בישול קטנים בנפח 10 ליטר

2 תגובות [לתגובה האחרונה]
Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

היי, הרבה זמ לא הייתי כאן בפורם מכיון שהפסקתי לבשל 

עכשיו אני רוצה לחזור לבשל ויש לי כמה שאלות .

אני מתכוון לבשל בישולים קטנים של 10 ליטר אם אני צריך לדעת משהו מיוחד, האם יש משהו שונה מבישול רגיל ?

בקשר להוספת השמרים מהי הדרך הקלאסית להוספת השמרים יש כאלה שמרטיבים את השמרים ויש אלה שלא 

מהי הדרך הממולצת להוספת השמרים ?

 

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,

ליאור - הברון's picture

Location

מזל אריה 2
הוד השרון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 02/28/2012

אין משהו מיוחד שחשוב לעשות בבישולים של 10 ליטר, פשוט תחשב את הכמויות של החומרים כחצי מאלה של המתכונים הרגילים של ה-20 ליטר.

לגבי השמרים - אתה יכול להסתפק בחצי שקית בשביל בישול של 10 ליטר, אני בד"כ משתמש בשקית שלמה בבישולים של 10 ליטר.

לגבי הרטבה - ככלל מומלץ יותר להרטיב את השמרים, אני ברוב המקרים לא מרטיב כי בד"כ ביום הבישול כבר אין לי כוח להרתיח מים ולקרר אותם ל30 מעלות בשביל זה.

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 10/11/2014

אחלה מקווה שיצא לי טוב 

הציוד שלי : סיר נירוסטה 20 ליטר , חבית מסוות לסיר 50 ליטר ,