הביאו את הסתיו...

18 תגובות [לתגובה האחרונה]
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

טוב, למרות שכבר פתחו אשכול על בירה שהוחמצה הרגשתי צורך לפתוח אשכול חדש הנוגע לנושא.

הנושא הוא טמפרטורת בה רצוי להשאיר בקבוקים לתקופת הגיזוז.

לשמחתי יצא לי לבלות את חודש יולי במקומות פחות חמים. לצערי לבירה שלי לא. ממש לפני שטסתי הספקתי בנחישות לבקבק שני ב'צים של בירות. הבקבוקים נשארו במחסן שלי בחצר האחרוית בבאר שבע (רחמנא ניצלן).

לאחר בדיקה מקיפה, הבנתי שהטמפרטורה הממוצאת ברחוב הבאר שבעי הייתה בקירוב ל-37 מעלות. אני מניח שהטמפרטורה שהצטברה בתוך הבקבוקים לעיתים הייתה יותר מזה.

ביום שבת, האחרון קמתי כולי שמח. הכוונה הייתה לבדוק את הבירה.

לפניכם קישור לסרטון שמראה מה קרה. אני המצלם ולםניכם חבר טוב בשם דוד

http://www.youtube.com/watch?v=2dIQLRc2tqI

והשאלה היא, אני מניח שהטמפרטורה הרצויה היא סביב ה-21 מעלות, ואני בטוח שלכל סוג של בירה יש טמפ' רצויה משל עצמה.

אבל מה ניתן לעשות? חשבתי לבנות מקרר כמו שראיתי אצל רוזנבלט.

איך אתם שומרים על הבקבוקים בתקופת הגיזוז?

If you don't stand for something

You will fall from anything

Location

דרך חפר 143
בית יצחק- שער חפר
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/01/2010

תראה אני עוד מבשל בצ'ים קטנים אז יש לי מקרר עם בקר דיגיטלי ואני מצליח להכניס לשם בסביבות ה20-30 בקבוקים ועוד מיכל תסיסה קטן של בין 10-15 ליטר וזה שומר לי על טמפרטורה קבועה של 18 מעלות....

יש לך כמה אפשרויות או ריבוי מקררים וטרמוסטטים... הוצאה כספית יותר גדולה או לנסות את מזלך כמו שהאחים רוזנבלט עשו...

וגם אני בתהליכים נראה מה ייצא לי מזה...

 

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 05/04/2010

בטוח שלא שמת בפנים מנטוס לפני כן?

אצלי יש ריבוי מקררים, אך הם עדיין מחכים לחיבור של בקרים. בכל מקרה, אני גם הולך לבנות "מקרר רוזנבלט" בקרוב. הבירות, בחלקן נשמרות גם במחסן והתקופה האחרונה לא הייתה קרירה, למרות אויר ההרים אך עדיין לא הגעתי למצב של כזה שפריץ.

יכול להיות שזה מצב של גיזוז יתר + זיהום + טמפ' + חמדת לצון?

דגן - הדובים's picture

Location

רעננה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

שמע - קרעת אותי מצחוק. איזה מקלחת, הא?

 

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אשכרה קטע היסטרי.

אבל ברצינות, טעמתם את הבירה? יש שם זיהום או שזה סתם גיזוז יתר?

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט
Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

מקלחת בירה = חלום רטוב שלי.

הסרטון היה מגניב ביותר!

עכשיו להנדסה:

* להחזיק מקררים זה הפתרון הקל ביותר ולא תופס כל כך הרבה מקום. לעומת זאת, אתה צריך ריבוי מקררים שבדרך כלל לא נראים כל כך טוב ונוטעים להתקלקל. פתרון מתאים למושב/קיבוץ אך לא לדירה.

* מקרר רוזמבלט - פתרון מושלם לכמויות גדולות אך לא ניתן לדחוף אותו לשום מקום בתוך הבית וסביר להניח שגם יראה נורא.

 

אני חושב על הפיכת מיטת האורחים שלי בממד למיטת ארגז נפתחת שהארגז הוא אכן מקרר רוזמבלאט. את המיטה אבנה על בסיס פרופילים פתוחים, כמה דיקטים צבועים וחלקים מהמיטה הנוכחית.

בצורה כזאת לא אבזבז מקום ויהיה לי מקום מושלם, אהוב ומפנק לישון עליו כשאישתי תעצבן אותי.

זה לא כמו סטארטרים בחלל אבל זה יכול לעבוד. מה אתם אומרים?

פרננדו

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

רעיון מעניין. אתה מתכוון לשים את מכלי התסיסה בארגז של המיטה או רק הבקבוקים?

אני חייב להגיד שלא טעמתי את הבירה המתפוצצת. פחדתי מידי שיקרה לי משהו רע בבטן.

