שלום
ראיתי בכמה מתכונים משני secendery.
אני מבין שזה בישול משני.
הייתי שמך לדעת אם מישהו יודע. למה צריך לעשות את זה?
ומה הכוונה בישול מישני
תודה רבה
שלום
ראיתי בכמה מתכונים משני secendery.
אני מבין שזה בישול משני.
הייתי שמך לדעת אם מישהו יודע. למה צריך לעשות את זה?
ומה הכוונה בישול מישני
תודה רבה
לא בישול משני כי אם תסיסה משנית.
יש קצת בשרשור הנ"ל:
http://zion.e-snif.com/content/%D7%AA%D7%A1%D7%99%D7%A1%D7%94-%D7%A9%D7%...
תודה על התגובה.
אבל לא נראה לי שעל זה התכוון המשורר במתכונים שראיתי.
לדוגמה של מתכון שמצאתי רשום להכניס גרגירי קקאו במישני.
ושחיפשתי בדוקטור גוגל דיברו על בישול משני.
ראיתי את השירשור ששלחת אבל עדיין לא נראה לי להכניס כליפות קקאו בתסיסה משנית. כי אז תהיה מרירות
מעניין יהיה לראות את הקישור שמצאת בגוגל :) אבל -
מצד אחד - כן - תוספת טעמים נעשיית אחרי הבישול - לפעמים ב secondary - כמו dry hopping או כל תוסף אחר
על המרירות צריך לשלוט ע"י מינון, ואורך הזמן במשני.
ומצד שני.... בישול ?! - מתייחס לחימום ואפילו הרתחה...... ז"א שחיסלת את השמרים. אז קשה לי להאמין שמדובר בזה דווקא.
באופן כללי אני חושב שהמונח מישני מתייחס לכלי. לעצם ההעברה מהכלי הראשון לשני, בעיקר כדי להפטר מהמשקע הקיים בראשון.
אם העברת לפני סיום התסיסה - הרי שאתה ממשיך תסיסה בכל המשני.
אם לא - אז גם קשה לקרוא לזה תסיסה משנית (אלא אם אתה מוסיף סוכרים).
ובגדול - כמן שהבנתי פה מהרבה מכובדים..... הרבה הם נגד ההעברה - ועקרונית אפשר להוסיף למיכל הראשוני את מה שתרצה...
אני את הדרי הופפינג עשיתי בראשוני.
ועכשיו -את הדובל העברתי לשני משניים קטנים רק כדי שאוכל להחזיק אותם ביתר נוחות ב 10 מע"צ ובגלל שהיא אמורה לשבת כחודש לפני בקבוק.... לא נראה לי טוב שתרבץ עם כל הסחלה ...
הכוונה לבישול משני שהתכוונתי היה כמו שרשמת בישול בכלי אחר. ואז לשפוך למכל התסיסה הראשוני.
לא לבשל אם השמרים. כמו שרשמת :-).
ולשאלה לגבי מה שעשית עם הדובל.
אחרי שבישלת את הבירה. העברת את הנוזל ל2 מכילים? ולזה אתה קורה משני?
תסיסה משנית או Secondary Fermentation זה כמו שזה נשמע, תסיסה
אחרי העברה מהפרמנטור העיקרי שבו השמרים עוברים את ההסתגלות ואת ההצתמצמות/שקיעה מעבירים לתסיסה משנית
בתסיסה המשנית השמרים עדיין חיים למרות שרובם הפיקו את האלכוהול והפד"ח אבל חלקם עדיין עובדים והבירה עוברת לשלב של conditioning שבו השמרים מתחילים לעכל גם סוכרים לא פשוטים כי נגמר להם האוכל שקל להם לפרק, אתה לא רואה תסיסה בנשם אבל זה לא אומר שהיא לא מתרחשת
כל זה אני מתאר מבלי תוספות סוכר כלשהן
עשיתי חיפוש קטן ב https://www.brewersfriend.com/search/ על קקאו.
תראה שחלק מוסיפים ב BOIL
חלק ב Primary וחלק ב Secondary
או נניח שילוב של :
6 oz Cacao Powder Flavor Boil 15 min.
4 oz Cacao Nibbs Flavor Secondary
אולי כוונת המשורר היתה לבשל את הגרעינים בצד, לייצר נוזל קקאו ולהוסיף אותו.... (אחרי קירור...) אבל שוב - הכי טוב לקרוא את המקור.
גם אז יכול להיות שאת התוספת הזו ההנחיה היתה להוסיף למיכל המשני.....
כן - לגבי הדובל - עצם ההעברה למיכל אחר (לא זה שבו בוצעה התסיסה הראשונית) לעוד תקופת זמן (עם או בלי תוספת ריחות טעמים ו/או עוד סוכרים) זה המשני.
(העובדה שפיצלתי לשני כלים היא בעצמה לא רלוונטית... או אם תרצה - משנית :) )