הוספת חיטה לבלונד אייל אמריקאי

Location

תל מונד
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 06/22/2015

שלום לכולם,

אני קורא בפורום הזה כבר תקופה ארוכה, נהנה מאוד. לראשונה יש לי שאלה שלא כל-כך מצאתי תשובה פרקטית עבורה.

אני מבשל מרכז, לרוב APA. מעוניין לבשל הפעם בירה שתתאים גם לחברים / משפחה שפחות נהנים מבירות מעניינות יותר או מתקשים להתחבר לבירות קראפט.

החלטתי ללכת על Blonde ale בסגנון אמריקאי. לאחר הרבה שיטוטים באינטרנט הכיוון שנבחר הוא מתכון למשהו שנתקלתי בו הרבה: centennial blonde ale (לא סגנון מסויים, פשוט מתכונים לבלונד אייל ששמים דגש על  ש ימוש  בכשות מסוג Centennial).

מקווה שהבהרתי את עצמי כנדרש עד כאן.

אני יודע שהוספת לתת חיטה נותן תחושת רעננות לבירה. רציתי להתנסות בכך. השאלה שלי היא: כיצד ניתן לעשות זאת?

בכל המתכונים השימוש הוא ב light LME (רכז לתת נוזלי) או extra light DME (רכז לתת אבקתי).

שני רעיונות עברו לי בראש:

1. להשתמש ב DME. נדרשות משהו כמו 5 שקיות של 500 גרם כל אחת בשביל מתכון כזה. להחליף את אחת השקיות בשקית של wheat DME. כלומר, 4 שקיות extra light DME ושקית אחת wheat DME.

2. להשתמש ב LME / DME (לא ממש משנה), ולהוסיף גרעיני חיטה בשלב הסטפינג.

מה דעתכם?

תודה מראש

נועם - שיבולת's picture

Location

נחל שורק 18
מודיעין
Israel
תאריך הצטרפות לפורום: 01/13/2010

אתה יכול גם להשתמש בLME - חלק רכז חיטה וחלק רכז שעורה.

 

בתסיסה: סייזון , למביק בחבית אלון. בחבית: בלונד בלגי, בלונד סטאוט, פילס, אוקטוברפסט