אני יכול להגיד שאני מתעסק בלהיות סטרילי בבישול הבירה ואיפסונה במחסן. אבל יכול להיות שקרתה פאשלה.... לצערי רק האדמה יודעת

זה מצחיק שאנחנו מכוננים מושג חדש בעולם הבירה - "מקרר רוזנבלט". אולי הם צריכים לקבל תמלוגים על כל מקורר שנבנה

If you don't stand for something

You will fall from anything

נמרוד רוזנבלט's picture

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 05/13/2010

אני צוחק כבר רבע שעה, קודם כל הסירטון היסטרי, בחיים לא ראיתי כאלה מזרקות בירה! חבל לא טעמת מעניין האם באמת מדובר בגיזוז יתר או שזה זיהום ? 

חוצמזה "מקרר רוזנבלט" לא דמיינו בחלומות הפרועים שיקום מושג שכזה, זאת מחמאה גדולה ! (נ.ב- תגמולים בצורת בקבוקי בירות יתקבלו בברכה:-)

אגב אנו לא מיישנים את הבקבוקים במקרר, פשוט בחדר ממוזג בבית. טמפ' הנעה בין 23-28 מעלות נראית לנו בהחלט סבירה לבירה שבבקבוק, המקרר שומר על דברים רגישים יותר (בקבוקי יין, תסיסות למיניהם, יישון ליקרים, שיכרים, מיצויי פירות וגרעינים בסוכר וכו...)

Offline
תאריך הצטרפות לפורום: 03/04/2010

קודם כל, זה ענק. הרגת אותי - פשוט קטע היסטורי.

 

בקשר לבקבוקים, אני מחזיק את כל הבקבוקים בחדר פנימי בבית, לא ממוזג ולא כלום שע"פ בדיקות מעולם (גם לא בשיא הקיץ) לא הצליח לעבור את ה28 מעלות, ומעולם לא נתקלתי בבעיות מהסוג הזה.

מצד שני, הבירה האחרונה שהכנתי (ועוד מחכה לה בבקבוק לטעימה) שוכבת ב26-28 קבוע. נראה מה יקרה.

Location

בנימינה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לא הבנתי למה אתם פותחים את כל הבקבוקים

עד כמה שאני זוכר הנוזל סופג פחות ככל שחם

למה לא לקרר ולבדוק?

Saint's picture
Offline

Location

נילי
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/24/2010

שחור,

  אתה מבין הרבה ביבירה אבל כנראה מעט מאוד בקולנוע... תאמין לי כשאני אומר לך שהתסריט שלהם הרבה יותר טוב...

פרננדו

ארז- בירת הכרמל's picture

Location

חיפה
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/18/2010

ואחר כך יגלו שבמי התהום של באר שבע יש אלכוהול וארומה של בירה :)

brew-tali's picture
Offline

Location

חולון
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

בקיץ אני מיישן את הבירה בחדר פנימי בבית שלא תמיד ממוזג בחום שבשיאו (בקיץ)מגיע ל-28 מעלות ועוד לא אירעה לי תופעה כזאת (טפו, טפו, טפו) למרות שיתכן שמחסן באר שבעי ב-40 מעלות זה סיפור אחר (אני יודע, אני באר שבעי במקור)אני מציע לבחון אפשרות זיהום או גיזוז יתר (זה קל לבדוק - כמה סוכר תירס שמת בביקבוק?)

אדי סער
גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

דבר ראשון, באמת ניסינו לקרר את הבקבוקים ולראות אם זה עוזר. לא עזר.

חברה, 28 מעלות, זה עדיין לא הקרוב ל-40. וחוץ מזה, לבירה כאן יש תחושה של קיפוח.

שמתי 220 גרם של סוכר על כל החבית. אני כבר לא זוכר את הכמות הסופית, כך שאני לא יכול לחשב כמה סוכר פר בקבוק.

אבל בוא ניתן לעבר להישאר בעבר ונלמד ממנו

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

220 גרם זה המון! על איזה נפח באצ'? 20 ליטר?

גלעד - מבשלת החלוץ's picture

Location

באר שבע
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 04/29/2010

הבאצ' היה של 22 ליטר. והאמת שבעבר שמתי יותר, אפילו 250 וזה יצא בסדר גמור.

If you don't stand for something

You will fall from anything

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

תלוי בסגנון נראה לי שהיית צריך להיות בסביבות 140 גרם. 50 % פחות.

עפרי - מבשלת החלוץ's picture

Location

סמילנסקי
רחובות
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/13/2010

הסגנון- חיטה.  

אני טעמתי את הבירה המקוררת הרוב בהחלט נשפך, לא כמו הסרטון שהיום ראיתי אותו לראשונה אצל גלעד.

בנוגע לטעם קשה להגיד היא הייתה מוגזת בצורה היסטרית מה שיצר טעם חמצמץ שלדעתי נבע מגיזוז יתר, לא היה לה טעם רע כמו שאני מצפה למצוא אם היה מתפתח זיהום.

 

אם לא נעמוד על המדבר - לא תעמוד תל-אביב. קיומו של הנגב הוא אולי ממשי יותר מקיומה של תל-אביב - בן גוריון בהחלט ידע על מה הוא מדבר. מבשלת החלוץ

Offline

Location

Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

לחיטה זה דווקא נשמע סביר.