאגרים ) , לפננו המתנה ארוכה (חודש שלם של תסיסה וחודש עד 40 יום נוספים ביישון/לאגרינג).

 

ארז.

 

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

ארז,

   אם אני עדיין לא, אפשר להיות חבר שלך? אם לא עכשיו, אז אפשר בעוד חודשיים?

פרננדו

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

פרננדו,

הסר דאגה מלבך , אנחנו חברים !!!  :)

ארז. 

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

אחד הסגנונות האהובים עלי!
הכנתי שנה שעברה אוקטוברפסט ולמרות שיצא קצת מריר לסגנון היה מדהים! לפי דעתי אתה צריך ליישן אותו יותר למרות שאמורים לשתות אותו בסוף ספטמבר.

את שלי יישנתי 4 חודשים והתקבלה בירה רכה ומרווה מאין כמוהה,.

בהצלחה ובבקשה תעדכן לגבי התהליך.

אפשר את המתכון? לשם השוואה?

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

גם לטעמי זה אחד הסגנונות הטובים ובגלל זה אטוס בסוף החודש הבא למינכן לטעום אותו מקרוב.

בשבילי,לחכות ארבעה חודשים להבשלה מושלמת של הבירה זה כמו לתת לחתול לשמור על כד החלב עד שיהפוך לגבינה :).

לגבי המתכון , אעלה אותו כשאגיע הבייתה ,בכל מקרה השתמשתי בכמעט 100 גרם כשות (הלרטאו, טטננגר וסאאז) למנה (בטש) של 30 ליטר בירה, כך שתהיה מרירות דומיננטית.

היום בבוקר בדקתי לבירה את הדופק והיא מבעבעת נמרצות בטמפ' של 9 מעלות.

 

ארז.

Location

מדליקי המשואות
מעלה אדומים
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/05/2010

ארז לדעתי זאת טעות, מה שהופך את האוקטוברפסט לבירה כזאת מיוחדת הוא הנוכחות המורגשת אך עדינה של הכישות...אני עשיתי את אותה טעות.

בכל אופן זאת הבירה שלך ומן הסתם תכין אותה כראות עיניך. אז בהצלחה ותשמור לי איזה בקבוק!!

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

העלתי את המתכון לפורום המתכונים.

ביינתיים הבירה תוססת בשימחה ( מי מאיתנו לא היה שמח להיות בתוך מקרר בימים חמים אילו).

ב 22 לאוגוסט תחליף חבית לתסיסה שניה ולקצירת שמרים.

 

ארז.

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

עדכון,

ביום חמישי נכנסה הבירה אחר כבוד אל הבקבוקים ולמקרר בטמפרטורה של 4 מעלות (לאגרינג),

צפיפות סגולית 1.020 (4.7 % אלכוהול), טעמה היה מתקתק עם מרירות עדינה וארומה פרחונית של כשות.

עכשיו מגיע החלק המתסכל ביותר ,המתנה מורטת עצבים של 30 או 40 יום כדי לשתות (לא בטוח שאחזיק מעמד).

 

ארז.

גרי - JAMOOS's picture
Offline

Location

שמשית
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/10/2010

ארז,

כל הכבוד על הסבלנות, אני אישית הכי אוהב להכין לאגרים.

לפי מה שהבנתי אתה העברתה את הבירה ל 4 מעלות ישר אחרי הביקבוק, לדעתי היתה צריך להשאיר את הבירה ב 10 מעלות כשבועיים עד קבלת הגיזוז ורק אח"כ להעביר ל 4 מעלות. (כך לפחות אני עושה).

גרי

בירה עושים באהבה או לא עושים בכלל

כשהבירה אחלה הכל אחלה

NO WOMAN, NO CRY

NO BEER, I DIE