שלום לכולם,
אני קורא בפורום הזה כבר תקופה ארוכה, נהנה מאוד. לראשונה יש לי שאלה שלא כל-כך מצאתי תשובה פרקטית עבורה.
אני מבשל מרכז, לרוב APA. מעוניין לבשל הפעם בירה שתתאים גם לחברים / משפחה שפחות נהנים מבירות מעניינות יותר או מתקשים להתחבר לבירות קראפט.
החלטתי ללכת על Blonde ale בסגנון אמריקאי. לאחר הרבה שיטוטים באינטרנט הכיוון שנבחר הוא מתכון למשהו שנתקלתי בו הרבה: centennial blonde ale (לא סגנון מסויים, פשוט מתכונים לבלונד אייל ששמים דגש על ש ימוש בכשות מסוג Centennial).
מקווה שהבהרתי את עצמי כנדרש עד כאן.
אני יודע שהוספת לתת חיטה נותן תחושת רעננות לבירה. רציתי להתנסות בכך. השאלה שלי היא: כיצד ניתן לעשות זאת?
בכל המתכונים השימוש הוא ב light LME (רכז לתת נוזלי) או extra light DME (רכז לתת אבקתי).
שני רעיונות עברו לי בראש:
1. להשתמש ב DME. נדרשות משהו כמו 5 שקיות של 500 גרם כל אחת בשביל מתכון כזה. להחליף את אחת השקיות בשקית של wheat DME. כלומר, 4 שקיות extra light DME ושקית אחת wheat DME.
2. להשתמש ב LME / DME (לא ממש משנה), ולהוסיף גרעיני חיטה בשלב הסטפינג.
מה דעתכם?
תודה מראש